Slonova noga - Nolina recurvata |
Odgovori | Stranica <1 131415 |
Korisnik | |
MelaniOp
Novo sjeme Pridružen: 21 Rujan 2019 Lokacija: Opatija Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bok!
Imam pitanje. Upravo sam skužila da mi se nakon pada (vjetar ju je bacio) ogromna nolina slomila. Krošnja joj je pukla. Grane su joj se slomile na pola.. Da li "ranu" treba s nečim sanirati i da li bi se mogao otkinuti vrh (debel je poput palca) kako zakorijeniti??
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam svojoj nolini, kada je izrasla preogromna, odrezala izdanke, rez premazala voćarskim voskom i nije bilo nikakvih posljedica. Ispred reza su potjerali novi mladi izdanci.
Odrezane izdanke nisam pokušala saditi pa neznam da li bi se primili. Bojim se da nebi jer bi vjerojatno dio u zemlji istrunuo. Pokušaj i taj dio premazati voćarskim voskom pa će on možda zaštititi da ne istrune dio koji je u zemlji.
|
|
Deanna_h
Novo sjeme Pridružen: 27 Kolovoz 2020 Lokacija: Stuttgart Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zdravo! treba mi pomoc oko slonove noge. imam ju vec par mjeseci i bilo je sve ok s njom (normalno zelena i rijetko sam ju zalijevala). Onda smo bili 3 tjedna na odmoru, te su ju susjedi zalijevali, ali nekakva mi je cudna. na vrhu ima neke kao nove svijetle rozete, cak 3. Ne znam je li to normalan rast ili se nesto dogadja s njom.
i donji listovi su joj posmedjili. sto da radim? inace je preslatka i ne zelim da joj nesto bude :( https://imgur.com/a/4UlIK8c |
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Je li ranije bilo tih suhih grana? Otkloni sve grane koje ne valjaju i ošišaj suho. Biljka se muči i zalječuje nelječivo. Ako misliš da je prezaljevena, zamjeni zemlju kvalitetnom ili možda za kaktuse. Ako je novija zemlja, izvadi korjen i prosuši.
|
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
Deanna_h
Novo sjeme Pridružen: 27 Kolovoz 2020 Lokacija: Stuttgart Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovoliko sigurno nije imala. sad kad sam krenula da joj kidam te smedje listice vidim da ih ima dosta, ali tipa na jednom dijelu gdje su ti smedji listovi na dnu, gore raste nova mala svijetlo zelena rozeta, mozda je to prirodan proces? :/
sto se tice zalijevanja, ne znam, mozda i nije previse, buduci da sam rekla da nju ne moraju zalijevati - izdrazi ona 2 tjedna bez vode. ti novi svijetli listovi su rast? nije nist neuobicajeno? smedje cu onda otkinuti sve, pa cemo vidjeti.
|
|
Odgovori | Stranica <1 131415 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |