Bosanski bor - Pinus heldreichii |
Odgovori |
Korisnik | ||
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 22 Listopad 2014 u 11:22 |
|
Bosanski
bor - Pinus leucodermis - Pinus
heldreichii . Krasan bor koji u prirodi raste na planinskim područjima Balkana i južne Italije. Raste bolno sporo. Ovaj
sa slike je kod mene evo 6tu godinu i nije baš nešto narastao. I kao mali je
pun lijepih dekorativnih ljubičastih češera sa kojima konkurira Korejskoj jeli na izboru za "miss češera". |
||
Sponzorirani linkovi | ||
NinettA
Odrastao grm Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ma ne čini mi se tako mali.. On tek sada kreće... Izrast mu je ove godine nekih 30 cm, zar ne? I svake će slijedeće godine biti veći... Očito se u ovih 6 godina prilagođavao terenu... Moj je pinjol ove godine izbacio grane preko 60 cm...
LP |
||
Što ne možeš promijeniti, prihvati. Ako ne možeš prihvatiti... odkantaj...
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Čak i ova thuja
occidentalis golden globe koja je u stvari patuljasta četinjača je za sada veća
od njega a da o orijentalki ne pričam. Za sada barem duplo brže raste od bora.
|
||
NinettA
Odrastao grm Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Gledala sam golubove i na temelju "pi puta oko" odmjerila... a naravno da u ovom društvu izgleda patuljasta ... Koliko je veliki pinjol, pa nekih 5 m, možda malo više... i da, zadnje dvije godine se prljamo i sladimo...
LP |
||
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
NinettA
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Prvo veličina izrasta, sada orlovi... Aloooo jel' ti mene "zekiš" Pinus??? Mislim da moram početi koristiti oćali već kad ih iman...
Glavno da je bor prekrasan i skladan... Prva liga |
||
|
||
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |