Sequoiadendron giganteum - golemi mamutovac |
Odgovori | Stranica <123 |
Korisnik | |
medomann
Upravo klijam Pridružen: 16 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 118 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisu puževi, od toga ih najviše čuvam, sve posijano je na visokom, zato mi je i pala kašeta, jer je bilo visoko, ali i malo klimavo uslijed nedostatka prostora.
Odmah ću ti onda rezervirat jednu metaseq i ginko. Danas sam bio u Slo po gume u Vinici i na povratku zaradio debelu kaznu čim sam kročio na hrvatsko tlo. Katastrofa. Onda se dogovorimo preko pm-a da to nekako kupim, taj transport je kritičan.
|
|
GROW!
|
|
Sponzorirani linkovi | |
sequoiadendron
Upravo klijam Pridružen: 30 Travanj 2010 Lokacija: Slovenia Status: Offline Bodovi: 137 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ok
|
|
zagy
Novo sjeme Pridružen: 09 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 5 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pozdrav forumaši,može li mi netko malo pojasniti sijanje gigantskih sekvoja,pokupio sam sjeme u Nemetovoj u zg pa bi volio posijati,hvala :)
|
|
medomann
Upravo klijam Pridružen: 16 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 118 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo ovdje je naš najbolji forumski stučnjak za sequoie opisao sjetvu ako već nisi nabasao na to..
|
|
GROW!
|
|
Wolfsbane
Mladi grm Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
isklijale su mi dvije sekvojice :) nebi bilo cudno da nisam sjemenke zaboravila u frizeru, stratificirale su se jedno pola godine lol
jedna je normalna sa cupom na vrhu, druga se jos izvlaci iz sjemenke. jos ih je 5-6 u klijalistu, bilo bi lijepo da jos koja izviri. |
|
velika gorica
|
|
sequoiadendron
Upravo klijam Pridružen: 30 Travanj 2010 Lokacija: Slovenia Status: Offline Bodovi: 137 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovih dana sam pronašao još dvije nove sekvoje u Zagorju. Rastu ispod dvorca Belec u Selnici kraj Budinščine. Jedna je jako lijepa, a drugu je , tako izgleda, "sredio" grom ali je još živa. No ima još ekzota oko tog dvorca. Nači možete jo ginko, taksodij, pavloniju...
Evo i moga linka sa sekvoja u blizini. |
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sequoiadendron, stalno me iznenađuješ svojim odličnim poznavanjem lokacija na kojima rastu sekvoje i drugo egzotično drveće.
Belec kraj Zlatara i nije tako daleko od mene, mislim oko 70 km. Možda ću otići pogledati kako to izgleda. Dvorac kao lijepi primjer kulturne baštine Hrvatskog zagorja je vjerojatno u rasulu ? Ili sam u zabludi ? Park ispod dvorca izgleda više kao šikara. Zagrebačku sekvoju je pogodio grom vidim sada i ovu zagorsku. Izgleda da su sekvoje mamac za gromove. |
|
sequoiadendron
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo linka, prije sam zaboravio . Ali i linka dvorca, nije baš nešto. Zagorje ima dosta lješih dvoraca. Dosta ih je na mome linku ispod :
http://www.panoramio.com/user/1010548/tags/Mamutovec%20%28Sequoiadendron%20giganteum%29 Dvorac je tu. Slikao sam ga sa regratom, ne znam kako mu vi kažete, zato izgleda lešpi. Inače je tuga. http://www.panoramio.com/user/1010548?show=all |
|
sequoiadendron
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U petak na večer u 20.10 sati HRT 1 odabrao za vas Đelo Hadžiselimović dokumentarac o sekvojama: http://www.hrt.hr/index.php?id=110&tx_ttnews[tt_news]=161129&tx_ttnews[backPid]=109&cHash=02724069ea
|
|
trava
Mladi grm Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zna Đelo što valja
|
|
rosa2
Trajnica Pridružen: 29 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 2168 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
predivan primjerak sekvoje ima u arboretumu Opeka u Vinici malo dalje od ulaza samo se ne sjecam dal je samo jedna il su dvije ipak je proslo vec sedam godina od kako sam zavrsila skolu ,mi smo svake god skupljali njene cesere za aranziranje koji su također predivni ,moram potraziti mozda imam jos gdje koji pa cu ga poslikati i staviti .
|
|
cvijet za cvijet=buket
|
|
rosa2
Trajnica Pridružen: 29 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 2168 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo uspjela sam pronaci samo sliku od debla
|
|
cvijet za cvijet=buket
|
|
sequoiadendron
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da, ovaj raste uz onaj put. Ima još jedna gore u šumi pomešana sa thujama i čugama, ali mislim, da rijetko ko zna za nju. I jasm je slučajno našao.
|
|
sequoiadendron
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo je u šumi unutra. Oko nje rastu i prekrasne Tsuge canadensis. Ona raste oko 300 metara više od dvorca ljevo na brdašcu u društvu "domače i internacionalne vegetacije"
Uploaded with ImageShack.us |
|
Wolfsbane
Mladi grm Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Beba sekvojica, isklijala u trecem mj, malo su joj smetale ljetne vrucine al sad je ok. Kad ju presaditi u zemlju?
|
|
velika gorica
|
|
sequoiadendron
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo filmčiča sa našim največim slovenskim mamutovcem :
http://www.youtube.com/watch?v=aIsmUDmElic http://www.youtube.com/watch?v=qsEYqt6SS6g |
|
wonnas
Novo sjeme Pridružen: 29 Studeni 2013 Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ljudi, moze pomoc??? gdje u zagrebu i okolici mogu nabaviti mladicu golemog mamutovca?
hvalaaaa
|
|
Thommo
Novo sjeme Pridružen: 01 Rujan 2014 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 37 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lijepi primjerak, tko želi uštediti 5-6 godina rasta...
|
|
Odgovori | Stranica <123 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |