koje voćkice imate u svom dvorištu? |
Odgovori | Stranica <1 8910 |
Korisnik | |
gospina trava
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobra večer, djevojčice i dječaci zaljubljenici u prirodu, voćarstvo, sve lijepo i korisno!
Evo hvala Bogu upravo sam završila jesensko prskanje svojega voćnjaka. Ovih dana smo morali kupiti susjedov voćnjak, čovjek je obolio, pa veli uzmi ti, bolje nego da prodam nekom nepozantom. I tako dragi moji, do sad sam robovala, a sad ću još više. Trenutno imam oko 35 šljiva bistrica, tridesetak oraha, 8 breskvi vinogradarki, 8 jabuka, 6 višanja, jednu breskvu glohaven, jednu mađarsku ljepoticu (čini mi se da se tak zove) tri kruške, dvije marelice, tri trešnje, tri smokve, pet drijenaka, dva ogrozda, jednu aroniju, nekoliko ribizla, oko 150 trseva loze, uz 90 čhv vrta za jednu ženu više nego dosta. Namučim se, ali to su slatke muke. Dok je zdravlja užitak je raditi ono što čovjek voli. |
|
Sponzorirani linkovi | |
Carol
Trajnica 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
GT, pa ti imas svega, za vocarnu otvorit (ako je vec nemas !?).
|
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ove godine ni za jelo, sve se smrzlo
|
|
Carol
Trajnica 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Znaci i kod tebe. Ova godina nije definitivno bila "vocna". Od par stabala oraha, imala sam, bez pretjerivanja, 20-ak plodova i to si je pobrala vjeverica. Nema niti za orehnjacu.
|
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
Andrija 2
Nedavno posijan Pridružen: 10 Svibanj 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 62 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
imamo na Šolti oko kuće 2 crvena grejpa, 2 mandarine, limun meyer, limun feminelo, 2 limuna mjesečara, 2 vošington naranče, 1 moro naranča, 1 taroko naranča, 1 kumkvat. Posadićemo još jedan redblush grejp na jesen. Na balkonu u Zagrebu imam 2 kumkvata, naranču, grejp i 3 limuna.
|
|
Geography
Novo sjeme Pridružen: 16 Svibanj 2013 Lokacija: Lukavac, Bosnia Status: Offline Bodovi: 46 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja imam trešnju, jabuku, 2 višnje, orah, 2 kruške, 4 šljive, grožđe (vinova loza), jagode, smokvu, nar, kivi. Posebno sam ponosan što vani imam smokvu, nar i kivi jer živim u kontinentalnom dijelu Bosne i Hercegovine. U saksijama imam još mandarinu, limun, kumkvat, nar, maslinu, bananu. Čekam da mi niknu mango i hurme
|
|
praky
Novo sjeme Pridružen: 07 Travanj 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 10 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav svima
Dali neko zna gdje mogu nabaviti Žižulu krupnog ploda,možda neko ima od forumaša pa ćemo se dogovoriti ili razmjena sadnica ili za gotovinu lp Ante P |
|
Matejjj
Novo sjeme Pridružen: 24 Srpanj 2013 Status: Offline Bodovi: 5 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moje je dvoriste popunjemo sa jednom kruskom, jabukom i sljivom onom standardnom....a najbitnije je da su sve slatke.hhehe
|
|
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisam još bila na ovoj temi...Nekako mi je promakla..Večeras sam je cijelu pregledala i vidijela sam kako kod naših forumaša ima puno voćki u dvorištu....
Ja isto imam voćki oko kuće, to su uglavnom agrumi, dok u novom vrtu imam mlade voćke koje tek trebaju davati plodove. Spisak mojih voćki je slijedeći: manderine 3 limuni 3 naranča kunkmat badem marelica 2 smokva 3 limeta palestina nar trešnje 3 greip jabuka 2 kruška aronija 3 šljive 5 višnje 3 dunja breskva vinova loza, nekoliko mladih trsa i stari trsi Izola bella, odnosno Fragola |
|
sutra je novi dan
|
|
Karli
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm 2. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 22 Lipanj 2013 Lokacija: Gospić Status: Offline Bodovi: 1352 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja isto kao Jagoda prvi put sam ovdje, pa evo mi u vrtu imamo:
7 jabuka 3 kruške 2 šljive kupine jost ogrozd crveni ribizl. |
|
"Tuga gleda unatrag, briga gleda oko sebe, a vjera gleda gore"
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam mali voćnjak: jednu veliku trešnju, dvije mlade trešnje, jednu breskvu, dvije jabuke, dvije kruške, jednu višnju, dvije šljive, pet kupina i pedeset mladih sadnica jagoda.
I uz njega vinovu lozu ( bijelo i crno grožđe).
|
|
SAS
Novo sjeme Pridružen: 12 Ožujak 2015 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 9 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
1. Stolno grožđe nekih 30-tak
2. Jabuke 7 +2 cijepljene 3. Kruške 7 4. Šljive 7 5. Crveni riblizi 5 6. Trešnje 4 7. Kupine 3 8. Marelice 3 9. Breskve 3 (+7 podloge) 10. Nektarina 1 11. Dunja 1 12. Smokva 1 Fali mi još par voćkica koje bi morao posaditi. 1. Kiwi 2. Asimina triloba (Paw Paw) 3. Nar 4. Mušmula 5. Kaki 6. Nashi kruška 7. Maline 8. Jagode 9. Možda se kasnije još čega sjetim, vidim da popisu nema kraja.
|
|
meja
Novo sjeme Pridružen: 21 Srpanj 2014 Lokacija: osijek Status: Offline Bodovi: 23 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mi imamo dosta voca nesto od toga tek treba doci na rod pa evo cu nabrajati stupaste jabuke, kruske,tresnje,marelice,tanjurasta breskva,patuljasta nektarina i marelica, normalne tresnje hrust zute i crvene,visnje,nanking visnja,crna i rujanska kajsija,japanske maline smokva obicna,kruske,kaki jabuka,smokva ljubicasta,kiwi,ljesnjak,asimina,fezoa,badem,aronija,kamcatka borovnica(zovu je majska jagoda),americka borovnica,ribizle crvene,bijele i crne,kupina,japanska malina,zuti ogrozd,zizula,tajberi,godi,forberi bijele i plave sljive,mandarina,fortunela,limeta,trnjinu,musmula,dunja,jagode mjesecarke i sumske,fizalis i brajdu sa lozom sa kardinalom i bijelim stolnim,mirisavkom i malo vinske sorte e kada to krene naradimo se kao slonovi,izbjegavamo kemiju koliko god se moze, a pored svega jos bi htjela drijen,pasji trn,banane,oskorusu,marun ima jos ne smijem dalje..
|
|
meja
Novo sjeme Pridružen: 21 Srpanj 2014 Lokacija: osijek Status: Offline Bodovi: 23 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Oprostite od svega sam napisala dva puta japanske maline,a trebalo je biti japanske kruske to je neka vrsta sto moraju biti dvije,dozrije u 8 mj.a plodovi mirisu na rum.Nase su mlade ove bi godine trebao biti prvi rod pa bumo vidjeli.
|
|
meja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zaboravih sisandru,lane je imala prve cvjetice, a kako je prosla godina bila netipicna, a ova zima se ne zuri otici, vidjet cemo sto nam je uspjelo opstati ...
|
|
voćko
Novo sjeme Pridružen: 11 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 8 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Krušku,kupinu,ogrozd,ribizle,jagode, aronije,vinova loza.(manjak prostora)
|
|
oaaavaaz
Novo sjeme Pridružen: 04 Srpanj 2014 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vidim da ste iz Osijeka kao i ja pa me zanima gdje ste kupili fourberry i kako se može doći do sadnice jer u okolini nisam nigdje naišao na nju. Također me zanima rodi li vam već asimina triloba i imate li problem s otpadanjem ploda u ranoj fazi rasta. Problem sa žižulom mi je da cvjeta ali se ne zaplodi... Bilo bi mi drago da mi se javite na mailto:dzemljakos@gmail.com - dzemljakos@gmail.com
|
|
SAS
Novo sjeme Pridružen: 12 Ožujak 2015 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 9 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo nove vijesti.
|
|
Odgovori | Stranica <1 8910 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |