Artičoke |
Odgovori | Stranica <1 234 |
Korisnik | |
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sada čitam da se artičoka sije u 6. mjesecu... zakasnila sam.
Neznam jeli pametno da je sada posijem? Znam da neće dati plod ove godine... Može kakav savjet?
|
|
Rijeka
|
|
Sponzorirani linkovi | |
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Miro posadi ih, niknuti će, ali plod će biti iduće godine. Evo mojih posađenih prošle godine...Preživjele su zimu i snijeg i ogromne su...
|
|
sutra je novi dan
|
|
luckyseven
Novo sjeme Pridružen: 09 Svibanj 2013 Lokacija: varaždin Status: Offline Bodovi: 12 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moje su tek niknule, nadam se da budu jednog dana tak velike
|
|
gute Fee
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Rado bi posijala articoke ! Koju vrstu da trazim ? Na sto moram paziti ?
Hvala u naprijed za svaki odgovor ! |
|
arim
Odrastao grm Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prava fotka to se tražiilo! |
|
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
arim
Odrastao grm Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
He, nemojte mi se smijati ...ma i možete...posijala artičoke i planiram ih uzgojiti a uopće neznam kakvog su okusa i kako se pripremaju,ako niša drugo bit će lijep ukrasu vrtu kad procvijetaju.
|
|
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
Fermina-Daza
Odrastao grm Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Okusa su božanstvenog a jedu se, zapravo, prije nego procvjetaju, tj. beru se kad su u pupoljku.
Ja moje već jedem, nikad dosad tako rano. |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
rajcev92
Novo sjeme Pridružen: 02 Svibanj 2015 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i mi imamo 60, 70 komada koji nam izbace po sezoni oko 500 glava. al ove godine slabije, po mome mišljenju je kriva bura koja je bila malo jača.
Ne znam jesam li u pravu ali vjetar joj smeta (?) za vrijeme vegetacije tako da su neke od njih niske, a ostale šta su se zaštitile došle do metra ipo u visinu. Vode je bilo dovoljno (kiša), a gnjojenje smo preskočili ove godine. Moje pitanje iskusnim uzgajačima : Zašto su listovi požutili, ne najdonji nego i po sredini, nedostatak kalija ili nečeg drugog? Nažalost nisam ništa pronašao putem google.a
|
|
mosorka
Novo sjeme Pridružen: 15 Lipanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 25 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako netko zeli, napisati cu recept za articoke jer sam ih bezbroj puta pravila. Iz Dalmacije sam pa je prirodno da ih volim jesti, ali sada zivim u Slavoniji, gdje mi je problem nabaviti sadnice. Tj. neznam.
|
|
arčik
Odrastao grm Pridružen: 16 Rujan 2014 Lokacija: Brzi Brod Status: Offline Bodovi: 1121 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
može recept...ja imam samo jednu sadnicu...kupljenu u vrtnom centru...volela bih da probam kakvog su ukusa, ali nisam dosad ubrala ni jedan plod, jer čekam da se dobro ukoreni...preživela zimu i ima već dva nova izdanka...da li se deli kad se razraste... |
|
"Budi hrabra, a ostalo će doći samo."
|
|
mosorka
Novo sjeme Pridružen: 15 Lipanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 25 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Recept:
Svaku cvast articoke se na gornjem dijelu izreze ravno. Korjen takoder. Rastvoriš prstima articoku i isperes pod vodom. Pustis na salvetu da se ocijedi. Par vanjskih donjih listova takoder skines. U ovecu posudu od keramike stavis onoliko žlica prezle koliko imas articoka, popapris, stavis jednu zlicicu vegete, dosta svjezeg sjeckanog persina i dva komada mladog cesnjaka sa zelenom drskom( mozes i starog ali manje). To sve lijepo izmijesati. Articoke puniti prstima i dobro utisnuti pa slagati u posudu u krug. U sredinu dodati mladi svjezi grasak i bob. Sada svaki articok politi sa maslinovim uljem u sredinu. Zaliti sa vodom da ih pokrije. Kuha se oko 45min. na laganoj vatri. Voda mora 1/4 ishlapiti. Servira se sa pohanom ribom, ali moj suprug voli i bez ribe. U slast!! Nadam se da sam pomogla!!!! |
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sjemena ima za kupiti u robnim kućama koje i inače prodaju razno sjeme. Mi smo kupili u Kauf.....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
arčik
Odrastao grm Pridružen: 16 Rujan 2014 Lokacija: Brzi Brod Status: Offline Bodovi: 1121 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
draga moja, puno hvala na receptu...ali budaletina kao ja nije baš skapirala...kad budeš spremala artičoku, napravi neku sliku i okači je na cif... |
|
"Budi hrabra, a ostalo će doći samo."
|
|
mosorka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Drugi put cu kuhati tek dogodine, kada budem imala svoje, jer ih ovdje nemam gdje kupiti. Samo ti pitaj, kada budes htjela kuhati, rado cu ti pomoci!!!!
Danas sam posadila sjeme u loncice i nadam se da ce narasti! |
|
Odgovori | Stranica <1 234 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |