bazga |
Odgovori |
Korisnik | |
rosa2
Trajnica Pridružen: 29 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 2168 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 24 Svibanj 2011 u 18:45 |
Ovako imam jedno pitanje svake godine radim sirup od bazge ,al mi ga brzo popiju pa me interesira dal neko zna jel bi se mogli cvijetovi spremiti u zamrzivac pa da ih kasnije koristim npr. u jesen.
|
|
cvijet za cvijet=buket
|
|
Sponzorirani linkovi | |
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Možeš zamrznuti cvjetove i poslije raditi sok, najbolje je cvjetove vakumirati da zauzmu manje mjesta, iako ukus nije baš potpuno isti.
A možeš i zamrznuti već gotov sok. Mošeš zamrznuti i sirup - uliješ u posude za led, kad se smrznu, spremiš kockice, poslije samo staviš u vodu. |
|
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sok u plastičnim bocama stavim u škrinju. Po potrebi odmrznemo i držimo u hladnjaku. Ove godine smo ispijali zadnje bočice kad je već počela cvasti Tako da smo bez tog soka bili samo par dana.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
rosa2
Trajnica Pridružen: 29 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 2168 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala vam na informacijama ja ga svake godine radim barem po 20 l al i ubrzo otiđe al sad cu ga imati za kroz cijelu godinu
|
|
cvijet za cvijet=buket
|
|
Sanja123
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Trajnica Pridružen: 11 Ožujak 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 2021 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A zašto ga zamrzavate? Pa sirup od bazge može stajati i dvije, tri godine na malo mračnijem mjestu. Neće se pokvariti ako ima limuntusa. Jednostavno se napravi više soka i uskladišti. U zamrzivaču će zauzeti previše mjesta ako se pravi dvadesetak litara.
|
|
U jednom malom dijelu svijeta ja sam najvažniji čovjek.Bog me je postavio ondje,dodijelio mi posebno mjesto s posebnom zadaćom.On čini sve da u tom svijetu budem sretan-a ponekad mi pomaže cvijećem.
|
|
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zamrzavam jer nastojim raditi sirup sa što manje ili bez "E" dodataka, a bilo bi mi žao riskirati. Istina, ovi u konobi mi se nisu nikada pokvarili, ali imamo veću škrinju u konobi koja uvijek radi pa se nađe mjesta i za sok. |
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |