Kaloper -vratić -Tanacetum baslamita |
Odgovori | Stranica <123 |
Korisnik | |
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...ja sam ovo lani donesla s polja...jel to vratić ili kaloper?
...miriše mi...jednostavno ...na krizanteme... |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
Sponzorirani linkovi | |
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
lovro ovo na slici je vratić - Tanacetuma vulgare,
monstera mislim da ti imaš buhač a kaloper ima drugačije listove |
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da Natalija,vidim da je to što si ti stavila Kaloper (Tanacetum balsamita) biljka koja je meni dugo bila velika misterija,nisam do jučer znala kako se zove,a tražim ju već jako dugo.....
|
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
dado_84
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
imas buhac (Chrysantemum cinerarifolium ili sinonim Tanacetum cinerarifolium) po etiketi no samo sto pravi buhac ima bijele cvijetove a ne crvene, tak da mozda se radi o T. coccineum koji ima crvene cvijetove od kojeg se isto moze dobiti piretrin.. Termin Piretrum oznacava ne samo buhac nego i druge biljke tog roda (T. balsamita, T. coccineum) - genericno ime za nekoliko vrsta. |
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Oooo joooj Puno,puno ti Hvala Dado! Pao mi je teški kamen sa srca,već sam mislila da se opet možda radi o kakvom foto shopu,sad sam bar na čisto s tom biljkom,nije mi toliko važno koji je to buhač,bitno mi je samo da je buhač.
|
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
dado_84
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
taj "buhac" sa crvenim cvijetovima je malo slabiji u odnosu na originalni jer ima manje aktivnih tvari. Isto to vrijedi za T. balsamita.
|
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A tako. Ma dobro,ovog crvenog i Balsamitu želim samo za ukras ,a bijeli originalni ću valjda već negdje naći.
|
|
|
|
Odgovori | Stranica <123 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |