orhideja pušta mlade |
Odgovori | Stranica <1 234 |
Korisnik | |
Sunlight
Upravo klijam Pridružen: 14 Lipanj 2014 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 147 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kao prvo pozdrav sugrađanki nadam se da ćes ostati da se druzis sa nama i kada rijesis problem sa svojom orhidejom
A što se nje tiče, uistinu ne izgleda obećavajuće....keiki ima samo jedan začetak korijena i jedan listić koji već sad pri vrhu izgleda žućkasto... Mislim da bi trebala probati kako ti je Cimicifuga objasnila i vise se baziraj na ćešće prskanje nego da ga zalijevaš, na taj način keiki osjeti vodu i podstices korijen da raste u potrazi za njom umjesto da ga stavis u mokar supstrat gdje bi prije struhnuo nego pomakao s mjesta. I onda se naoruzaj strpljenjem i čekaj da vidis sta ce biti......
|
|
Sponzorirani linkovi | |
jo jo
Novo sjeme Pridružen: 17 Veljača 2015 Lokacija: Mostar Status: Offline Bodovi: 19 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Takodjer pozdrav :) Tek sam otkrila forum, pa mi je u cilju ostati posto sam veliki obozavatelj orhideja i imam ih vec par. A sto se tice keikija nije uopce zuckast, iznutra ima svijetliju zelenu ko u mladih
listica,stovise dosta je i cvrst na suhoj grani, bas se bori :)..s druge strane( ne vidi
mi se na slici ) ima jos jedan mali izboj korjencica, stavila sam
kesicu na to i prskam stalno vodom da potaknem vlagu. planiram ostaviti
jos koji dan, pa cu ga onda presaditi odvojenog i nadam se uspjehu :(
bas bi ga volila spasiti, prvi mi je keiki :( |
|
Sunlight
Upravo klijam Pridružen: 14 Lipanj 2014 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 147 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako je majka orhideja uvenula, apsolutno nema vise potrebe da keiki bude na njoj, odcijepi ga od grane i prebaci na svjez supstrat i tamo nastavi da ga orosavas. Super je sto ima jos jedan zacetak korjenčića i da mu je sredina tako zdravo zelena...medutim, motanje korijenčića u kesu i nije bas dobro jer voda u kesi nema gdje da ispari pa mu je korijen stalno mokar i keiki moze poceti da truhne.
|
|
jo jo
Novo sjeme Pridružen: 17 Veljača 2015 Lokacija: Mostar Status: Offline Bodovi: 19 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
e hvala :) a zanima me moze li pomoci hormon rasta ?
|
|
Sunlight
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Postoji hormon rasta koji je namjenjen za orhideje, ali kod nas ga sigurno nema u slobodnoj prodaji, a ovi hormoni koje mi mozemo naci ovdje su ili za drvenaste reznice ili za zeljaste i nisu bas pogodni za epifitne biljke kao sto su Phalovi.
|
|
jo jo
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo ja sam ga presadila pa se nadam najboljem :)
|
|
jo jo
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i evo ga :)
http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/orhideje/keiki2/77021.aspx - |
|
Mrkvica
Novo sjeme Pridružen: 18 Kolovoz 2015 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja bih se uključila s jednim pitanjem. Zapravo već je bilo postova na ovu temu ali bih još jednom pitala- kako odvojiti ovaj keiki koji raste pri bazi matične biljke? Ima i svoje korjenčiće ali se bojim da ne oštetim keiki ili glavnu biljku. Za sada bih jedino pričekala s odvajanjem jer cvjetna stapka s glavne biljke prolazi kroz list keikija pa ću čekati da ocvate, ali me zanima je li odvajanje uopće moguće. |
|
vkljerka
Novo sjeme Pridružen: 30 Lipanj 2016 Lokacija: Zenica Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja orhideja!
|
|
Odgovori | Stranica <1 234 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |