Mirisi cvijeća i sjećanja |
Odgovori |
Korisnik | |
Šeflera
Trajnica Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 27 Siječanj 2008 u 20:30 |
Miris šimšira i ciklama
Kako osjet mirisa u nama budi sjećanja, uglavnom lijepa i vesela, tako se meni, kad zamiriše šimšir i ciklame, pred očima stvori slika iz djetinjstva. Park u zelenilu, sjenica od lozice, ograda od šimšira i mala fontana koja neumorno žubori dok vrapčići peru prašinu sa sebe u pijesku kraj puta, a dedeki i bakice lješkare na klupi i slušaju žubor vode. Jedno od milijih mi mjesta iz mojih sjećanja je Dobrna u Sloveniji. Prekrasno malo selo, koje je ostalo nepromjenjeno još od mog djetinjstva. Uvjerila sam se u to prije nekoliko godina kad sam odvela MM tamo. Svaki put kad sam osjetila miris šimšira ili ciklama, sjetila sam se Dobrne i davila ga pričama o Dobrni i dvorcu i potočiću. O šetnici koja je ograđena šimširom i ciklamama koje zovu na šetnju šumom. Nakon nekoliko godina moje torture s pričama o šimširu i ciklamama morao je to vidjeti! I kaže da mu je zaista prekrasno mjesto, a i vi se uvjerite! Ovaj mali potočić vrlo je živ i bistar, a u njemu se kupaju i Stoljetno drveće još uvijek raste i zove me da podjetinjim ponovno Kao mala nisam nikad uspjela ući u ovu sjenicu jer je tu uvijek bilo zauzeto Ovaj put sam ju ja zauzela!! ulaz u park prema dvorcu - nažalost devastiran kao i mnogi naši(zato ga nisam ni slikala). Nekad se u ovom parku roštiljalo kraj potočića. dedeki i bakice i danas lješkare uz fontanu Bio je to krasan jednodnevni izlet i još jedno sjećanje kad mi zamiriši šimšir i ciklama. E da, usput smo stali na tvrđi iznad Celja! WOW Nadam se da i vi imate mirisna sjećanja, pa se slobodno nadovežite! |
|
Sponzorirani linkovi | |
sonora
Novo sjeme Pridružen: 30 Rujan 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 22 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prva slika je najljepša, ali sjećanja su ipak u srcu
naravno,za romantičare
|
|
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam!!!!
Miris mora i bora. Plaža u Primoštenu gdje sam sa svojom kćeri ljeti provodila cijele dane.
Bila je mala i boležljiva. I da skratim priču: Konobar (nepoznat čovjek) nam je rekao da je izvrstan lijek protiv bronhitisa šetnja u jutarnjim satima uz more. Navodno je tada oseka, alge su vani i treba udisati njihov miris.
I spavanje pod borovima
Kako sam ja porjeklom iz Primoštena, a tamo su plaže okružene borovima (ili obrnuto borovi plažama) sve nam je bilo ponuđeno.
I uspjeli smo !!!!
Miris bora, mora i algi ma gdje ih osjetila - u meni budi nostalgiju, poštovanje...
Eto, nismo baš jako narasli - ali smo zdravi !!!!
I zato su Primoštenski alepski borovi u mom dvorištu.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kad su moja djeca bila mala vrt kuće u kojoj smo živjeli bio je prepun ružmarina. oni su se tamo igrali, valjali, skrivali, i kad bi ušli u kuću širio se je miris ružmarina.
Taj me miris uvijek podsjeti na te dane. Krasna tema |
|
Kiki-ko?
Cvjetni guru Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo ljeto me miris iglica od pinije podsjetio na kuću u kojoj sam odrasla.
|
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |