Ukrasni bambus - može li se posaditi? |
Odgovori |
Korisnik | |
Točkica
Novo sjeme Pridružen: 10 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 11 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 09 Studeni 2009 u 12:18 |
Pozdrav svima! Imam jedno neobično pitanje. Naime, još prije dva mjeseca od mužića sam na poklon dobila prekrasni cvjetni aranžman, u kojem je bio i ukrasni bambus. Bar mislim da je to bambus. Znate onaj obično savijeni zeleni "štap" koji na sebi nosi nekoliko sitnih listića? Buket je nakon desetak dana posve uvenuo i završio u kompostu, no taj bambus je bio još tako zelen, čak je pustio i jedan mladi listić, pa mi ga je bilo žao baciti. Izvukla sam ga iz ostatka buketa i ostavila u čaši. Uz redovno mijenjanje vode bambus je nastavio zeleniti i puštati nove listiće, a na dva mjesta iznad odrezanog dijela pustio je i bijele korjenčiće duge oko dva-tri centimetra. Zanima me može li se bambus posaditi, ako može u kakvoj će zemlji najbolje uspijevati i kako uopće raste u sobnim uvjetima? Zahvaljujem na savjetima. |
|
Sponzorirani linkovi | |
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Točkica ,to šti imaš nije bambus(predpostavljam,jer tu biljku koju stavljaju u aranžmane svi zovu bambus iako to nije)to je Lucky bamboo tj,vrsta dracena.Može u običnu humusnu zemlju da se sadi,ali ja nevidim razlog za to,jer bolje i ljepše izgleda u vodi.Možeš ga ostaviti u vazni sa vodom,vodu mu mjenjati mjesečno jednom,ponekad dodati malo prihrane i to je to..Ja sam sadila davnooo u saksiju,ali sam bila zadovoljnija onim u vazni s vodom,što se tiče i izgleda i napredovanja biljke..
|
|
Točkica
Novo sjeme Pridružen: 10 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 11 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala, Alisa. I meni se sviđa ovakav, u uskoj čaši. Vrlo zanimljivo izgleda, a kako dobro napreduje čini mi se i da je zadovoljan sa ovim što ima. Do sada sam mu vodu mijenjala svaki dan (ili svaki drugi, ako bih zaboravila) i čini se da mu to paše. Probat ću dodati kap-dvije tekućeg gnojiva tu i tamo. Još jednom hvala na savjetu! |
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |