kami, origami i ostalo |
Odgovori | Stranica <1 202122 |
Korisnik | |
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kami i dalje nedostaju tvoje slikice, nakon divne i predivne Elize - što ćeš nam novo darovati!??
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
Sponzorirani linkovi | |
kami
Odrastao grm Pridružen: 23 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 1033 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
@Mari, Kiki, Franjica: hvala od sveg srca, djeve moje bajne, drago mi je da vam se sviđaju moji kreativni pothvati
@Anaida: sram me bilo, ali toliko slika čeka na red... samo ću spomenuti da sam krenula i heklati i imam nešto napravljeno sa veeelikom heklicom... osim heklarija i razno raznog preuređivanja i recikliranja, ima i raznih čvoričanja igrački i filca i svega, spektar sisavaca i tehnika je sve širi Da se malo vratimo na origami, evo jedna svježa najava... ORIGAMI RADIONICA - UPOZNAJMO JAPANSKO, PRESAVINIMO HRVATSKO Poznato je da je origami umijeće presavijanja papira, a kirigami umijeće izrezivanja papira. Iako tehnike dolaze sa Dalekog istoka, Japana i Kine, razvija se i domaći, hrvatski origami dizajn. Prije nego uronite u stvaranje vlastitih origami modela, na radionici ćemo se poigrati s tradicionalnim i modernim tehnikama presavijanja i izrezivanja i različitim vrstama materijala poput vlažnog papira i uštirkane tkanine. SAKURA (cherry blossom - cvijet japanske trešnje) Ne slažu se svi modeli od papira kvadratnog oblika. Naučite kako s par savijanja i jednim rezom dobiti peterokut i od njega saviti zanimljivu dimenzionalnu verziju cvijeta trešnje bez trunke ljepila. Iskoristite cvjetove za izradu nakita ili neka kasnije posluže kao cvjetna dekoracija grančice. ZDJELICA 3u1 (zdjelica/ceker/torbica) Kako od različitih dimenzija pravokutnika saviti zdjelicu koja može postati ceker za plac ili večernja torbica. Isprobat ćemo čvršće i mekše materijale i po želji dodati ručke i zatvarače. U savijanju će nam pomoći CP (crease pattern) i dijagrami. Dotaknut ćemo se i kirigami tehnike u službi šabloniranja uzoraka. Osiguran sav materijal za svakog polaznika i upute za doma, samo ponesite prste i prstohvat strpljenja ;) Autorica izvornih modela: Sanja Srbljinović-Čuček, entuzijastica presavijanja i promotorica origamija u Hrvatskoj. Voditeljica radionice: Marija Pupić - Kami Bit će mi drago ako se na radionicu prijave i neki koji modele znaju saviti, ali su željni novih materijala i varijacija... Broj polaznika je ograničen pa nemojte odugovlačiti s prijavom :) Prijaviti se možete mailom na vivakreativa@yahoo.com ili komentarom na fejsu : Viva kreativa ili origami radionica Lajkajte i shareajte na fejsu i slobodno objavite najavu negdje na webu... Ako se ne vidimo na radionici, posjetite Kreativnu događalicu i podržite izlagače Jasno vam je koliko zaostajem s objavama radova ako spomenem da su cvjetići s fotki "ostaci" od jedne krsne svijeće za kumče koja se krstila prije 5 mjeseci |
|
blue sky
Neukroćena biljka Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovo je divno i kako drugi kažu neznam što je bolje...bravo za umjetnicu
|
|
kami
Odrastao grm Pridružen: 23 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 1033 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Žao mi je da me ovako dugo nema, ali sam se odmakla od foruma, blog nisam otvorila, slike skupljaju prašinu po photobucketima...
U međuvremenu sam sudjelovala u prvim brojevima Do!ts magazina - prvog hrvatskog online magazina za handmade kulturu i imam malu pauzu od sljedećeg, zato mu se posebno veselim U njima ćete naći par mojih origami i papirnatih tutorijala i oduševiti se svim ostalim - do!ts ekipa je divna, marljiva i maštovita Ono zašto sam ovdje je jer mi je došlo žao da nigdje nisam objavila fotografije mog prošlogodišnjeg jesenjeg swapa s veselom Bensedin art Uživajte u jeseni dok traje... Autumn, the year's last, loveliest smile :) |
|
Odgovori | Stranica <1 202122 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |