Krasula - Crassula |
Odgovori | Stranica <1 828384 |
Korisnik | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sponzorirani linkovi | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kod mene nema sunce i hladno je za izbaciti van biljke. Možda jednom budem imala staklenik, možda...
Muški su dobri u pecanju i tim umjetničkim biljkama. Moj brat je prve biljke uzeo bonzaije i orhideje i super mu ide. A ja niti jednu tu vrstu nemam baš živaca. Još je za kratko vrijeme postao enciklopedija o tim biljkama. Dok mi ženske moramo previše toga u životu obaviti (što se uopće ne vrednuje) i mislim da smo preiscrpljene za detalje koje muški dotjeruju dosavršenstva. I nemamo vremena. Ja radije bacim u smeće nego da se mučim i odem kupit novu biljčicu. Moj brat je dobio drvo novaca od mene i uz naredbu da dobro ga pazi. Malo se opirao, ali je morao prihvatiti poklon. Pinus znaš li imaju li sukulenti i kaktusi ikakve koristi od gorke soli? |
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Znači da sve
biljke a ne samo sukulenti imaju koristi od gorke soli. Magnezij i sumpor su
mikroelementi. Ali zašto komplicirati stvar. Na trgu imaš za
kupiti pripremljena gnojiva za sukulente kojima su dodani svi potrebni mikroelementi.
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma zezam se jer u svakoj šali ima pola istine
Ma danas sam gledala na Vrtlarici da se kod presađivanja dodaje gorka sol, biljka lakše preživi šok. Pa eto da pitam i kaktuse i sukulente. Teško da kod mene izbacim bilo koju biljku. Kiša pada evo 6 dan, ali to nije kiša nego Nijagarini Slapovi. Mjesto sa najviše oborina u Hr. I ovo je prognoza sljedeće dane koja je još i odbra i obično sa nižim temperaturama od prikazanih. A o vjetru da nepričam čupa sve pred sobom. Ovo ti je najbolje rečeno visoravan na 750m.nad vis.
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo moja krasula je konačno vani. Prvi topao dan, jučer već nije bio dovolno topao da krasula bude vani.
Krasulica se sunča. Hej Pinus u kada mogu orezati (u mojim očima masakrirati) krasulicu? Mislim koji mjesec se to radi? |
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Smrčko, ove godine sam
krasulama oblikovao krošnju sredinom zime a znao sam to raditi i u proljeće.
Vidim da nema neke razlike. Prednost zimskog orezivanja vidim u tome što
krasula nema soka, mjesto reza je odmah suho, manja je mogućnost zaraze. A ako
režeš grane sredinom proljeća krasula je u aktivnoj vegetaciji i grane su pune
soka. Odrezane grane lakše puste korijen, toplo je pa možeš te reznice
iskoristiti za vegetativno razmnožavanje. |
Pinus
Opcije poruke
Hvala(1)
|
zvončica19
Novo sjeme Pridružen: 22 Rujan 2016 Lokacija: Ogulin Status: Offline Bodovi: 18 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Koja je ovo ljepotica, gledam i divim se.....nadam se i ja jednog dana imati ovakvu divotu.
Koliko je stara? |
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma nema kod mene proljeća, najavili snjeg.
Petak 24.02.2017.
Znači mogu reckati (srce će mi pući). Imaš kakve slikice kako si orezivao? |
|
kacunak
Odrastao grm Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Šmrcko, što se brat opirao Krasuli?
Inače, lijepa ti je ova Hobit! Pinus, hvala na odgovoru, predivno, šta reći! Zamišljam mog muža kako prčka oko cvijeća, i ne ide mi nešto ta slika Kad bi on bio ljubitelj cvijeća, gdje bi nam bio kraj. To je za svaku pohvalu kako ti dobro ide. |
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma on ti je mlad ništa ne razumije.
Pinus kad da orežem i oblikujem krasulu? Mogao bi nam pokazati slikice prije i poslije svog orezivanja. |
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
gute Fee
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Ova zadnja slikica mi je posebno lijepa , nacin na koji je docarala prekrasnu prirodu
oko same krasule . |
Volim ljude koji su kroz slucaj usli u moj zivot i odlucili u njemu ostati !
|
Jerki35
Novo sjeme Pridružen: 17 Lipanj 2017 Lokacija: Split Status: Offline Bodovi: 25 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hej drage moje. Veliki obozavalac cvijeca sam od malih nogu. Obozavam razne vrste kao sto su razni sukulenti ruze pelargonije karanfilu kao i Krasule. Ovo proljece cim sam je ugledala jako mi se svidjela da sam odmah pitala u tete da mi da jednu grancicu. Ona je jos mala vidi se da radte al mi se cini nekako slabo. Neznam gdje grijesim ili tako treba da bude. Do prije dva dana je bila na balkonu u hladovini a onda san je premjestila na drugi balkon gdje ima uvijek sunca tj do nekih 17.30. Sad cemo vidjeti oce li se pokrenuti. Dok je bila u hladu zaljevala sam je tek kad bi vidila sa prstom zemlju da je suha al sad posto je na drugom mjestu mislim da cu je morati zaljevati svaki dan kao i ostale biljcice. Nekim i neznam ime ali saznat cu.
|
yaya
Novo sjeme Pridružen: 23 Svibanj 2019 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pomagajte sto je ovo na listu i kako da je izlijecim
|
Odgovori | Stranica <1 828384 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |