Begonia rex |
Odgovori | Stranica <12 |
Korisnik | |
makk
Odrastao grm Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Možeš li nam postaviti sliku. Ovako je teško procjeniti šta je u pitanju. |
|
Sponzorirani linkovi | |
ivna
Trajnica Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma ne mogu postaviti slikice na žalost ... Ali nametnike ne vidim nikakve, ma ne znam...
|
|
ivančica flower
Pustio korijenje Pridružen: 21 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 416 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vidim da ova tema nije dugo aktivna,ali možda netko poviri pa mi odgovori.
Imam begoniju rex 2 godine,tek sam sad na forumu saznala da mi se tako cvijet zove,sa hrapavim lišćem.
Nisam joj još nikako lišće brisala jer nisam znala da li se smije,a lišće joj je puno prašine.
Ako netko zna kako da postupim,molim da mi kaže!
|
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
.....ostala sam samo na jednoj begoniji a jako ih volim... ne znam sto grijesim....kad je toplo na taraci su mi u hladu i ja ih tusiram vodom....da li to vole ne znam kad mi u konacnici ne uspjevaju?....ne znam sto bi bilo pametno za tu prainu...ciscenje krpom ne, ona ima prenjezne listove....
... mozda je kod mene problem suhi zrak...
|
|
ivančica flower
Pustio korijenje Pridružen: 21 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 416 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo to je moja begonia rex!
Ja ju držim u dnevnom boravku,ne premještam je jer sam čula da kad se biljka prilagodi na jednom mjestu da je nije dobro seliti.A možda joj smeta i prskanje vodom,tu na forumu sam pročitala da se ove begonije sa hrapavim lišćem ne bi smjele močiti vodom,
Koliko su stare tvoje begonije,navodno da ne mogu baš dugo živjeti?
|
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja svoju begoniju povremeno istuširam sa vodom (malo mlačnom) i tako ju očistim od eventualne prašine. Normalno ne smije ju se svakodnevno prskati vodom. Zalijevam ju odozgo, okolo biljke i pazim da ne zalijem srce biljke. Inače sam čitala o zalijevanju samo preko podloška - kažu da to nije baš idealno jer da se voda nikada ne "popne" u gornje slojeve zemlje i da onda biljka niti ne može imati korjenje u gornjim slojevima zemlje već samo u donjim gdje ima vlage. Na isti način otuširam i zalijevam afričke ljubičice i nikada mi nisu trulile niti imale tamne fleke po lišću - to dobiju ako ih se često moči po lišću i zalijeva po srcu biljke. |
|
ivančica flower
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala ti,probati ću je očistiti,baš ima dosta prašine po lišću.
Ja svoju isto zalijevam odozgo.
|
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
....moje dozive 2 ljeta a nekad samo jedno....mozda bi ih trebala malo pazljivije zalijevati....ljeti kad su vanka prodjem k'o uragan sa vodom pa sto dobije i dobije!.....nemam ljeti dovoljno vremena ..... suhi vjetrovi su im pogubni a ja zaprla da imam begonije na taraci....
|
|
ivančica flower
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Probaj ih staviti u kuću,možda ne vole vjetrovit položaj.Ja danas svoju obrisala lagano vlažnom krpom pa šta bude! |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mislim da je hrapavo lišće i lišće sa dlačicama (kao u ljubičice) najbolje očistiti kistom sa mekim dlačicama |
|
nichll =)
Mladi grm Pridružen: 28 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 718 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Silvy
Trajnica Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo jedne begonie koju sam donijela mami kao malu biljčicu prije otprilike 7 godina. Stoji u negrijanom hodniku i nije na direktnom suncu. Preko ljeta zalijeva se skoro svaki dan, ali malo. Lišće obišem lagano vlažnom krpom.
Ova je bliže ulaznim vratima, pa ima i više svjetla. Listovi su joj crveniji, a potekla je od ove gornje. |
|
flover
Mladi grm Pridružen: 03 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 397 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
predivne su,ja sam neki dan dobila jednu na poklon,stavila sam ju u boravak ,nije na direktnom svjetlu pa čemo vidjeti....slikicu stavim poslije....a imam od prije ispelcane dvije sa dlakavim listovima,ne znam
dali su i to begonije rex.....
|
|
"Cvijet treba sunce da postane cvijet, čovjek ljubav da postane čovjek."
|
|
dmirce12
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Silvy
Trajnica Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
flover,
mislim da B. rex ima dlakavu lisnu stapku kao i dlačice po listu i po rubovima. Evo malo mojih, odnosno maminih, pa usporedi. Voljela bi kupiti višegodišnju "voštanu begoniu" - Begonija Semperflorens. dmirce12, prekrasna ti je. |
|
dmirce12
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Silvy hvala i slažem se s tobom da begonija rex ima dlačice po stabljici i listovima.
|
|
frenky
Upravo klijam Pridružen: 04 Veljača 2014 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 103 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
e jeste li vi sigurni da begonia rex ne smije van? cak ni prek ljeta kad je toplo u neku sjenu?
|
|
Silvy
Opcije poruke
Hvala(0)
|
frenky,
može van, ali u sjeni. Ja svoju ljeti držim vani, nikako na suncu, zalijevam kišnicom ili odstajalom vodom uz rub. Dogodi se da polijem i listove, ali zalijevam kad padne noć i zemlja se malo ohladi (kao i sve ostalo). Oprosti što je tvoje pitanje tako dugo stajalo. Javiti će ti se i veći znalci. Sretno! |
|
Odgovori | Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |