Bijela imela |
Odgovori | Stranica <123 |
Korisnik | ||
Ivva
Novo sjeme Pridružen: 03 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Hvala ti za recepturu.
Ne bi ni ja o dijabetesu šire. Mislim da o tome oboje znamo puno . Ako me bude nešto posebno zanimalo obratit ću ti se osobno.
|
||
Sponzorirani linkovi | ||
Nickless
Već proklijao Pridružen: 04 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 159 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Nema na čemu, pa i nije neki moćni recept
Dobro.
|
||
Fermina-Daza
Odrastao grm Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ja sam se osobno uvjerila da bijela imela pomaže snižavanju visokog krvnog tlaka.
Nickless, recept za pripremu čaja od bijele imele je baš pravi.
Od imele se pravi i prah kojega se uzima samo 1/2 žličice dnevno (topljenog u šalici tople vode 3 sata). Ta količina se popije u dva navrata, pola ujutro pola navečer.
Iako je ovdje već rečeno, dodala bi da se bijela imela ne smije dugo piti: dvije šalice dnevno najviše 2 mjeseca, pa jedna dnevno još 1 mjesec.
Da potiče rad gušterače, to sam puno puta pročititala.Što god da to značilo.
O upotrebi imele u lijčenju tumora vrše se istraživanja i polažu velike nade u njeno anti-tumorsko djelovanje.
|
||
griva1978
Odrastao grm Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Meni su svi pripravci od imele ukusni ( pa i čaj) vjerojatno to ima veze sa osobnim ukusom ... a imelu skidam sa hrasta ( ako su tu najviše cijenili druidi koji su i profurali njen kult, mogu i ja :)))) ... inače je na glasu i ona sa topole, kruške i jabuke ali meni osobno je sa hrasta najukusnija i najaktivnija ( za ono šta trebam).
P.s. na zimu ti Fremina pošaljem svježe bobice pa ih umetni u maslinu ( možda će još više snižavati tlak :)))) jer i maslinovo lišće smanjuje :)))))))) p.s. dijabetis i imela?? neeee... :( |
||
macro
Novo sjeme Pridružen: 26 Ožujak 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Zivim u Dalmaciji i jako tesko mi je doc do svjeze ljekovite imele.
Ako ima neko iz sjeverne Hrvatske(ili negdje drugo gdje raste) da mi moze ubrati i poslati bio bi NEIZMJERNO zahvalan. Platiti cu sve troskove truda i postarine!! Imam 3 osobe u obitelji kojima bi jako koristila... AKo treba protu usluga za nesto iz Dalmacije vrlo rado. :) |
||
Odgovori | Stranica <123 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |