Sijanje zvončića |
Odgovori |
Korisnik | |
macak
Mladi grm Pridružen: 25 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 841 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 26 Ožujak 2009 u 14:35 |
Kupila sam vrećicu sa sjemenom zvončića, piše još: campanula a grandi fiori mix.
Sjetva na otvorenom 4-6mj. Prosvijetlite me, ako je dvogodišnja biljka od oko 60cm(tako piše) jel to onda zvončić za hlad, tj polusjenu. Da ga bacim po gredici ili posijem u zdjelicu? Učim, prosvijetlite me. |
|
Sponzorirani linkovi | |
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gle,posij ga vani kad nebude više straha od noćnih mrazeva(4-5mj)A šta se sjene tiče,trebalo bi ti na paketu pisati ili biti oznaka jel za sunce(puno sunce),polusjenu(pola sunca)ili sjenu(zatamnjeli krug),no ja mislim da bi to bio za sunčana i polusjenovita mjesta.
|
|
cvetlin
Mladi grm Pridružen: 20 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 714 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moje skromno iskustvo sa sijanjem dvogodišnjih biljaka.. Posijem u teglu da znam di je i kaj sam posijala kad malo narastu premjestim ih u vrt tam gdje hoću da nagodinu cvatu.Tak imam neki red,a pogotovo ak prvi put sijem pa neznam kak izgleda kad nikne jer mi se desilo da počupam tek nikle biljke,dobro ne velim da si ti zaboravna,ja jesam .. |
|
macak
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam jednu biljkicu od prošle godine za koju još ne znam jel korov ili nije. Tak da zaboravna jesam Ne piše na vrećici, u tom i jeste problem. A piše da se u posudu sije 9-10mj, to valjda onda i prezimi u posudi, zaštićeno, ili...? |
|
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Macak imaš temu campanula pa pogledaj, ali meni se čini da idu na sunčana mjesta...ja sam kupila u teglici i stavit ću je na sunčano mjesto.
|
|
vanja
Neukroćena biljka Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moja kampanulica je isto u teglici i držim je vani skroz na suncu, nisam primijetila da joj to smeta.
|
|
macak
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Niske sorte na sunce, a visoke sunce do polusjena. Ima jedan koji ide u svijetlu sjenu, ali nisam zapisala koji točno. Ove sam informacije pročitala.
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |