Razmnozavanje ficus bendzamina by Monk |
Odgovori | Stranica <12 |
Korisnik | |
aglaja
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sanja, reznice su ti se ozilile tokom samo jednog (nepunog) dana?
|
|
Aglaja
|
|
Sponzorirani linkovi | |
sanja30
Već proklijao Pridružen: 01 Travanj 2008 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 189 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da, u tome je problem i to me brine
stavila sam u prozirnu bočicu (staklenu) u prozor. sad od toga sigurno neće ništa biti.. nisu pustile sad ne znam kakvo korijenje, već svaka po dva malena al to je to sad ću popikati kao što mi je cura rekla, al ne znam... |
|
sanja30
Već proklijao Pridružen: 01 Travanj 2008 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 189 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prebacila sam u zemlju jučer...ali danas mi to ne izgleda dobro, jedna je malo požutila, ova druga se bolje drži...
stavila sam ih blizu prozora...možda prežive |
|
Naca
Upravo klijam Pridružen: 02 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 117 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sanja reznice idu u tamnu posudu i kad se pojave bele tackice sadi se u zemlju, a desava se da otpadne neki listic dok se ne ucvrsti i neverovatno je da poceo da pokazuje znake korenja za jedan dan . |
|
sanja30
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pa kad vam kažem
pojavile su se... pa ne bi lagala...već je posađeno... moj je fikus onaj neki minijaturni , izgleda kao bonsai, ali mislim da nije. javit ću vam kroz par dana kako i dali se primilo..i meni je to bilo čudno...al kad je pustilo sitne bijele , šta da radim. |
|
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sanja, nije baš previše vjerojatno da su ti reznice za jedan dan pustile korjenčiće. Vjerojatno te prevarili končići grančice koji se ponekad malo odvoje. Inače Benjamin pušta žilice po dijelu stabljike koja je uronjena u vodu, a ne na samom završetku reznice.
|
|
sanja30
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sad je gotovo
ali ako se primi, ja ću |
|
ines
Odrastao grm Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma primit će se, samo pozitivno razmišljaj. I daj ga makni od prozora ako je prejako sunce. Neka bude na svjetlom mjestu, ali ne na izravnom suncu
|
|
sanja30
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nije direkt na suncu, blizu prozora je,al ga zaklanja jedna veča biljka,tako da je taman zaštičeno ,ima dosta svjetla
|
|
ines
Odrastao grm Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Onda samo održavaj zemlju vlažnom i prati situaciju. Čim počne puštati mlade listiće (kroz cca 1 mjesec) znaš da si uspjela
|
|
maya
Mladi grm Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja kada razmnozavam benjamina uzmem dvije grancice koje upletem i tako ih stavljam u plasticne case od jogurta i drzim na tamnijem mjestu. Mnogo dobro izgleda kada su grancice u dvije nijanse(sareni i zeleni ili tamno zeleni-svijetlo zeleni).
|
|
Nije isto zivjeti i biti ziv!
|
|
domingo
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm Pridružen: 14 Kolovoz 2008 Status: Offline Bodovi: 602 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A u kojem mjesecu radite reznice benđija?
prosinac ili lipanj ili je svejedno |
|
pčelica7
administrator Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
joj, tek sada vidim ovo pa ću s vama podjeliti svoje iskustvo s benjaminom...bilo je to prije 3-4god, moji susjedi su imali prekrasno, veliko stablo benjamina i svaki dan prolazeći razmišljala sam kako bi i ja htjela takvoga...po danu mi bilo nezgodno otkinuti pelcer da me netko ne vidi i onda jednom kasno sam se vraćala doma otkinem ja ništa manje nego tri grančice oko 10ak cm i kako je bilo kasno stavila sam ih u vodu,nekoliko dana kasnije u zemlju (ne sjećam se više jel su imali korjenčić) primio mi se samo jedan i baš je lip, eto jučer sam odrezala jednu grančicu i odmah s njom u zemlju, možda bi ipak tribala prvo u vodu, a?
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
Tija
Cvjetni guru Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
meni s vodom nikad nije uspijelo, uvijek mi je istrunulo, a u zemlju dok sam stavila i još stavila povrh prozirnu vrečicu ,samo treba strpljenja mjesec- dva.
|
|
pčelica7
administrator Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
znam da za njih stvarno triba strpljenja...danas kad dođem s posla oblačim ga u vrećicu kao i hibiskus pa nek tjera.
|
|
|
|
SLAVONKA
Odrastao grm Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
meni bez problema reznice puste žile u vodi,uvijek ih stavim u čašu od jogurta,čak i narastu koji cm.
|
|
čovjek uči dok je živ
|
|
Tija
Cvjetni guru Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Velim da meni nije uspijelo sa vodom, svako ima drugačiji način, probaš ide ide neide neide i nađeš si najidealniji.
|
|
pčelica7
Opcije poruke
Hvala(0)
|
curke, možda mi se oni put primio jer sam ga kradom upelcala?
|
|
|
|
Tija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pa vele da ukradeno bolje raste i cvjeta ( to ne znači da idemo krasti po vrtnim centrima )
|
|
Odgovori | Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |