Savjeti oko razmnožavanja, sijanja,sadnje |
Odgovori | Stranica <1 234 |
Korisnik | |
anđelkad
Trajnica Pridružen: 04 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 2719 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Shvatila, hidroponija rješena po sistemu "snađi se"ali funkcionira savršeno( baš sam lumen ha)sve moje biljčice u loncima opskrbljene su na takav način
|
|
Sponzorirani linkovi | |
dado_84
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bez ljutnje, no to sto si naveo nije hidroponski uzgoz nego obicni sistem kap na kap sa mikrorasprskivacima. Hidroponija je savim nesto drugo a ukljucuje uzgoj bilja izvan zemlje u inertnim supstratima koji se potom opskrbljuju vodom na razne nacine. Kalistemon bi trebalo orezati kad malo zatopli (iako bi bilo sasvim svejedno kad, ako su grane 100% smrznute). |
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
jelsa_
Već proklijao Pridružen: 01 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dado nema ljutnje ,, ali nisam govorio o hidroponskom uzgoju već o hidroponskom načinu zaljevanja - u ovom slučaju je medij zemlja - supstrat ,,
primjera radi kod hidroponskog uzgoja rajćice na kamenoj vuni ili uzgoja gerbera na istom upotrebljava se pored ostalog ovaj sistem zaljevanja ,, čisto sam govorio o sistemu za zaljevanje a ne o uzgoju,, mikrorasprskivači su sasvim nešto drugo,služe za orošavanje dok igla je ustvari kapljač i deponira vodu direktno u korjenov sustav bez vlaženja lisne mase |
|
anđelkad
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma rekoh ja da sam "lumen" skužila sam oba
obama! |
|
dado_84
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobro :) ocito imamo drugaciji sistem klasifikacije tih stvari. Ja nebi to svodio pod "hidroponskim" sistemom zaljevanja zato jer su to po meni dvije razlicite tehnologije - znaci hidroponija koristi i taj nacin dostavljanja vode mada to nije izum hidroponije (ako me shvacas). Meni pod mikrorasprskivace ulaze sve te male spravice koje dostavljaju male kolicine vode biljci, a oni mogu nadalje vodu dostavljati rasprskivanjem ili kapanjem. Meni igle spadaju u to jer donose male kolicine vode preko mikrokapilara... a i mikrorasprskivaci mogu prskati vodu okolo biljke u razini tla bez da moce listove. No dobro svejedno je sad i pomalo filozofiram, to su samo tehnicke sitnice :)
|
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
jelsa_
Već proklijao Pridružen: 01 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ma dado sve je ok,, stvar je tehničke naravi ali i do okruženja u kojem živiš ,, kod nas u dalmaciji upotrebljavamo ovakvu terminologiju, dakle sustave za zaljevanje opisujemo na način da ga približimo i uspoređujemo sa onim koji ja najčešće u upotrebi , na kraju krajeva ovo je obojici struka :-)) ,,
ali ipak smatram da bez različitih razmišljanja i prikaza pa i polemika naši dragi prijatelji i prijateljice bi ostali uskračeni |
|
anđelkad
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dečki dečki i opet dečki !
Isti ste moji dečki doma, NEMOŽEŠ S NJIMA A NI BEZ NJIH. |
|
LovorVisnja
Upravo klijam Pridružen: 23 Studeni 2009 Status: Offline Bodovi: 123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zanima me za vrijesak tj. crnikku, da li se može razmnožiti cvijetom, tj. a li je onaj sitni roza cvijet ujedno i sjeme?
|
|
LovorVisnja
Upravo klijam Pridružen: 23 Studeni 2009 Status: Offline Bodovi: 123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo savjeta u slici kako razmnožiti lavandu
http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=113&PN=11 |
|
wookowaratz
Nedavno posijan Pridružen: 21 Svibanj 2013 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 92 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
može li mi netko reći hoće li pakujac cvjetati sljedeće godine ako se sad posije?
i kada se dijeli korijen njegov i kada se sadi? hvala :)
|
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Timbuchina, zakorjenjivanje reznica, sada ili u proljeće ???
Naime, kupila sam ih, durantu lani a timbuchinu ove godine u 7. mjesecu, cvjetale do sada ! Lani sam zapelcala durantu reznicama, prekrivenim pvc flašom, jel mogu sa timbuchinom probati isto ?? |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
Odgovori | Stranica <1 234 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |