Pelargonije zimi |
Odgovori | Stranica <123 |
Korisnik | |
mandy2
Novo sjeme Pridružen: 28 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 16 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
samo da vam javim da su moje nakon par dana od sijanja počele nicati i sad me već hvata sasvim suprotna panika od one da neće niknuti : šta sad da radim s njima do travnja-svibnja ? ( istina tek su provirili iz zemlje, ali ipak ! )
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Možda je najbolje da ih sada držiš na južnim prozorskim policama. Zimsko sunce nije toliko jako da im može štetiti.
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Olja
Mladi grm Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Iz mog iskustva,
mlade biljcice muskatli treba umereno zalivati jer su male, i nemogu puno popiti.Kako budu rasle tako oovecavati kolicinu vode. I jos nesto....tako male biljke bu trebalo da su u sto manje zemlje jer se bolje ukorenjuju.... |
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
.....ja bi ih stavila na umjereno grijano mjesto sa puno svjetla, da rastu a opet da ne polude naglo...
|
|
zamka
Novo sjeme Pridružen: 08 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zanima me kako vi razmnožavate puzajuće perlagonije? što treba napraviti dali kada ih odrežete treba staviti u vodu ili postoji neko drugo riješenje u teglici?????
|
|
Tratincica44
Nedavno posijan Pridružen: 04 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 49 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zamka, ja sam u travnju sadila pelargonije. neke grančice su se slučajno pokidale i odlučila sam isprobati da li će se primiti.
Uzela sam okruglu viseću teglu, na svakoj grančici otkinula sa listove sve do pretposljednjeg para (višak listova iscrpi reznicu). Dno reznice podrezala sam ukoso sa oštrim škarama, te sam tako sviježe odrezano uvaljala u NEOKOR prah (br. 1). u tegli sam napravila rupu sa prstom, upiknula, zatrpala i pritisnula. Zalila sam i održavala sam vlagu. Nakon cca. mjesec dana pojavili su se prvi novi listovi, a već sada sprema se cvatnja.
Svo vrijeme vazu sam držala u hladu.
Ja inače za reznice uvijek koristim Neokor (1, 2 ili 3) i pikam ih direktno u zemlju. Uspjeh je zagarantiran.
|
|
zribal
Mladi grm Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tratincica44 potpisujem svaku riječ, iz vlastitog iskustva. S tim što ja u jesen prije unošenja pelargonija u podrum, sve skratim na cca 15-20 cm, a s odrezanih biljaka skinem zdrave pelcere koje posadim u male kaljiće. Dakle, reznicu odvojim od odrezane biljke, skratim ju na cca 10 cm skinem sve donje listove, umočim u prah za zakorjenjivanje, a onda kaljić stavim u škaf s vodom tako da se zemlja odozdo natopi vodom. Sve stavim na rešetku da se dobro ocijedi i posložim na prozorksku dasku. Za mjesec dana vidi se koja se reznica ožilila jer krenu mladi listići. Svo vrijeme boravka biljaka u kući zaljevam ih na isti način - potapanjem u škaf. U proljeće persadim u veće žardinjere i uživam. Ne činim to svake godine jer bi bilo previše. Evo na slici imam prošlogodišnje koje ću ovih dana malo skratiti i unijeti u podrum. Mračan i ne baš hladan (drvarnica u zgradi) pa se biljke napate, ali u proljeće krenu. Što se zalijevanja tieče, učinim to jedan put mjesečno.
Slikano jučer pa su već otužne zbog jeseni, ljetos bile super. Što se tiče ovog čuvanja pelargonija u novinskom papiru ja nisam probala, ali moj susjed svake godine svoje zonale pelargonije počupa, očisti od zemlje, umota u novinski papir i ostavi u podrumu. Ja se svakog proljeća na njega sažalim kad iznese te biljke. One budu jadne i otužne, ali vjerovali ili ne za mjesec dana budu ljepše nego moje koje sam cijelu zimu mazila i pazila. Možda treba probati??? Sijala nisam nikad jer mislim da je to dugotrajan posao. Pelcanjem ipak brzo dobijemo novu mladu biljku. |
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
Odgovori | Stranica <123 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |