Zagonetka - koji su mi ovo sve nametnic napali vrt |
Odgovori |
Korisnik | |
astrbac
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Novo sjeme Pridružen: 04 Ožujak 2010 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 24 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 21 Svibanj 2011 u 17:46 |
Alo ekipa,
dugo nisam davio :) pa rekoh krajnje je vrijeme. Krusku (veliku) i dvije male ("balerinke") mi napale bolesti i to puno njih. (Usi su posvuda, by the way, po ruzama, paradajzu, vockama...) Evo redom slike nametnika pa ako netko ima ideju sto je to i cime da se protiv toga borim, bio bih jako zahvalan. Slikano nekakvom losom kombinacijom fotica i povecala pa ne znam koliko cete skuziti; malo je mutnjikavo. Uvecanje insekata je oko 8 puta; u stvarnosti su JAKO maleni, otprilike kao 2, 3 zrnca maka ili pola sjemenke sezama. (zasad sam u poljoapoteci dobio savjet - Confidor i Baycor, pomjesani i udri po svim vockama) Bolest 1. OVA ME NAJVISE BRINE! Samo odrezati zarazene vrhove i lisce i spaliti? By astrbac at 2011-05-21 Bolest 2. By astrbac at 2011-05-21 Bolest 2., straznja strana listova By astrbac at 2011-05-21 Bolest 2., krupni plan By astrbac at 2011-05-21 Nametnik 3. By astrbac at 2011-05-21 Nametnik 4. By astrbac at 2011-05-21 |
|
Sponzorirani linkovi | |
gospina trava
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mislim da je dva grinja, a tri to sam sigurna uš. insekticid svakako upotrijebi. Ovo zadnje mi liči na mlade krumpirove zlatice.
A sad prvo može biti malo lošije i jakoo loše. Nisam baš takav stručnajk da mogu razlikovati, možda netko drugi zna , ja ću još malo negdje drugdje pogledati. ovo ti je ono jakoo loše : http://www.vocarstvo.net/index.php?option=com_content&task=view&id=81&Itemid=1 manje loše je kruškina osa srčikarica, ako ispod sušenja vidiš ubode onda je to to. Osa srčikarica napada mlade vršne izboje jabuka i krušaka, katkada i plodiće. Ne suši se cijela grana i osušeni vršak izboja nakon nekog vremena otpadne, a niži pup potjera dalje. Osušene izboje skupiti i spaliti, daju se lako otkinuti jer su preštemani. |
|
novopazovcanka
Novo sjeme Pridružen: 07 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 44 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ove fikuse napala je ,,nekroza ili ti pjegavost lista -nadam se da nije cjeli stradao .Jako zarazene listove i grane sve treba odrezati a potom biljku oprati sa PIVOM i zaliti korjen sa rastvorom odstajale vode i koprive ,aposlije toga biljku spricati sa cajem od koprive
ovako mozete tretirati i voce. protiv biljne vasi koristite pepeo od cigarete razrjedjen uvodi . poz...i puno srece |
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |