Papučica - Calceolaria hybr. |
Odgovori | Stranica <12 |
Korisnik | |
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Waly, stvarno je prekrasna, nadam se da će ti dugo cvasti
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Wally
Novo sjeme Pridružen: 15 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 23 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mari, i ja se nadam da će dugo cvasti, ali znam da će poslije uginuti.
Nema veze, neću kukati, nagodinu ću žicati da mi kupe novu.
|
|
Monny
Odrastao grm Pridružen: 22 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 1028 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
meni su prekrasne, tako nježne ali baš zato što su jednogodišnje a uzgoj iz sjemena dug - odustala sam bar za sada
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
imaju za kupiti u Kauflandu, ali nisam se odlučila kad sam ovdje pročitala da je kratkog vijeka..sad me zanima kako su vama uspijele
|
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A ja sam ove minute saznala da ne voli toplo, pa je odmah iz zimskog vrta selim....kamo? Nigdje u stanu nemam temperaturu nižu od 20 stupnjeva, ni danju ni noću???? Jel to znači da ću ostati bez nje??
|
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Do 4.2. osušili su se svi veliki listovi i pootpadali svi cvijetovi i pupoljci!!
A od kada sam je pred tjedan dana odnijela u kupaonicu na istočni prozor, potjerala je nove listiće i cvijetne pupiće!!! Možda sam je izliječila (klinika Freelend-ma kako to nekome bode oči, ide na živce, i nije žicanje!!)!! |
|
|
|
keeka
Pustio korijenje Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav, ja joj isto nisam odolila kad sam ju ugledala u Kauflandu, morala sam ju imat, opet. Naravno odmah su veliki listovi polagano venuli a sutra cu je prebacit u kupatilo gdje se bas i negrije ili u negrijanu sob na prozorsku dasku.
Nadam se da cu biti uz mene cijelo proljece. Mari kako tvoja uspjeva u dnevnoj, zar joj ne bude prevruće? |
|
Free
Opcije poruke
Hvala(0)
|
4.veljače sam napisala da su mi se na papučici povenuli svi listovi i osušili se svi cvijetići, čak i pupići koji se još nisu otvorili!! Pošto sam ovdje saznala da joj je bilo pretoplo i presuhi zrak u zimskom vrtu, odnijela sam je u kupaonicu na prozor koji ima samo svjetla prijepodne!!! U ovih nepunih mjesec dana, narasli su joj lijepi listići i ima 2 cvjetne grančice, i već se otvaraju novi cvjetovi!! Znači može se oporaviti!! Baš me zanima koliko ću dugo uživati u njezinoj cvatnji, jer sam čak skratila i zavjesu na prozoru, samo da je vidim svaki put kad uđem u kupaonicu!! Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
Free
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uploaded with ImageShack.us Moja papučica, nakon pružene njege, ovako mi zahvaljuje!! Dakle, može se spasiti i produžiti cvatnja!! Pa se potrudite i vi koje je još imate!! Ovi krasni cvijetići to zaslužuju!! |
|
|
|
Andina
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobila sam papučicu i nije me se previše dojmila. Nakon cvjetanja zalijevala sam je povremeno, no uglavnom je stajala u kutu, na svijetlom mjestu sobne temperature i bez direktnog sunca, sasušenih listova, zaboravljena. Za probu, uzela sam nešto sjemena, prije tri tjedna posijala i već niču nove biljčice. Jučer je htjedoh baciti kad ispod sasušenih listova primijetim nešto zeleno. Orezala sam je i evo rezultata:
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
Free
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bravo Andina za strpljenje !! Fino ti se ozelenila !! Ja svojoj sjemenke nisam vidjela !! A moja je kao ovi tvoji listovi koje si porezala !! Nakon treće cvatnje, ona odlučila da joj je dosta, i da se mora odmoriti !!
|
|
|
|
Andina
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sjemenke su joj sitne ko prah. Poslikam klijance u petak. Pusti svoju da se malo odmori, možda i ona potjera mlade izdanke.
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
Odgovori | Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |