Ficus deltoidea |
Odgovori |
Korisnik | |
dada28
Trajnica Pridružen: 06 Lipanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2265 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 01 Lipanj 2008 u 22:30 |
Dobila sam biljku pod imenom Ficus deltoidea (Ficus diversifolia), a pošto na forumu nisam pronašla ovu temu, odlučih je otvoriti. Na netu sam pročitala da je to mala biljka, pogodna za bonsai, ali ovo što sam dobila, ne izgleda patuljasto, visoka je oko jednog metra...ili je informacija kriva ili se ne radi o istoj biljci. Na deklaraciji piše:
Uvjeti rasta: svjetao položaj, izbjegavati jako ljetno sunce. Optimalna temp. 18 - 22 stupnjeva C, zimi ne ispod 15 stupnjeva C. Visina: do 200 cm. Njega: presađivanje po potrebi u proljeće. Zalijevanje umjereno, održavanje supstrata suhljim kroz duže vrijeme pospješuje stvaranje plodova. Prihranjivanje svaka dva tjedna u fazama rasta. Evo i fotkice Ima i male plodove (liči mi na sitne smokvice...ionako pripadaju istoj obitelji) Ako imate ovakvu biljku, bit će interesantno čuti vaša iskustva... |
|
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
|
|
Sponzorirani linkovi | |
rena
Mladi grm Pridružen: 20 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 767 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Biljka ti je süper. Za nju nemam savjeta jer takvu nemam pa nisam upucena. Samo mislim da joj treba malo vise svjetla, jer ne vidim prozor na slici. To bih rekla onako intuitivno.
|
|
lana_1
Odrastao grm Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
baš sliči skroz na klasičnu "smokvu"
|
|
dada28
Trajnica Pridružen: 06 Lipanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2265 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prozor je na suprotnoj strani(i to južnoj), bio je iza mene kad sam fotkala, tako da joj svjetla sigurno ne manjka. |
|
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
|
|
Plantlover
Mladi grm Pridružen: 02 Siječanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 544 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
To sam naso u jednoj knjizi:
"Imela gumijevac (Ficus deltoidea)"
"Porijeklom je s Malajskog arhipelaga.Stablo
mu je prozracno,dobro razgranjeno i us-
pravno,listovi tamnozeleni,jajoliki ili okrugli
na kratkim peteljkama.Posebno lijepo dje-
luje kad se zametnu plodovi.Na kratkim
peteljkama se pojave zuto-zelene smokvice
velicine graska.Dobro uspijeva i u polusjeni.
Uspjesno se moze razmnozavati sjemen-
kama ili reznicama."
Njega pise kao i za druge fikuse,znaci nije bas zahtjevan.
|
|
Everyone's a winner, we're making our fame
|
|
SLAVONKA
Odrastao grm Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
EVO I MOGA,SLIKA JE STARA PAR MJ.ALI SE NIJE PUNO PROMIJENIO OSIM ŠTO SU MU SAD BOBICE CRVENKASTE.RASTE JAKO SPORO
|
|
ivna
Trajnica Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima li itko kakvih novijih informacija o uzgoju ovog ficusa? Danas sam ga nabavila i ne bih htjela pogriješiti .
|
|
ivna
Trajnica Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vidim da ova tema nije baš među gledanijim ali molim pomoć!Ako itko zna!
Moj ficus deltoidea glumi listopadno drvo, doslovno, listovi otpadaju kao ludi a ja ne znam kako da mu pomognem .Probala sam sve, mjenjala mu dvaput uvjete, zalijevala- ne zalijevala, toplo-hladnije, svjetlo-manje svjetlo ali njemu ama baš ništa ne paše.Štetočine bilo kakve nisam vidjela.Ima li itko ideju ili znanje što ovom "princu" treba ??? |
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |