Abies koreana – Korejska jela |
Odgovori |
Korisnik | |
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 27 Lipanj 2011 u 19:35 |
Abies koreana – Korejska jela
Posadio sam sadnicu Abies koreane visoku oko 50 cm. Kakva su vaša iskustva sa korejskom jelom? Dugo sam bio u dilemi posaditi ili ne, jer navodno voli svježa vlažna ljeta. Naša ljeta nisu svježa i vlažna, mogao bi reći da su upravo obrnuta. Korejska jela ima lijepe dekorativne iglice i češere. Iglice su kratke, široke i dvobojne. Gornja površina je zelena a donja površina iglica je srebrno sive boje sa prepoznatljivom plavom crtom duž iglice. Gledam slike njenih češera na internetu, i mogu reći da ljepših i dekorativnijih nisam vidio. Mislim da su češeri glavni razlog zašto se ljudi uopće odluče da posade korejsku jelu u svojim vrtovima. Naročito je zanimljiv podatak da češeri počinju rasti na malim i mladim jelama i to u vrlo velikom broju . |
|
Sponzorirani linkovi | |
AAnčica
Nedavno posijan Pridružen: 13 Lipanj 2011 Status: Offline Bodovi: 55 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus vidim po forumu da se razumiješ u dosta toga možeš li mi reći postoji li koje drvo recimo slićno tvojoj korejskoj jeli ali da naraste najviše recimo 2 metra. Baš bi mi trebalo koje takvo drvo ali da ne raste previše visoko. Hvala unaprijed ti sigurno znaš odgovor
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako ti se dopadaju jele, recimo Korejska jela, predlažem ti da pogledaš jedan njezin kultivar. To je Abies koreana Silberlocke.
Konačna visina će biti nešto viša. To je polu patuljasta četinjača sporog rasta i stožičastog oblika. Gustog kompaktnog habitusa. Njezine iglice su povinute prema gore, prikazujući srebrno sivu boju donje površine svojih iglica. Ta karakteristika joj daje sjajnu boju i stvara neobično lijepe teksture. A češeri da ne pričam, lijepi kao kod svih Korejskih jela. . . |
|
AAnčica
Nedavno posijan Pridružen: 13 Lipanj 2011 Status: Offline Bodovi: 55 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala sviđa mi se ovo
|
|
Camellia
Cvjetni guru Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinuse,vidim da je na slici rasadnik Abies koreana Silberlocke,ako nije problem htjela bih znati gdje se nalazi jer bi je htjela kupiti.Unaprijed hvala.
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Camellia, ne znam gdje se nalazi taj rasadnik. Svoju „korejku“ sam kupio u Lučkom (MBM).
|
|
Camellia
Cvjetni guru Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala,i ja sam je vidjela tamo i košta 240,0 kn oko 40 cm visine.Vidjela sam je i u Čakovcu,ali mi ne može stati u auto.Moram još negdje potražiti.
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
rubensica
Pustio korijenje Pridružen: 16 Srpanj 2013 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 325 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Camellia jesi li ju jos negdje nasla? Koliko je kostala u Cakovcu? Ja ju strpam u prikolicu :)
|
|
“Nije dovoljno samo živjeti!” – reče leptir, “Potrebno je imati malo sunca, malo slobode i malo cvijeća!” (H.C.Andersen)
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |