Ficus Microcarpa - molim pomoć oko obliko |
Odgovori |
Korisnik | |
aiko
Novo sjeme Pridružen: 25 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 25 Travanj 2012 u 21:54 |
Pozdrav svim biljoljupcima:) imam jedan mali ficus, izgledom na bonsai, i voljela bih dobiti od znalaca neke savjete: kako ga oblikovati da na nešto liči, što voli što ne voli, ...evo ga od napred:
naime, trenutno je u procesu puštanja novih listova (jer su mu u jesen, nakon što sam ga donjela iz trgovine - pali) pa stoji pored prozora jer vidim da mu brže rastu... imao je u procesu i neke bijele buhe na sebi pa sam pretpostavila da su mu oni prvi listovi otpali zbog njih (?)...buha sam se riješila ručno - svaki skinula i zgnječila sa strane i ''iza'' meni sve to jako ne-estetski izgleda - uključujući teglicu i tanjurić, ali nigdje ne mogu pronaći ovakvu dimenziju neke keramičke, sve same klasične teglice. gdje bi mogla do toga najjednostavnije? i ovo s čime sam je podbočila..? je li to pametno?...naime, malo je nahereno bez toga pa mislim, kao, budem je ovako ispravila... ovo korjenje mi isto izgleda malo...neuređeno... ....btw - ovaj antropomorfni oblik me najviše osvojio a i ovaj vrh je tako nekako drastično odrezan! šta s njim? |
|
Sponzorirani linkovi | |
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pozdrav i dobro nam došla.
biljku je po opisu napala bijela usi i uklonjena na ekoloski prihvatljiv nacin. pripazi da se nece dogoditi da se za koji dan izlegu i pojave nove . ispod lista znaju ostaviti jajašca. biljku uređuj samo tako da joj mlade grane oblikuješ. tj ove nove sto izrastaju rezi i oblikuj kako hoces. a ovaj doljnji dio i korjen bolje ne diraj. isto tako i sa ovim odrezanim dijelom. to je napravito da dobije kakav obik i mislim da bi daljnje diranje samo unistilo biljku. a za posudu predlažem ovo: http://www.cvijet.info/savjeti/hipertufa___hypertufa___nova_hit_tehnika/15752.aspx vrlo lako i orginalno
|
|
aiko
Novo sjeme Pridružen: 25 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala:)
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |