Uzgoj biljaka s lampama? |
Odgovori | Stranica <12 |
Korisnik | |
lana_1
Odrastao grm Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam nabavila jednu halogenu lampu i držim je iznad ficusa benjamina kojeg sam dobila za valentinovo, znači prije 15 dana. budući da je malo vremena prošlo ne znam kakav će efekt biti, ali morala sam posegnuti za dodatnom svjetlošću jer je benjđo smješten između zida i kuta (tu je zaštićen od promaje), a kako je kut viši zaklanja mu dosta svjetlosti, a ne bi htjela da mi ljubimac izgubi prelijepu zelenu boju. čitala sam da benjđi treba 3 mjeseca da se prilagodi na novi prostor pa vam tada javim rezultate mog pokusa, nadam se uspješne...
|
|
Sponzorirani linkovi | |
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i lana ima li kakvih rezultata sa uzgojem pod lampama??
|
|
rain
Mladi grm Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš zanimljive su mi te Gro-luks žarulje za amatere.Samo ne kužim da li se one mogu zašarafiti u grlo bilo koje lampe ili trebaju nekaj specijalno(neki pretvarač ili slično).Jel netko možda zna?
|
|
kat.rea
Cvjetni guru Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Geko, hajde molim te malo više o akvariju. Naime, ja imam kornjaču staru oko 17 godina. Dok je bila mala imala sam grijače, ali onda je mrcina grizla ili bolje rečeno napadala grijač i otkako je jednom napravio kratki spoj više nema grijača. Sreča da je fidovka izbacila, inače bi bila juha od njega.
|
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
rain, evo mene opet. Imam jedno jedino svitlo (tak mi se sviđa ta riječ) u malom plasteniku, bolje reći klijalištu. To je duga cvjevčuga Grow lux, po danu je svjetlo ljubičasto. Opisa koliko luxa, koliko područje pokriva - njanci, nula, nema, pa su sve moje opservacije čista empirija - jedino mogu reći da radi. Kupila mi MK uklopni sat koji pali svjetlo u 7 ujutro i gasi u 19. Za sad mi se čini da su biljke zadovoljne, lijepe su zelene boje. Ako tko ima više iskustva, molim lijepo nek napiše. poz...
|
|
rain
Mladi grm Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma, ja bih morala čim prije posaditi "scalese"od Achimenesa,dok su friški,a znam da još nema dosta svjetla za njih ako izniknu.Ovih dana bum dobila 2 Gro lux žarulje,pa bumo vidli.
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo me opet u ovoj temi, jer moj "projekt" s početka ove priče pomalo ide u realizaciju, pa došla vidjet imali što novo.
Mi smo se odlučili za živinu rasvjetu, sijalice s prigušnicom, jer one ipak imaju najveći spektar boja, iako kažu da su biljkama dovoljne plava i crvena, ali zašto ne i druge.
Slikam kad bude montirano, za koji dan.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
dr.gonzo
Novo sjeme Pridružen: 25 Rujan 2010 Lokacija: Lao People's Dem. Rep. Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
poozz!!! zanima me dali neko zna dali se sijalice tungsram infrared 250w i infrasec 250w mogu koristiti za uzgoj biljaka? hvala za odgovre poozz
|
|
mememe
Mladi grm Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jučer sam bio u dućanu specijaliziranom za žarulje i tamo prodaju Osram žarulje za uzgoj biljaka. Imaju od 60 i 100 W, ista im je cijena, malo manje od 30 kuna. Što je bolje uzeti od ove dvije? Da li je potrebno uz takve žarulje, koje dosta i griju, biljke onda držati uz kakav izvor topline, radijator ili slično?
Imao sam namjeru koristiti te lampe za klijanje i uzgoj (dosta je tmurno tu u ZG) chilia i adeniuma, ima tko iskustvo s tim? |
|
Odgovori | Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |