Ljekovito bilje |
Odgovori | Stranica <123 |
Korisnik | |
Fermina-Daza
Odrastao grm Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imao je nekada 80%, sada sumnjam.Sve je gori i gori.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Fermina-Daza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kako doći do sjemena rudbekije?
Uzgajala bih je u vrtu ali nisam nigdje naišla na sjeme. |
|
Fermina-Daza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nije smilje.Ukrasni je grm, uzgaja se po parkovima.I ja ga imam u vrtu.Sliči na smilje.Zove se santolina, mislim. |
|
griva1978
Odrastao grm Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...meni po slici bome liči, al ako kažete sntolina, vjerujem... ja iskreno za santolinu nisam niti čula... ima bilja više nego dana od postanka svijeta :O)))
...hmm... sjeme....nisam baš vidjela da ima sjemena u sjemenarnama ( a itako sam možda par puta bila u njima...)...al znam da sam ju davno negdje vidjela "uživo"... a gdje.... da me ubijete.. ne znam.... ali ako saznam javim!!! :O)))) možda bi slovenci/njemci/austrijanci imali to u svojim sjemenarnama... kod njih je sve to dosta više razvijeno... |
|
Fermina-Daza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala, imam svojih u Sloveniji pa ću probati nabavit od tamo.
|
|
Božikovine
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Echinacea ili crvena rudbekija (Echinacea angustifolia, Echinacea purpurea) posjeduje antivirusna i antibakterijska svojstva. Često se uzima uz Goldenseal (Hydrastis canadensis) koji posjeduje slična svojstva. Aktivne tvari ove ljekovite biljke djeluju sinergistički i pojačavaju proizvodnju i aktivnost bijelih krvnih stanica (limfocita i makrofaga). Tri glavne skupine spojeva odgovornih za djelovanje biljke su alkilamidi/poliacetileni, derivati kofeinske kiseline i polisaharidi. Ehinacea povisuje razinu interferona, važnog dijela tjelesnog odgovora ne virusne infekcije kao što su prehlade i gripa. Može se uzimati i preventivno, no učinkovitija je ako se uzima kad nastupe prvi simptomi gripe ili prehlade.
Sadržaj preuzet od Vitaminskog Centra Kaiser. Na prvi znak simptoma infekcije, ili u akutnoj fazi može se uzeti 3-4 ml echinacee u tekućem obliku svakih 2-3 sata prvog dana bolesti, te nastaviti tri do četiri puta dnevno slijedećih 10-14 dana, odnosno u fazi oporavka. Ukoliko se uzima preparat echinacee u tabletama ili kapsulama, preporučena doza je 300 mg tri puta dnevno za isti period. Ako se uzima preventivno ili u fazi održavanja, dovoljno ju je uzimati 2-3 puta dnevno |
|
Odgovori | Stranica <123 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |