Armeria maritima |
Odgovori | Stranica <123 |
Korisnik | |
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ne znam zašto, ali u 2 navrata sam imala ovu biljku i oba puta mi je propala - kupila bih je u kasno proljeće i posadila na sunčano mjesto, propusnu zemlju, povremeno zalijevanje... ne bi dočekala kraj sezone
ocvjeta i posuši se |
|
Sponzorirani linkovi | |
maso
Odrastao grm Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam ju jesenas dobila od susjede i posadila, super se drzi, jedva cekam cvjetice :) Jelsa jeli se jos uvijek moze razdjeliti i razmnoziti, kod nas vegetacija jos miruje!!???
|
|
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Super su, Anaida, lijepo se drže iako sam ih samo prvi dan zalila i zaboravila.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sunčana slika. |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
Perla
Odrastao grm DONATOR Pridružen: 22 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1296 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imala sam isti slučaj! Mislim da je problem u zemlji/suprstratu/tresetu u kojem je biljka posađena. Svaki puta kad bi mi biljka ''umrla'', pri čišćenju gredice, primjetila sam da je zemlja (treset) u koju je biljka bila posađena u rasadniku ostala u gredici kao vunasta masa puna mrtvih korjenčića armerije. Biljčica nije pustila korjenje izvan te zemlje u gredicu. Više nisam kupovala armeriju, ali svaki puta kad kupim biljku iz rasadnika ili u vrtnom centru, prije presađivanja ''razbucam'' korjenovu balu i nastojim istresti što više treseta u kojem su biljke posađene. Tek tada presađujem biljčicu u zemlju ili u žardinjeru. Neke biljke to mogu doživjeti kao šok, ali kako je riječ o trajnicama, oporave se nakon nekog vremena i ''srode'' - urastu u zemlju u koju ih posadim. Ovaj postupak ne radim s ljetnicama (maćuhice, petunije, lobelije....) jer je njima za ovu sezonu bolje u tom tresetu. |
|
Odgovori | Stranica <123 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |