Biovrt |
Odgovori | Stranica <1 414243 |
Korisnik | |
ljiljana3
Već proklijao Pridružen: 29 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 197 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam prije tjedan dana postala vlasnik vrta od 50-ak m2, formirala sam gredice i posadila raznovrsnog povrća po sistemu dobri i loši susjedi. Zemlja je bila preorana, ja sam uz svaku sadnicu stavila zemlju koju sam kupila u MBM - univerzalnu, mislim malčirati sa slamom koju planiram uskoro nabaviti. MM mi stalno govori da neće biti ništa od toga ako ne stavim gnojivo i ja sam danas kupila od Agrovita ekološko gnojivo i prema uputi ću staviti oko svake posađene biljke.
Mogu li mi iskusniji vrtlari reći je li to dobar način i šta bi još trebalo napraviti?
|
|
Sponzorirani linkovi | |
desert rose
Trajnica Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ljiljana3 nadam se da si mislila i na biljke zaštitnice vrta jer na žalost u eko vrtovima kao što je i moj caruju mravi, uši, gljivice... pa sam stalno u novoj potrazi za ekološkim "ljekovima" za moje povrće...
|
|
OSica
Odrastao grm Pridružen: 30 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1105 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
OSica
Odrastao grm Pridružen: 30 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1105 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
OSica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ljiljana3
Već proklijao Pridružen: 29 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 197 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
desert rose,
mislim i na zaštitnice, danas sam kupila cinije i bosiljak, a kadifica, nevena, kamilice nije bilo. |
|
Smail
Trajnica Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Drage curke, pratit ću razvoj u vašem vrtu, uvijek mi je želja bila malčirati povrtnjak, ali ne mogu nabaviti slamu, pa tako baš kada jako zapeče sunce, pokrivam sa travom papriku jer je ona najosjetljivija. Kada je jako kišovito, čini mi se da malčairanje i nije baš dobro jer slama i trava trunu uz biljku.
|
|
Zadržite samo vesele prijatelje.
|
|
desert rose
Trajnica Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vidi se da su listići "pomalo izrešetani" ali okus je savršen! Ja još nisam ništa malčirala jer kiša pada i pada... Danas sam u maloj pauzi od padanja pošpricala rajčice razrijeđenim mlijekom jer od te silne vlage gljivice se množe. Možda niti to neće biti dovoljno pa ću sutra ako ne bude padalo pošpricati pripravkom od češnjaka. Borim se sa rajčicama još od veljače i ako mi propadnu, biti će ...
|
|
Pustolovka
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Desert Rose de mi molim te napisi kako pravis pripravak od cesnjaka i ja strahujem d aparadajze spricam prelsicom i koprivom,gavezom,zaljevam u korijen odstajalom koprivom,spricam mlijekom,al opet je strah prisutan previse je vlage.
|
|
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
|
desert rose
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Oprosti pustolovko, tek sada sam vidjela poruku. Sigurno je sada kasno, ali evo ti recept, možda dobro dođe za koju narednu sezonu.
Istisne se cijeli češnjak i prekrije biljnim uljem. Nakon dva dana procjedi se tekućina, doda nekoliko kapi deterdženta i koristi se razrijeđeno, jedna žlica na litru vode.
|
|
Odgovori | Stranica <1 414243 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |