Uzdignute gredice |
Odgovori | Stranica <1 131415 |
Korisnik | |
sfinga
Već proklijao Pridružen: 01 Lipanj 2013 Status: Offline Bodovi: 157 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bok,
oprostite ali priroda posla je takva da jednostavno nisam moga naći vremena mada ima dosta fotografija . Sezona vrtlarenja je bila više nego dobra. Samo ima jedna novost, na proljeće moram premjestiti sve gredice jer prostor vrta će najstariji sin iskoristiti za izgradnju kuće.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
sfinga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...ali ne brinite uraditi ću još lijepši vrt sa još višim gredicama (cc 50cm)
|
|
11111
Trajnica Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozzzz
Nije me bilo na cifu 3g zato vas najprije sve lipo pozdravljam! Napravila sam 4 male gredice..zemlja iz vrta pomjesana sa domacim gnjojivom..magare i koke.Posijala sjeme iz vrecice..prije par dana Mrkve..salata kristal..radic i spinat.Sad citam za drveni pepeo kojeg iman doma u svojoj peči.Kako ga sad upotrijebit kad sam sve posijala? |
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovaj Sfinga pravi opasno dobre gredice, a mi osjedišmo čekajući.
Ja ću ovu godinu pokušati zamjeniti jednu gredicu sa betonskim rubnjacim, drvo je dotrajalo. |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
sfinga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav, pa moram sve preseliti i mogu Vam reči da je drvo i nakon 4 godine više nego u redu. Preseljenje ide bez problema i fotkam pa ću to postaviti ovdje kada ulovim malo vremena. Ove godine ću imati 10 gredica ali će biti visoke oko 50 cm. Moram preseliti cijeli vrt jer najstarije dijete ide u izgradnju kuće na lokaciji starog vrta. I jqa sam bio na vagi da uradim betonske ali je opet prevagnulo drvo. Kada ću raditi još novih 10 gredica neću raditi sa drvom od kestena nego na preporuku prijatelja od drveta agacije.
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Opravdanje uvaženo. I to je bitno nek djeca stvaraju i grade svoj život.
50 cm previsoko bar na mojoj pjeskovitoj zemlji. Mrkva je bila odlična iz tog zaboravljenog mog sanduka koji je bi 50 cm. Imaju na ranijim stranicama slike tih mrkvi i sanduka. Mi moramo na beton, velika je vlaga ovdje i previše oborina kad netreba. Ovu zimu su mi sanduci plivali u vodi. A i drvo je ovdje katastrofa kvaliteta. I moj suprug za to sve nema volju pa je to najbolje rješenje. |
|
|
|
sfinga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mogu samo reći da mi se na ovaj naćin sastav vrtne zemlje totalno promjenio (svake godine unosim u gredicu određenu količinu komposta a izvadim toliku količinu zemlje iz gredice koju vraćam u kompostere) u pozitivnom smislu. Ja nemam problem sa vodom te su gredice na suhom.
Kako se stari sve više mi odgovara da su gredice više pa tako ovih 50cm je sasvim ok.
|
|
Mirko_5
Novo sjeme Pridružen: 14 Svibanj 2014 Lokacija: Crna Gora Status: Offline Bodovi: 13 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav ekipo. Koje drvo je najbolje (najdugovjecnije) za upotrebu u izgradnji gredica? Citam po netu i nailazim na prijedloge bor i bagrem dok neki preporucuju da se gredice izliju od betona... Vase preporuke? Hvala.
|
|
Mirko_5
Novo sjeme Pridružen: 14 Svibanj 2014 Lokacija: Crna Gora Status: Offline Bodovi: 13 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da li ici na salovanje pa izlivanje sanduka ili na kupovinu rubnjaka i slaganje? :)
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nabrzinu da se javim, jurim na posao. Mi smo uzeli gotove rubnjake oko 25 cm. Obložili najlonom iznutra. Rubnjaci su sa obje strane u dnu zabetonirani da se ojača rubnjak. Pa ćemo vidjeti što će se desiti do iduće godine.
Pokušajte napraviti i tri različite gredice i vidite što kod vas najbolje funkcionira. |
|
|
|
sfinga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav,
ako se odlučite za drvo ovisi koliko želite uložiti u gredice. Najbolji omjer cijena i kvalitete je zasigurno kesten...ja ću probati sljedeće odraditi sa bagremom pa ću vidjeti razliku. Betonske gredice sa drvenim se po dugovječnosti nemogu uspoređivati jer će trajati, trajati, trajati... lp
|
|
sfinga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav ekipo još jedna sezona vrtlarenja je pri kraju...dugoooo me nije bilo na ovim stranicama ali eto došlo je vrijeme da se javim jer ima dosta novosti u vezi gredica...biti će i fotografija novog vrta kao i početak izgradnje staklenika sa uzdignutim gredicama. ...do skorog slanje fotografija.... bilo bi lijepo da vidim da li je još netko odradio vrt na ovakav način lp
|
|
limun
Nedavno posijan Pridružen: 07 Svibanj 2010 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 97 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jedva čekam slike. Ja se spremam sad na jesen raskopati i premjestiti visoke gredice.
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja jedva čekam slike.
|
|
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa dobro Sfinga gdje su slikice?
|
|
|
|
sfinga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ispričavam se, strašna mi je gužva pa se malo strpite....
|
|
tajci88
Novo sjeme Pridružen: 26 Veljača 2020 Lokacija: Samobor Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav, i mi doselili u Samobor i radimo uzdignute gredice te bi nam jako koristila informacija gdje bi mogli kupiti grede tu u blizini? Sfinga, na početku ovog threada ste spominjali drvo kestena, i pilanu gdje se može nabaviti? Unaprijed zahvaljujemo na odgovoru.
|
|
Odgovori | Stranica <1 131415 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |