Izrada kozmetike od ljekovitog bilja |
Odgovori | Stranica <1 234 |
Korisnik | |
Pustolovka
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
la sam podatak na internetu u vezi kunice da njeno ulje cuva od ostecenja koze nastalog od sunca.Isto se pravi u vodenoj kupelji pa me zanima znal jos ko sta u vezi ovoga.vama vise vjeruejm neg googletu
|
|
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
|
Sponzorirani linkovi | |
Goranka
Novo sjeme Pridružen: 10 Siječanj 2015 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Oduševljena sam sa ovako konkretnim i predobrim savjetima. I ja molim za pomoć i savjet. Dobila sam na poklon aloa veru u tegli. Ocjedila sam gel iz njezinih listova i želim ga koristiti oralno i u kozmetici. Znate li koliki rok trajanja ima takav svježi gel, koliko i na koji način ga mogu čuvati? Smije li se zamrzavati? Unaprijed zahvaljujem.
|
|
Fermina-Daza
Odrastao grm Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Sigurno si već iskusila da izvađeni gel iz aloje nakon kratkog vremena pocrveni, tj. oksidira pa takav više nije za upotrebu.Najbolje ga je izvadititi iz lista neposredno prije upotrebe ( konzumiranja ili stavljanja u kremu) pogotovo kad imaš biljku kraj sebe.
Ako ga ipak trebaš stabilizirati i čuvati izvjesno vrijeme onda to učini tako da ga izmiksaš i dodaš C vitamin u prahu, na 100ml gela 500 mg C vitamina.Takav gel trebaš držati u tamnoj boci u frižideru. |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
600Klara
Novo sjeme Pridružen: 23 Svibanj 2015 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 14 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav svim članovima :)
Nova sam ovdje, iako vas čitam već neko vrijeme. Posebno me zanima ljekovito i začinsko bilje. Živim u Zagrebu i trudim se uvijek imati na balkonu nešto, a pošto ljeti 2-3 mjeseca provodim na moru, odnesem to uzgojeno i posadim iz tegle u zemlju. Pokušavam također sama napraviti nešto od prirodne kozmetike i u tome su mi mnogo pomogli vaši savjeti. Da postavim i pitanje :) Što mislite o kokosovom ulju u kozmetici? U zadnje vrijeme se baš puno piše o njemu i to sami hvalospjevi. Pomislila sam da bi se možda moglo koristiti kao baza uz dodatak nekog macerata ili eteričnog ulja. Možda netko ima i kakav receptić? Pošto sam već u nekim godinama (55), zanimala bi me kozmetika za zreliju kožu. Unaprijed hvala :) |
|
Fermina-Daza
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Kokosovo ulje je dragocjeno u kozmetici.Ima anti-aging učinak pa će sigurno koristiti vašoj zreloj koži.
Upotrebljhavam ga kao uljni dio hidratantne kreme ali uz dodatak još nekog ulja, napr. avokada. Kao vodeni dio kreme upotrebite hidrolat ruže ili cistusa ( još bolje obadva ) jer su obadva dragocjena za zrelu kožu. Kokosovo ulje odlično je i u losionima za tijelo a u kombinaciji sa shea maslacem fino hrani i omekšava zrelu kožu. Možete jednostavno pomiješati oba ulja u jednakim omjerima, malo ih zagrijati u vodenoj kupelji, dodati neko eterično ulje ( napr. lavandu ili ružu) i dobili ste fini, hranjivi i mirišljavi losion (ulje ) za tijelo. |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
600Klara
Novo sjeme Pridružen: 23 Svibanj 2015 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 14 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Fermina-Daza <3
Što koristite kao emulgator? I u kojim omjerima miješate sastojke, ako nije problem? |
|
600Klara
Opcije poruke
Hvala(0)
|
naletila sam na ovu knjigicu
http://www.zmag.hr/admin/public/javascript/fckeditor/editor/ckfinder/userfiles/files/prirodna%20kozmetika%20iz%20vlastite%20kuhinje%20-%20web.pdf možda će nekome poslužiti :) |
|
Fermina-Daza
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Nije problem.Možete to naći po internetu: 13 g masnog dijela ( neko ulje ili 2-3 vrste ulja ) i 31 g hidrolata.Emulgatora ima raznih ali za početnike savjetujem Phytocream, 5 gr na lončić kreme od 50 ml, dodaje se u masni dio kreme.
Knjigica je zgodna za pročitati, korisna za svakoga.Hvala. |
|
|
|
600Klara
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nije me dugo bilo na forumu...
Fermina Daza, najljepša Vam hvala :) najbolje je ovako iz prve ruke i jednostavno objašnjeno :) |
|
Odgovori | Stranica <1 234 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |