Zadatak uspješno izvršen |
Odgovori | Stranica <1 234 |
Korisnik | ||
ines
Odrastao grm Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
i da se nadovežem na niže postove. Koliko je samo bračnih parova koji obožavaju djecu i imaju uvjete, ali ne mogu imati djecu. Sve je to život, ako možemo pomoći trebamo dati sve od sebe, ali ga isto tako trebamo prihvatiti da je jednostavno takav. |
||
Sponzorirani linkovi | ||
Fifi
Mladi grm Pridružen: 27 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 759 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
da ne mogu imati svoje djece imala bi bar šest usvojene,ako bi to bilo moguće ,nikad ne bi mogla biti sama ili ja i muž u super uvjetima a ne imat punu kuću djećjeg plača/smijeha.
uvjek me usrećivalo druge usrećiti a tek djećicu usrećiti,ah već se topim
|
||
rijeka53
Odrastao grm Pridružen: 26 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1517 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Po meni, bez obzira imaju li ili nemaju svoju djecu, mnogi mladi parovi, ali i stariji pa cak i samci trebali bi imati u kuci poneko dijete sa teskim djetinjstvom i brinuti se o njemu, to je jedino rjesenje kako se donekle moze rijesiti velika nepravde prvelikog broja napustene djece.
|
||
Fifi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
potpisujem
|
||
ines
Odrastao grm Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Slažem se s vama, ali isto tako moramo biti svjesni naše administracije. Da bi se usvojilo dijete treba toliko vremena, živaca, papirologije.......... da mnogi na kraju odustanu ili postanu više prestari za usvajanje
|
||
rijeka53
Odrastao grm Pridružen: 26 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1517 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Mozda bi trebali biti manje egoisti i posesivni, a gledati vise korist djeteta, a s time zelim reci da mozda netreba pod svaku cijenu teziti na usvajanje, vec pomoci djetetu da bar neki period provede u normalnoj atmosferi.
To bi bila bi VELIKA i humana STVAR.
|
||
FranjicaZG
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Bravo Rijeka, ne možemo promijeniti svijet ali možemo jendome djetetu pokloniti osmijeh. Postoje brojni načini da svatko od nas uradi ponešto... samo se treba primiti posla i prestati - kad bi, kad ne bi...
|
||
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Svi imamo mogućnost , naravno nakon upoznavanja sa djetetom i ravnateljem i soc. radnikom, djetetovim odgojiteljem, uzeti dijete k sebi na ručak, popdnevnu šetnju, vikend i sl.
To je jako pozitivno za dijete jer se izvuče iz domske svakodnevnice, upozna nove ljude i djecu i proširi svoje "horizonte"........
ALI, ljudi često naglo prekinu takva druženja i nastanu velika razočarenja .....
Treba biti vrlo oprezan i procjeniti svoje mogućnosti prije nego što se krene u takvo nešto, jer se radi o malim živim bićima, vrlo nježnim i osjetljivim.......
Ponekad je bolji čak i Dom, nego negativno iskustvo sa udomiteljima, posvojiteljima ili vikend - porodicama....
Nemojte me krivo shvatiti, da pametujem, dugo sam radila taj posao i vidjela različitih sudbina i situacija.....
Već 2 god ne radim taj posao ( od kada sam saznala za sinov zdravstveni problem ), jer sam procjenila da neću moć podnijet odgovornost tog posla i probleme u svojoj obitelji.... Takva sam osoba, djeci u Domu treba vesela, poduzetna, smirena osoba , da se na kvalitetan način bavi s njima.... a ne ja puna problema i brige....
|
||
Ivan
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Manči, svaka čast. Sviđa mi se tvoje razmišljanje i poštenje !
|
||
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Hvala, Ivane....
|
||
FranjicaZG
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Manči - osoba puna ljubavi a i znanja kao što si ti sasvim sigurno je veliki stup oslonac tvojem sinu. Budi s nama dugo, uči nas na koji način (bez plakanja nas a pogotovo bez suza klinaca u organiziranom smještaju) možemo izmamiti dječji osmjeh jer ćeš na taj način upotpuniti sebe i onaj dio koji si životnim uvjetima morala napustiti - mislim na domsku djecu. Janso mi je da se kompletno daješ i da čim vidiš da to ne ide stvaraš prioritete.
Već sam rekla - dobivamo onoliko koliko možemo riješiti, nositi, boriti se i izboriti - A TI MOŽEŠ!
uvijek sam tu negdje ako ti mogu malo olakšati ili barem izazvati smješak na tvom licu i toplinu u tvom srcu
|
||
rijeka53
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Na zalost nemam iskustva sa domskom-napustenom djecom, za sada nadam se pa svakako zelim poslusati one koji ih imaju.
Nadam se da nitko nece napisano shvatiti kao nekakvu polemiku nego samo zelju da se jos vise anagazira i pomogne.
Rrazmisljam, zivot je sastavljen i od problema za svih nas i ako se ceka da, nazovimo to, samo "idealna"osoba uzme ili frekventira tu djecu mi njima na neki nacin nedajemio pravu sliku svijeta onakav kakv jest.
Mislim da oni moraju vidjeti da i mi kao i oni imamo probleme ali i da se borimo i nastojimo ih rjesavati, neka vide da nisu jedini koji imaju zivotne teskoce nego da su sastavni dio ZIVLJENJA.
Stara izreka.....da se ca projde va dobrom ne projde va losem...... po meni dobro stoji.
I mi sami se bolje osjecamo poslije druzenja ili kina i lijepo nam je kada nas netko pa cak i "nepoznati" utjesi i kad znamo da ima netko tko misli na nas.
Po meni mi bismo trebali postati za njih, nazovimo to, PRIJATELJI, a svi nasi prijatelji imaju svoje probleme.
|
||
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Evo i ja se želim pridružiti ovoj diskusiji, jer imam neka iskustva. Moj brat ima usvojenu kćerku, tako da iz prve ruke mogu treći nešto o tome. Danas je to sretna odrasla žena i sama mama dvoje prekrasne djece. Ne volimo ni spominjati tu činjenicu, jer ona je naša i slična nam je u svemu i obožavamo je.
|
||
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
||
Fifi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
Odgovori | Stranica <1 234 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |