zakorjenjivanje lavande |
Odgovori | Stranica <1 234 |
Korisnik | |
Matko
Već proklijao Pridružen: 15 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 181 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
trulež je najveći protivnik i problem prilikom ukorijenjivanja.
Jer biljka treba vlagu koju gubi preko lista (zbog toga i treba manji broj listova ostaviti) a sama vlaga uzrokuje trulež. Pa zna biti komplicirano i otežano ukorijenjivanje. Ps. ako želiš mogu ti poslati koju sadnicu.
|
|
tko rano rani..... ne čini proljeće!!!
|
|
Sponzorirani linkovi | |
AdrijanaM
Pustio korijenje Pridružen: 11 Svibanj 2014 Lokacija: Čakovec Status: Offline Bodovi: 384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala puno .Sada ću pričekati i vidjeti kaj bu sa ovima . pa ću na proljeće krenuti u nabavu.
|
|
Matko
Već proklijao Pridružen: 15 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 181 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Ok, ako imaš još reznica još iz upikaj jer od više komada veća je mogućnost da se nešto i primi :)
|
|
tko rano rani..... ne čini proljeće!!!
|
|
Aubrieta
Novo sjeme Pridružen: 20 Studeni 2015 Lokacija: Županja Status: Offline Bodovi: 13 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav svim članovima !
pitanje u vezi lavande - da li je normalno da u ovom godišnjem periodu manje sadnice lavande koje sam posadila u cvijetnjaku prije nekih mjesec dana izgledaju kao osušene, tj. da su donji listići suhi ?!? |
|
trava
Mladi grm Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Normalno je da se donji,stariji, listovi pomalo suše,u bilo koje doba godine.Sve je ok
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i meni ide teško zapravo gotovo nemoguće zakorjenjivanje lavandi, od stotinjak reznica primi mi se možda jedna, haha...a ovog sam ljeta imala velike gubitke u vrtu, nekoliko komada odraslih, ne prestraih se bez ikakvog vidljivog razloga osušilo...
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I meni ide dosta teško njeno zakorjenjivanje. Međutim, kupila sam tri lavande, kao dobro zakorjenjene, i dvije su mi se osušile. Nemam baš neko dobro iskustvo, ali obožavam ih.
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...dosta mi je frendica reklo da su im ovog ljeta otišle lavande...
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
24crogirl
Nedavno posijan Pridružen: 13 Ožujak 2012 Lokacija: Zg Status: Offline Bodovi: 59 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moje iskustvo je ovako:Pelcere(to su u biti donje grančice zapuštenog grma koje imaju smeđu granu,tj.odrvenjelu ili kako se to kaže već) sam u proljeće zapiknula u zemlju na djelu vrta gdje je sunce cijeli dan,i zalijevala svakodnevno navečer,nakon 10 dana sam par komada prekopala da vidim ima li korijena-naravno vrlo oprezno-i gle čuda,bilo je korijenja pa sam zaključila to je to,e sad nekoliko sam ih zapiknula u hlad.E dva sam raskopala da vidim ima li korijena i nije bilo...Kao da su uvenule pa sam i povadila.Što znači,lavanda voli sunce,i voli zalijevanje po potrebi-ja gurnem prst u zemlju pa vidim je li vlažna ili suha zemlja.U hladnom mi nije uspjelo ali ja imam plan.Na proljeće zapiknuti na sunce i kad ojača preseliti u hlad.Eksperimentiranje me neće ubit a i uvjerena sam da će mi plan uspjeti.Sretno ekipi i ne dajte se!!!
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zaista mi ne pada na pamet što se to događa s lavandama ove godine. Jučer sam bacila pogled na onu jednu novu koja mi je preostala i imam kaj vidjeti: i ona izgleda kao da će se osušiti. A bila mi je namjera napraviti lavandored ispred kuće. U redu su mi ostali samo lavandini, "stari" kojeg sam ispelcala od jednog s mora i još dva manja grma, jednogodišnjaka koje sam ispelcala od prvog "starog" lavandina, s time da je jedan od njih poprilično slab... mislim da je to zato jer nije na čistom suncu, već je dio dana u hladu.
Kako bilo, 24crogirl dobro kaže, treba probati sve moguće načine, pa će se jednom zapelcati.
|
|
Mary85
Nedavno posijan Pridružen: 15 Lipanj 2016 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 51 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam ove godine probala zakorijeniti desetak komada ali nijedan nije uspio. Kupila sam 5 sadnica na sajmu cvijeća i super se drže. Već sam ih presadila u zemlju i super su. Ranije ove godine kupila sam u Konzumu dvije španjolske lavande i cijelo vrijeme cvatu. Prekjučer sam odrezala stare cvjetove i vidim da tjera brdo mladih cvjetova.
|
|
vbosilj
Upravo klijam Pridružen: 03 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 114 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav,
trebao bih prijedlog 2-3 vrste biljaka koje se daju razmnožiti reznicama u ovo doba godine, s tim da bi bilo idealno da puste korijen već za dva mjeseca. Treba mi za mali pokus da usporedim hormon vrbe i umjetni hormon. Puno hvala na odgovoru
|
|
Odgovori | Stranica <1 234 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |