Božićna zvijezda - Euphorbia pulcherrima |
Odgovori | Stranica <1 567 |
Korisnik | |
NinettA
Odrastao grm Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Što ne možeš promijeniti, prihvati. Ako ne možeš prihvatiti... odkantaj...
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisam ljubitelj ove biljke, ali ne mogu poreći da je prekrasna
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Svake godine moja božićna zvijezda traje do Uskrsa i dalje lijepo crvenih listova, jedino joj počinju tjerati mlade grančice. I svake godine mi ju je žao baciti pa uvijek nađem nekoga komu ju poklonim.
2015. godine sam kupila stablašicu i stalno je bila u formi. Nisam pronašla nikoga da mu ju poklonim pa sam odlučila odnijeti ju na viksu i tamo držati. Znala sam da ju moram ju orezati (orezivati se moraju i stablašice i one koje nisu stablašice) i orezala sam ju ovako: Presadila sam je u nešto veći lonac i za mjesec-dva izgledala je ovako: Držala sam je u šarenom hladu na vikendici i presadila u jako veliki lonac (promjera negdje 35 - 40 cm), i nisam se baš puno o njoj brinula. Pustila je previše novih grana pa sam ih prorijedila i kroz ljeto jedno 2-3 puta pognojila tekućim gnojivom. Pred hladnoće sam ju doteglila doma i bila je u mojoj balkon-sobici koja je sa tri strane potpuno ostakljena i ima puno svjetla. Znam da božićne zvijezde (kao i krizanteme) treba zasjenjivati pa sam uzela veliki crni najlon i poslije podne prekrila božićnu zvijezdu. To sam učinila jedno 2 - 3 puta, ali sam znala zaboraviti skinuti najlon pa je jadnica cijeli dan ostala pod najlonom. Tada sam odlučila ne pokrivati ju pa makar dobila crvene listove tek za Uskrs. Međutim, početkom prosinca počeli su listovi crvenjeti i za Božić je ovako izgledala. Na slici se ne vidi, ali je visoka do pojasa, a bila je i bujnija samo se nekoliko grana kod transporta otrgnulo. Naime, poznato je da se njihove grane jako lako otrgnu od stabla. Stavila sam ju preko Božića pred vrata stana i stanari su se čudom čudili koliko je velika. Međutim, u nekoliko navrata ostala su stubišna vrata otvorena i bilo joj je prehladno pa je počela gubiti lišće. Kako mi balkon sobica treba za sijanje, a nisam pronašla udomitelja, moja božićna zvijezda je završila u smeću. Odrezala sam joj vrhove sa crvenim lišćem i evo još se drže u vazi na stolu. |
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Šteta što je otišla. Sjećam se nekog članka o čovjeku koji je nakon smrti supruge njegovao božićnu zvijezdu i rasla je i bila predivna. Očigledno je tajna u konstantnim uvjetima i zasjenjivanju.
|
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma nisam ju zasjenjivala. Počela sam, ali kada sam drugi puta cijeli dan zaboravila skinuti crni najlon, odlučila sam da neću sa tim petljati. A ona je svejedno pocrvenila baš kada je trebalo.
Inače, vidjela sam na slikama u toplijim krajevima velike grmove i zaista impozantno izgledaju.
|
|
littleAnja
Novo sjeme Pridružen: 15 Prosinac 2016 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 12 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivno izgleda!
|
|
aurelia
Odrastao grm Pridružen: 25 Veljača 2016 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 1341 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prelijepa je bila, šteta što je više nema...
|
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 567 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |