Aeonium |
Odgovori | Stranica <1 394041 |
Korisnik | |
aralija
Cvjetni guru Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Andina
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pčelice, predivan ti je Aeonium!
Aralija, o tvojima se zna da su nevjerojatno lijepi svi odreda pa tako i ovaj.
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
Anastazija_
Cvjetni guru 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moj zeleni aeonium (valjda a.canariense) je imao prekrasnu zbijenu rozetu i baš sam bila sretna kaj se ne izdužuje kao onaj crveni (još uvijek neznam točno koji je). Kad je zahladilo stavila sam ga na stubišni prozor i u rekordnom roku je procvjetao . Rozeta se izdužila i pretvorila u cvjetnu granu. Jel se nekom to dogodilo? Ima samo tu jednu rozetu, nisam ga valjda sad izgubila. Ako ga kasnije odrežem, hoće potjerati nove rozete iz stabljike?
|
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
anastazija ovaj tvoj kao i većina aeoniuma nakon cvjetanja propada,a vjerujem da će istjerati mlade rozete pokraj.ako ne istjera propao je.žao mi je ali tako nam je svima.zato je dobro da ih razmnožavamo reznicama,ma da se ovaj tvoj nije mogao.možda budeš imala sreću da je to baš jedan od onih koji ne propadaju.
možda se javi netko od znalaca -možda aralija,camelija ili netko drugi
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako je canariense trebao bi pustio iz debla ali ja bi odmah odrezala cvijet da ne crpi deblo jer je sad vrijeme da on zametne izdanke jer oni rastu cijelu zimu, neznam koja je temp. na stubištu ali bilo bi poželjno da je oko 10C kad mu otkineš cvijet
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
Anastazija_
Cvjetni guru 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Puno vam hvala na brzim odgovorima . Iznenadio me jer nisam ni znala da cvjeta. Mislim da je onda najbolje da mu odrežem cvijet pa ga možda na taj način i spasim.
|
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
nata07
Mladi grm Pridružen: 07 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 904 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A moj nikako da se razgrana ....
Ima neki poseban postupak? |
|
ako vas nitko ne voli, cvijeće će vam sigurno uzvratiti
|
|
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
neznam koji je u pitanju, neki se teško granaju kao npr zwartkop, poznatiji kao crnac, puno je tamniji od A. atroputrpureum, njima se otkine rozeta, i na deblu izbijaju nove rozete, a nju zakorjenite pa imate 2. U pravilo ako mi nakon 2,g, ne puste rozete ja ih skratim za glavu, naravno vodeći računa da su iz porodice arboreum, ove druge malo više pratim
|
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 394041 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |