bolest lista na drvetu |
Odgovori |
Korisnik | |
Nikac
Novo sjeme Pridružen: 11 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 12 Svibanj 2012 u 15:14 |
Pozz svima,
Pošto nisam baš neki veliki strucnjak za drvece htjedoh pitat za problem u vezi mog drveta :)) Vrt imam 3.5 godine i prakticki nemam pojma o nicemu to mi je iskljucivo hobi ... Imam isti porblem skoro svake godine, događa se jedna te ista stvar na drvecu pitam vas jel znate koje je rješenje te bolesti ... pogledajte slike. http://desmond.imageshack.us/Himg225/scaled.php?server=225&filename=p5120003.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg842/scaled.php?server=842&filename=p5120004b.jpg&res=landing |
|
Sponzorirani linkovi | |
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nikac, sušenje vrhova mladih izboja ukazuje na moniliju, bolest koju uzrokuju patogene gljivice. Treba pošpricati nekim od fungicida, znam i koji ali da ne reklamiram. Velike štete izaziva i na plodovima, otpadaju i gnjile.
Na drugoj slici mi se čini da je i pitanju jak napad lisnih uši. Pogledaj jeli se na listovima pojavljuje ljepljivi slatki sok koji privlači mrave. I tu ima pomoći, treba upotrijebiti neki od ekološki prihvatljivih insekticida, koji pošteđuju korisne insekte. Ako imaš u blizini poljoapoteku možeš odnijeti zaražene grančice na identifikaciju i tamo će ti preporučiti s čim tretirati. Nemoj uzeti insekticide s oznakom "Otrov" i prekriženim kostima i mrtvačkom glavom, dovoljno je oznaka Andrijinog križa, znači kao na detergentima. Primjeni sve mjere zaštite, izmjeri propisanu količinu, poštuj karencu. Puno uspjeha. |
|
Nikac
Novo sjeme Pridružen: 11 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ok, otišao sam do poljoprivredne .. Uzeo sam antracol(od fingicida) .... pošpricao sam pa ce mi vidit :))) ..
u svakom slucaj puno hvala ... |
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |