Cikas palma |
Odgovori | Stranica <1 111213 |
Korisnik | ||
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Sponzorirani linkovi | ||
vijolica
Odrastao grm Pridružen: 02 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 1265 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Aaaaaa,krasne su,možda ih nekad vidim i uživo!
|
||
majcka
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje Pridružen: 30 Prosinac 2011 Lokacija: Vače, Slovenija Status: Offline Bodovi: 447 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Eksotika je kul
|
||
ljiljana3
Već proklijao Pridružen: 29 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 197 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Moja cikasica je preko zime propala kao i većini, listovi potpuno požutjeli i ja sam ih odrezala, a nju presadila u zemlju ispred kuće. Već sam mislila ništa od nje kad prije 10-ak dana pojavili se izdanci.
Kako je ona vani ispred zgrade bojim se da će mi je netko iskopati kad shvati što je pa je moje pitanje smijem li je sad prebaciti u posudu i kako da je njegujem. Nemam sliku, ali ista je na slici od moon na prethodnoj stranici. |
||
AdrijanaM
Pustio korijenje Pridružen: 11 Svibanj 2014 Lokacija: Čakovec Status: Offline Bodovi: 384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Moje Cikasice su se konačno skockale . Prošle godine je dio lišća požutio pa sam ih premjestila u poluhlad na otvorenom . Ispod na terasi im nije pasalo , pa sam malo eksperimentirala i eto isplatilo se . Potjerale su opet nove grane , a sad ih polako nosim opet pod krov .
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/sobno_cvijece/cikasi/82072.aspx -
|
||
dosa49
Novo sjeme Pridružen: 04 Srpanj 2016 Lokacija: Beograd Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Drage moje,sa prekrasnog Hrvatskog primorja,eto da se i ja pohvalim da na Novom Beogradu imam prekrasnu Cikas palmu!Moja Cikasica prekrasno izgleda sa postojećih 9 i novih 8 listova!Uvjete je dobila fantastične:Znači,na balkonu,direktno sunce i najkvalitetnija zemlja,u loncu ili saksiji prečnika 36 cm!Ako je moguće zapravo ćete videti kako ona izgleda!
https://shack.com/i/popjrQSPj - </a> |
||
viktorija_mall
Novo sjeme Pridružen: 17 Srpanj 2016 Lokacija: Skopje Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Zdravo svima. Interesuje me dali mogu Cikas Palme da opstanu u Skopje RM u zimi napolje? Znate otprilike kakva je zima . Zna nekada pasti i ispod -15. Kako da ih zastitim? Mogu li to? Htela bih ih vani a ne u saksiji.
Pomoc |
||
aralija
Cvjetni guru Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
|
-15 malo nezgodno za cikasice, ali pokušajte je zavezat lišće, prekrit agrofolijom i preko toga nailon koji će te raširit i oko stabljike po zemlji da bi korjen ostajao što suhlji i da oko stabljike stavit nekakvu slami , ili suho lišće pa prekrit, mada sam skeptik za vašu klimu ali pokušajte |
||
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
||
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Prekrasna , svake godine ona ako ima dobre uvjete stvara dvostruko višec listova, ako ih je ove godine izbacila 8 dogodine ih je 16 |
||
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
||
viktorija_mall
Novo sjeme Pridružen: 17 Srpanj 2016 Lokacija: Skopje Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Hvala na ogdgovoru. Sutra cu da ih slikam i postiram. Vec sam ih zasadila a kupljeni su iz Albanije. |
||
viktorija_mall
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Evo moje Cikas palme nabavene iz Albanije, a neznam ni dali su to, jer sam tamo videla da oni rastu veci, a sve slike sto sam videla u ovom topiku o Cikas Palme su male i u saksijama, tamo su po parkovima i dvorovima kuce.
Pa sad ako neko hoce da mi kaze dali su ove moje palme Cikas ili sta vec??? Nisam uspela da doznam iz vrta gde sam ih kupila jer smo ih kupili od cuvara vrta. ____ _____________________ ______________________ |
||
aralija
Opcije poruke
Hvala(1)
|
|
To je cikasica, i u toplijim krajevima sade se u vrtovima kao kod nas u Dalmaciji, stariji primjerci su veći jer svake godine naprave dvostruko više listova nego predhodne i to dok su mlade, s godinama rozeta im se povećava za dva do tri lista više
|
||
|
||
dosa49
Novo sjeme Pridružen: 04 Srpanj 2016 Lokacija: Beograd Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
https://shack.com/i/plYqLgIyj -
|
||
Suncelh
Novo sjeme Pridružen: 30 Studeni 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/cikas_palma/88520.aspx -
Druga joj je god. Prosle god listove brzo izgubila. Nadam se da nece i ove... |
||
Odgovori | Stranica <1 111213 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |