Morski luk - urginea maritima |
Odgovori | Stranica <1 234 |
Korisnik | |
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ali zato bi kod mene, sve ih preselite u Rijeku.
Strašno se veselim druge godine biti će i kod mene.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Sponzorirani linkovi | |
skitnica
Odrastao grm Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
eto i moj je potjerao cvjetnu stabku.da se i ja malo divim i uživam.
|
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
kat.rea
Cvjetni guru Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sretni vlasnici morskog luka jel vam u 2009. godini nije cvao ili ste se ulijenili i zaboravili pohvaliti, a možda ste se sažalili nad nama koji ga nemamo pa ga ne pokazujete da mi ne slinimo???
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cvao je, bile su slike u mom vrtu Jedino stvarno šteta što počne cvasti tek dok je vrijeme da se unese nutra, pa onda nutra ima manje svjetla i cvjetna se stapka jako izduži.
|
|
Budi promjena koju želiš vidjeti.
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni je cvjetna stapka ove godine bila kraća jer je bio u hladnoj sobi sve do cvatnje.E onda sam ga u dnevnu unjela da ga gledam
Kat.rea,ja nisam sigurna jel je u cvatu moj no mislim da je zadnja slika pod temom mog sobnog cvijeća.
Kaj ti još nisi vlasnica luka????
Da se editiram
Silvek,kaj misliš da ga nekak natjeramo cvasti prek ljeta????
Da mu recimo sad porežem lišće i stavim ga negdje na hladno i na proljeće onda van posadim?!
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma i ja razmišljam kaj da mu radim da prije procvate. Dobra ideja da ga se baci u mirovanje...moj je na toplom u spavaćoj sobi, mogu ga i ja na silu izbaciti na tavan, baš bum probala
|
|
|
|
kontesaa
Cvjetni guru Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pojma nemam zašto nisam stala u red za taj lukec, ali bit će mladih..mislim
cvjetovi su mu super |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
kat.rea
Cvjetni guru Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Silvek kod tebe sam ga i vidjela jučer i onda dođem ovdje i vidim godinu dana ni slovca lukecu, zato sam se pitala pa šta bi u 2009., šta nikome nije cvao .
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam danas luku odrezala listove i stavila ga na hladno.Nemam mračnog mjesta,možda bi mu odgovaralo da ga "zamračim" nekim papirom ili sl.!?
Znači,neka 3mj.će biti u stanju mirovanja. |
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma ja mislim da znam gdje taj morski luk kod nas raste. Samo me zbunjuje vrijeme cvatnje jer ako je to biljka na koju ja mislim - ona cvate negdje početkom ljeta. Moram se sjetiti prošetati u to doba pa uslikati, da vidimo da li je to taj famozni morski luk.
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ajde,Otok,nađi ga jer bi,osim kod mene doma,trebao rasti i negdje na moru(ne računamo kod Lantane u vrtu)Ja poima nemam odakle je on dospio do mene.
|
|
SilveK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja se spremam staviti lukec na "hlađenje" - Shasha, stavi ha u kutiju pa bu na tamnom, tak bum ja napravila. Primjetila sam da bude se konačno možda i podijelil, za sad imam 1 lukovicu (zna se otkud je došla), ali prilično je velika i pušta listove iz 2 izvora - još je to uvijek jedna lukovica, ali možda budu do jeseni 2
|
|
|
|
maslacak7
*Moderator Foruma DONATOR Pridružen: 03 Ožujak 2009 Lokacija: Betina Status: Offline Bodovi: 2828 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mene zanima jel tko zna za taj famozni morski luk gdje mu je staniste...nisam nikad cula do sad o njemu i super je..pa da znam potraziti...mozda i udijeliti ako ce biti srece...
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Silvek,posadi ga u vrt kad zatopli i garant buš imala na jesen hrpu mladih.Meni je od pretprošle jeseni samo jedan luk ostao i sad,najesen,ih je hrpa bila.
|
|
SilveK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma bio je ove godine u vrtu i nije se uopće razmnožio - moram ga na drugo mjesto ove godine posaditi, valjda mu mjesto nije pasalo.
|
|
|
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Danas sam u Plodinama kupila Scilla bifolia rosea , trajnica.
Neznam dali spada u ovu temu ali sam vidjela da se zove morski luk pa sam ga tu svrstala. Vidim da piše da uspjeva u zoni 4 - 8. Cvate krajem zime i početak proljeća Slika sa neta |
|
Rijeka
|
|
Odgovori | Stranica <1 234 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |