Photinia frazeri Red Robin |
Odgovori | Stranica <12 |
Korisnik | |
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...[/QUOTE]
muhlenbergia, HVALA! Informacija zlata vrijedna! Imam još jedno poitanje? Nešto joj jede lišće, nisam ništa vidjela ali je svo mlado izbušeno. kako da se riješim toga i što je zapravo jede?[/QUOTE
Odnosilo se na ovo pitanje, a ne na reznice u Ivaniću, njih nisam vidjela. No riješila si problem, lišće je stvarno zdravo. Znam da se kao i lovor višnja šiša ručno, pa je teže takvu živicu održavati, no ipak se trud isplati. |
|
Sponzorirani linkovi | |
Trek
Novo sjeme Pridružen: 29 Veljača 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Molio bih Vas ako mi možete nacrtati (da dobro ste pročitali )kako i koliko se vrši rezidba photinie i u koje vrijeme je to najbolje napraviti?
Naime imamo posađenu photiniu (živicu) koja je sada dosta uvenula zbog zime i lišće izgleda bolesno.
Sada je nekih metar visine pa bih želio da bude malo gušća.Ako danas poslikam mogu poslati da vidite kako izgleda.
Što se tiče podneblja nalazim se u Primorju pa je sada kod nas po danu već toplije.Ne zamjerite,ja sam potpuni amater što se tiče vrta.
Hvala
|
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moram vam se pohvalit, ako je već rečeno da se photinia teško zakorjenjuje, da sam uspijela zakorijeniti 3 grančice !! I to reznice koje sam stavila u humus, u podrum !! A one grančice kaj su bile u vlažnom pjesku isto u podrumu, od njih vjerojatno ništa !!! Moje 3 sadnice nisu baš dosta za živicu, ali kao ukrasni grm, meni dosta za uživanje u njezinim mjenama boja!! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
željko
Novo sjeme Pridružen: 01 Ožujak 2015 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 12 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Photinija Red Robin jedna je od najljepšij biljaka za živice , voli humusno tlo ,u proljeće je treba malo okopati i pognojiti , a na jesen ima prekrasno zeleno crven lišće , uistinu je dekorativna . Sadnice koje su malo bolje koštaju oko 70-100 kuna , ali i vrijede .
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
rajski vrtovi
Odrastao grm Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
EN, jel photinija prezimi kod nas vani bez zaštite ? Tvoja se već lijepo "zarumenila".
|
|
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Prezimila vani u zemlji uz zid.
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
enrikova nona
Opcije poruke
Hvala(1)
|
|
|
Nisa
Neukroćena biljka Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
|
|
enrikova nona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
enrikova nona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
lucy
Trajnica ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Upravo je ta promjena boje kod photinie neodoljiva.
@enrikova nona, tvoja je photinia doista neodoljiva. Koliko joj je godina? |
|
Sutra je novi dan.
|
|
enrikova nona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
lucy hvala, dvije godine ima.
|
|
|
|
Odgovori | Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |