Ganoderma lucidum - hrastova sjajnica |
Odgovori |
Korisnik | |
Južni
Nedavno posijan Pridružen: 22 Listopad 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 95 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 23 Prosinac 2010 u 04:50 |
Molim iskusne, a osobito jagodu, da mi date savjet.
Ubrao sam nekoliko hrastovih sjajnica, pa me zanima da li je mogu pripremiti ovako svježu i na koji način. Hvala svima unaprijed. |
|
Sponzorirani linkovi | |
Južni
Nedavno posijan Pridružen: 22 Listopad 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 95 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Puno sam guglao o ovoj gljivi i naišao na jako puno podataka. Vidim da je postavljn oglas za prodaju ove gljive pa radi opreznosti dajem link gdje piše da i SJAJNICA MOŽE BITI OTROVNA, ako j drvo pokraj nje kontaminirano, a kako znati da je kontaminirano, ne znam, ali znam da ima vas koji znate pa se pridružite radi drugih koji mogu stradati.
Evo linka: http://www.ganoderma-for-health.com/ganoderma-cultivation.html Ja moje bacio poslije ove info. Sigurno je sigurno. Treba uzgojiti svoje pa miran. |
|
Južni
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Želio bi podjeliti ovdje informaciju o procesu iscjeljenja upotrebom ganoderme lucidum i tako se spriječe neželjene odluke koje se radi ne informiranosti donesu.
Prije odluke uzimanja ganoderme (hrastove sjajnice)treba znati da ona ima faze i prva faza je tzv njeno skaniranje i tada se javljaju simptomi nama znanih ili neznanih bolesti, samo što je razlika što tada te simptoe treba pretrpiti jer su reakcija na ganoderu i ona istjeruje bolest u to trenu. U slučaju velike i burne reakcije, poći u doktora radi smanjenja reakcije i amanjiti dozu ganoderme, ali ne prestati je uzimati jer onda ti simptomi nisu posljednji, nego se bolest ponovo vraća. Dalje, ona čisti ogranizam od toxina itd... Za detaljne upute, vidjeti ovaj link na engleskom jeziku...ovo sam podjelio što je najbitnije na hrvatskom radi onih koji ne znaju engleski. Usput da kažem da sam jako razočaran sa svima vama koji znate o ovim stvarima, a znam da znate jer sam vidio slike gdje ste brali ganodermu i da to niste bili u stanju podjeliti ovjde da se ljudi ne muče u neznanju... Evo linka. Proces je opisan pri dnu bloga. Označen je sa brojevima od 1 do 5. http://ganoderma.blogspot.com/ |
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
......nemoj biti razocaran sa ljudima, pogotovo ne ovima na forumu......jos na Staru godinu....glavu gore i mislimo pozitivno.....
...na forumu ima puuuno predivnih ljudi koji ce ti postom poslati bezbroj sadnica, sjemenaka, grancica , pomoc svojim znanjem, cisto iz prijateljstva , bez interesa.....
....ne vjerujem da neko puno zna o toj gljivi.....ja pojma nemam i prvi put sam je vidila na tvojim slikama i onda se informirala o tome da je ljekovita....osobno ne volim nikakve detoksikacije organizma.....sve su to agresivne i opasne metode.....najbolja detoksikacija je lagana , dalmatinska prehrana....puno zelenila, po mogucnosti eko uzgoj ili ubranog divljeg bilja, puno ribe , voca i kretanja ili neke gimnastike .....
....pozzzz i sve najbolje u Novoj godini....
|
|
Južni
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bog manči, sve najbolje i tebi. Nadam se da je tako kako pišeš, mada mi tako ne izgleda.
Iz iskustva znam kako je nekome tko je desperan u potrazi za lijekom i vjeruj mi, ne mari on o tome jeli agresivan ili nije jer su u pitanju mjeseci, a kada su mjeseci u pitanju, pa čak i godine, onda takvima treba, što prije točna informacija i detaljna uputstva. |
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da oživim temu... Jagoda se ne javlja na ovu temu pa bi je molili da nam nešto kaže ukoliko zna ili da prodiskutira sa svojim gljivarima. Danas su mi spomenuli da ovu gljivu treba probati, navodno je jako ljekovita a ovo sam našla na internetu: http://www.ganoderma-lucidum.info/ |
|
boka
Novo sjeme Pridružen: 31 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo moj mali doprinos na ovu temu. Istraživala sam i nisam baš buno pamatnija ali ipak veseli. Pronašla sam slijedeće: GANODERMA LUCIDUM - REISHI Pripremanje sušene pecurke Ganoderme Lucidum Najkvalitetnije se priprema kada je vec iseckana u listice kako je i pakovana u kutije od 100 grama Kineska tradicionalna medicina preporucuje upotrebu 3-5 grama sušene Ganoderme dnevno za održavanje dobrog zdravstvenog stanja organizma i 10-12 grama za ozbiljna oboljenja. Ganodermu je najbolje konzumirati sa vitaminom C koji pomaže organizmu da bolje absorbuje lekovite sastojke gljive. Caj : Ganoderma caj je tradicionalan nacin pripremanja pecurke na dalekom istoku. Tonik : Staviti 15 grama sušene Ganoderme u vino ili brandi i ostaviti 3-4 meseca da odstoji a najmanje 6 nedelja. Preporurucuje se konzumiranje jedne male cašice dnevno.
Istraživaci u zdravstveno naucnom centru na univerzitetu u Teksasu su našli da Ganoderma može efikasno da se koristi za tretiranje Konjuktivitisa, Bronhitisa, Reumatizma a da pritom znacajno poboljšava imuni sistem kod ljudi. Znacajno je još napomenuti da je gljiva Ganoderma neotrovna, da može da se uzima svakodnevno bez ikakvih neželjenih dejstava.
Ganoderma Lucidum sadrži visoku koncentraciju organskog Germanijuma, Polisaharide i Tripertene. Ove aktivne komponente dokazano jacaju naše imunološke celije i poboljšavaju naš imuni sistem. Ganoderma može biti korišcena kao dopuna za vreme hemoterapije i radioterapije za smanjenje neželjenog dejstvo kao što je zamor, gubitak apetita i rizik od infekcija. Takodje može smanjiti toxicne neželjene efekte i može ublažiti bolove za vreme hemoterapije i radioterapije narocito kod pacijenata koji su u krajnjoj fazi bolesti, za produžavanje njihovih života i poboljšanje kvaliteta života Šestomesecna klinicka istraživanja na medicinskom fakultetu u Tokiju su pokazala da je skoro polovina od 53 pacijenta sa povecanim krvnim pritiskom imala znacajno sniženje krvnog pritiska posle uzimanja extrakta Ganoderme a slicne rezultate su dobili Kineski naucnici u svojim obimnim istraživanjima dejstva extrakta Ganoderme na pacijente sa visokim nivoom holesterola kod kojih je nivo holesterola znacajno opao posle samo 1-4 meseca svakodnevnog konzumiranja extrakta (kod 68% od 90 pacijenata). Znacajno je još napomenuti da je gljiva Ganoderma neotrovna, da može da se uzima svakodnevno bez ikakvih neželjenih dejstava. Djelovanje Ganoderme Lucidum na imunoloski sistem Nadam se da će nekome pomoći. |
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |