Choisya ternata - meksički narančin cvijet |
Odgovori |
Korisnik | |
NinettA
Odrastao grm Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Opcije poruke
Hvala(2)
Objavljeno: 08 Listopad 2014 u 19:28 |
Što ne možeš promijeniti, prihvati. Ako ne možeš prihvatiti... odkantaj...
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasam grm,nešto novo,bravo!
|
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
NinettA
Odrastao grm Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kupila sam ga pred petnajstak godina i držala u važu. Zimi sam ga uvlačila u kuću kad je vani bio mraz. Ni onda bilo interneta... Unazad 5-6 godina preselila sam ga u vrt i sada se borim s veličinom. Ipak je u važu stagnirao za razliku od kada je u vrtu .
LP |
|
|
|
gute Fee
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivno drvo s predivnim cvijetom ! Nisam jos nikad ovakovo nesto lijepo vidjela .
|
|
rajski vrtovi
Odrastao grm Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nešto jako lijepo, novo i volim što je zimzeleno!
|
|
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
NinettA
Opcije poruke
Hvala(0)
|
gute Fee, Rajski vrtovi
|
|
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
NinettA, konačno da i ja zavirim ovdje i pozdravim tebe i tvoju novu temu. Meni će jako koristiti svako novo saznanje o ovom lijepom grmu... Sad vidim i tvog diva, izgleda ogroman...
|
|
NinettA
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jako jednostavna i nezahtjevna biljka (dok je ja ne sredim)
Do prije dva tjedna tri choisye su mi bile na "kupu", svaka veličine 120x120 cm. Kako su posađene u trokut na udaljenosti od jednog metra jedna od druge, grane su im se dobrano križale i odlučila sam ih premijestiti na novu gredicu. Nakon što sam ih potrkresala, jedna od dvije premještene počela je pokazivati znakove uvrijeđenosti, upravo sam danas malo porazgovarala s njom i rekla joj da leti van ako se ne sabere, i da ionako escallonia jedva čeka da joj zauzme mjesto... Sada i ja čekam... znam da sam zabrljala, jer upravo sada su se počeli pojavljivati pupići... ali nisam mogla drugačije.... Najveće mi je iznenađenje bilo kad sam je otkopala i vidjela korjen od nekih tridesetak cm.... Inače je jednostavna i nezahtjevna biljka. LP |
|
|
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Divna je NinettA. Nisam je vidjela do sada!
|
|
NinettA
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
rajski vrtovi
Odrastao grm Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dugo nije bilo tvojih fotkica i falilo mi je to .
Ova biljčica mi je čarobna ... ali kod mene dolazi u obzir samo u cvijetnjak. Draga moja, jel trpi sunce ... i onaj ljetni zvizdan ?
|
|
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
NinettA
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Rajski i hvala...
Moj je po cijeli dan na žarkome suncu. Imala sam ga i u važu i dobro mu je bilo, iako sam ga, kada su bile niske temperature, zbog nesigurnosti preselila u kuću. Možda bi kod tebe trebalo malo experimentirati. Jednu biljčicu ostaviti vani i kada su najžešće zime prekriti....a onda na proljeće posaditi novu biljku... hahahaha... Moram malo... Piše da podnosi do -18 °C. |
|
|
|
rajski vrtovi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Eee ... ne bih ja baš sa ovom eksperimentirala. I prije dva dana su najavila kod nas +2C, a ono -2C i mraza da se možeš sanjkati .
Više je meni jel može biti na suncu jer od toga ju ne mogu zaštititi. Ni suncobran ne bi pomogao kad je vani 35C u hladu. Nema mi druge, nego isprobati u živo. |
|
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da se priključim raspravi... piše da podnosi -18 ali to je vrlo diskutabilno... moja je bila posađena na jugozapadnoj strani vrta, na moju veeeliku žalost, uz zaštitu od mraza nije izdržala zimu. S tim da je kod mene te zime bilo minusa, najviše do -12. Još je ne mogu prežaliti... trebala sam je spremiti.
|
|
rajski vrtovi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugić, jel bila u zemlji ili u tegli ?
|
|
|
|
bugicaza5
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U zemlji je bila.
|
|
lucy
Trajnica ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prvi put vidim ovaj grm, predivan je. Sviđa mi se što je zimzeleni grm, cvatnja u hladno doba godine i još cvate bijelo.
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
NinettA
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Od moja tri grma jednog sam dala dalje... jednog sam uništila (a što ćemo... desi se) a jednoga sam spasila i to na način da sam otkopala svu zemlju koja je bila nabacana preko njegovih grana. To mu nikako nije pasalo i zbog tog je onaj jedan grm "otišao". Isti problem (truljenje biljke) dešava se i lovoru (Laurus Nobilis?), što smo u zadnji čas otkrili i spasili živicu od propadanja.
|
|
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |