Vučika - Lupinus polyphyllus |
Odgovori | Stranica <1 131415 |
Korisnik | |
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne trebaš vaditi sjeme, samo prva dva-tri dana drži zemlju malo vlažnijom i to će zamijeniti natapanje sjemena. Poslije neka zemlja bude umjereno vlažna da sjeme ne istrune.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
janja-nja-nja
Već proklijao Pridružen: 01 Studeni 2014 Lokacija: Predgrađe Zg-a Status: Offline Bodovi: 217 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala ti, uradit ću tako.
|
|
aurelia
Odrastao grm Pridružen: 25 Veljača 2016 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 1341 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
|
aurelia
Odrastao grm Pridružen: 25 Veljača 2016 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 1341 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
|
aurelia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
|
vila2
Mladi grm Pridružen: 27 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 904 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aurelia, predivni su ti Pogotovo plavi...
|
|
Što sam? Tko sam? Ja sam samo sanjar...
|
|
janja-nja-nja
Već proklijao Pridružen: 01 Studeni 2014 Lokacija: Predgrađe Zg-a Status: Offline Bodovi: 217 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lijepi su nježnorozi s malo bijelo žute i ljubičasti. Plavi su moj apsolutni favoriti i tiha patnja.
Kako je lišće zdravo i visoko! Listovi kod mene su svi izgriženi od puževa:/ prošle godine toliko su se najeli da je jedan lupinus ( zaštićen ne znam čime) narastao 60 cm, a onaj na kojem su se gostili ima samo 30 cm skupa sa cvijetom:/) Dođe mi da donesem neku žabu krastaču ili drugu životinju da ih riješi 'prirodno' zauvijek. Baš mi je drago da si stavila slike svojih, stvarno su 'za pokazat'. |
|
aurelia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vilo
Janja ovi lupinusi su posijani kao mix sjemena prošle god., bili su relativno mali grmovi i nisu cvali da bi ovo proljeće naglo i visoko narasli i iznenadili me bojom cvjetova |
|
|
|
janja-nja-nja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Stvarno si imala sreće! Da ti puževi nisu mljackali, a gle kako su ti se boje same od sebe složile, divota za gledat.
Ja sam isto mislila uzet mix sjemena, ali na kraju sam kupila samo sjeme od plavo bijelog. Nije dosad ništa niklo( tj. nisam sadila u zasebnu vazu pa ne znam je li 1/3 proklijalog lupinus ili ne) pa još čekam. Dotad sam skužila da postoje tri viste crvenog lupinusa i dvije žutog koje nisamuspjela vidjet okom na cvjetnim sajmovima ni centrima gdje uzimam cvijeće. Desi li se nekome od vas da vam narastu crveni i žuti? Sad sam gledala slike na ovoj temi i uglavnom bijeli, rozi i plavi ( koji i jesu najljepši za vidjeti uz ruže i ostalo cvijeće)
|
|
aurelia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Svaki dan obilazim i rješavam se puževa ako ih ima...ove godine su navalili kad su lupnusi već prilično narasli...potamanili su nešto prizemnih listova...
|
|
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hm, puževi su prava napast. I ja sam ih danas rješavala, neću reći na koji način (bljak) jer nije baš impresivan...
Aurelia, vučike su ti za deset. Koliko narastu u visinu i širinu?
|
|
zvjezdica
Pustio korijenje Pridružen: 13 Srpanj 2015 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aurelia tvoje vučike su pravo savršenstvo, neznam jel mi je ljepša plava ili ona roza-breskvasta boja.
Slike su ti savršene........... za naslovnicu časopisa o vrtu ,
|
|
"Sreća - to je biti s prirodom, gledati je i s njom govoriti." - L.N.Tolstoj -
|
|
aurelia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bugice lupinusi su narasli oko metar u visinu i oko 60-70 cm u širinu
Zvjezdice Hvala vam na lijepim komentarima |
|
|
|
AdrijanaM
Pustio korijenje Pridružen: 11 Svibanj 2014 Lokacija: Čakovec Status: Offline Bodovi: 384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
aurelia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lijepe nježne boje cvjetova vučike
|
|
|
|
janja-nja-nja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Listovi od rozog izgledaju baršunasto :)
|
|
janja-nja-nja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam pitanje. Ako se listovi osuše u smislu da posmeđe nakon nekog vremena... ma ono što me zanima je li vučika umrla ili je korijen još uvijek živ?
Odjednom se dogodilo sredinom kolovoza. Ne da mi se otkopavat, sadnica je bila jako mala i oko nje je korijenje drugog cvijeća. Bojim se da ne pokidam drugo cvijeće dok otkopavam vučiku. Što mislite vi, vi dugo imate vučike u vrtu i imate iskustva. Je li biljka mrtva ili će se pojavit na proljeće?
|
|
Odgovori | Stranica <1 131415 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |