Peppadew |
Odgovori |
Korisnik | |
jele984
Novo sjeme Pridružen: 24 Srpanj 2012 Status: Offline Bodovi: 10 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 10 Veljača 2013 u 21:55 |
Prije nekih 2 mjeseca u Garden Mallu u Zg je bio nekakav sajam autohtonih proizvoda. Dosla sam do jednog standa i probala nesto savrseno- male ljuto slatko kisele papricice punjene incunima u ulju! Toliko su me odusevila da sam jednu malu teglicu platila 60 kn. Isprva sam mislila da su to mini "paradajzerke" jer tako izgledom podsjecaju, ali sam na naljepnici procitala da se te male savrsene papricice zovu Peppadew!
Pokusavala sam malo potraziti po forumuma, ali se jako slabo spominje a kako sam skuzila sjeme je moguce nabaviti samo vani. Pa ako netko ima iskustva s ovom vrstom papricica, ili mozda ima sjeme bila bih vam vrlo zahvalna, posto nisam nikad narucivala nista preko neta, a i ne znam da li se uopce moze sjeme slati preko granica(e). Hvala unaprijed! |
|
Sponzorirani linkovi | |
makk
Odrastao grm Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
To su trešnjaste paprike (Kirschpaprika), blago su ljute 1-3 stepena.
|
|
jele984
Novo sjeme Pridružen: 24 Srpanj 2012 Status: Offline Bodovi: 10 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zna tko gdje mogu nabavit sjeme tih paprika?
|
|
Wolfsbane
Mladi grm Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
imas na semillas.de, samo trazi pod piquante (tak se i zove sorta, peppadew je samo proizvod kolko sam skuzila)
|
|
velika gorica
|
|
omot
Novo sjeme Pridružen: 13 Rujan 2013 Lokacija: Istra Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
PEPPADEW
je brand za ime slatko ljute papričice (Capsicum baccatum) koja se izvorno uzgaja u pokrajini Limpopo u Južnoj Africi . Ova vrsta papričice otkrivena je početkom 1993. Na tržištu se pojavila nešto kasnije pod imenom portmanteaux paprika kao i paprika rosa. Ponekad je opisuju kao križanac paprike i cherry rajčice, no ovaj opis nije botanički točan. On se doduše odnosi samo na sličnosti u boji i veličini između peppadew i cherry rajčice što donekle odgovara činjenici. U početku su prijave na prava ove nove vrste napravljene od više različitih proizvođača. Na kraju je 2000.g. Južnoafrički proizvođač gljiva Denny Mushrooms stekao prava na naziv i brend PEPPADEW. Okus peppadew papričice je slatkast, s blagom ljutinom od oko 1.177 na Scoville ljestvici. Plod se priprema tako da se odstrane ljute sjemenke. Tako očišćene se kisele u staklenkama. |
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Omot za ove informacije. Zanimljivo i korisno.
|
|
omot
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Još malo fotkica:
http://www.fotozine.org/?knjiga=galerije&poglavlje=1746&list=5179&element=593749 |
|
Rioja
Novo sjeme Pridružen: 23 Veljača 2016 Lokacija: Zadarska Status: Offline Bodovi: 23 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dali zna netko gdje mogu nabaviti sjeme papricice Peppadew Sweet Peppers?
Hvala |
|
omot
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam sjeme i upute za sadnju peppadew papričica. SMS na 098 210 915
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |