Botanički vrt Zagreb - proljetna prodaja |
Odgovori |
Korisnik | ||
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 05 Travanj 2012 u 06:54 |
|
Dolaskom proljeća stiže i proljetna prodaja viškova biljaka u zagrebačkom Botaničkom vrtu.
Prodaja počinje 16.4.2012., od ponedjeljka do petka, od 11-14 sati.
|
||
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
||
Sponzorirani linkovi | ||
dado_84
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
samo do 14? dobro su skratili radno vrijeme :)
|
||
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
||
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Baš ti hvala na obavijesti |
||
trava
Mladi grm Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Može li netko staviti koju sliku iz botaničkog vrta,malo slika iz staklenika da vidimo kakvih egzota ima unutra?
|
||
Cvijetomanijak
Mladi grm *moderator - povrća Pridružen: 31 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 496 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ja sam bila u ponedeljak ,i nisu staklenici otvoreni.ja sam cijelu srednju skolu ,ma cak i dio osnovne provela u tom vrtu i NIKAD ta vrata od staklenika nisu otvorena za nas obicne ljude ...Jedino ona kupola di je nekad bila narandja ,sad je unutra kao neki divoski lopoc velicine sake od male bebe(HMM...bas je divovski) i neka banana ,al je uzasno zagusljivo unutra ...
Sto se tice prodaje ...toliko razvikano al ncega nema ...dobro jefitno je ...cekam ja Bundek |
||
Velika gorica
|
||
dado_84
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
dado_84
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
to je zaista divovski lopoc i zove se Victoria amazonica, i jedna je od najvecih cvatucih biljaka na svijetu (kolonije ove biljke mogu se vidit iz aviona). Odrasli listovi ove biljke dosezu promjer i do preko 2 m a i podnose dosta tezine pa tako npr, djete moze koristiti jedan list kao mali camac. Ono sto si vidila je tek niknuta biljka (kod nas je jednogodisnja pa se svake godine mora sijati iz pocetka negdje krajem 1. mj) no za par mjeseci vec ce biti ovakva: Osobno je vec par godina pokusavam uzgojiti, no moje nikad ne dostignu takve dimenzije. Jako je teska za uzgoj i zahtjeva puno truda i rada pa smatram da se nibi trebalo smijati ljudima koji je uzgajaju "HMM...bas je divovski" (a da ne govorim da je donja strana listova puna ogromnih bodlji, pa zamislite kako ju je lako presaditi par puta tjekom vegetacije). Inace to je prestizna biljka jos od doba kraljice Victorije kada su je englezi otkrili u Amazoni (po njoj je dobila ime). Onda je svaka bogata obitelj u Engleskoj morala imati Victoria house te su se natjecali medusobno tko ce uzgojiti vecu biljku. Postala je tako simbol moci. I danas, najuglednji botanicki vrtovi uzgaju tu biljku kao simbol prestiza.
steta sto nisi nista nasla, ja uvijek odnes doma pun auto biljka pa me je i strah otici tamo :) |
||
|
||
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Dado jesi li planirao i ove godine dolazak?
|
||
Cvijetomanijak
Mladi grm *moderator - povrća Pridružen: 31 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 496 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
aa to je taj divovski lopoc,gledam sad sliku mislim si pa nisam slijepa da nisam vidla tako veliko nesto ,onda citam ,,da vjerojatno su ga nedavno sijali pa je jos maji ...
A sto se tice kupovine ..ah kaj cu kad sam izbirljiva .. |
||
Velika gorica
|
||
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
znači ni ove godine ništa pametno. lani sam bila i nisam kupila ama baš ništa, a ove godine onda neću ni ići.
|
||
belica,zagreb
|
||
Carol
Trajnica 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Dado, ove prodaje koje budu svaki dan, vec nekoliko godina su do 14 h ( to je za nas penzice ). Ja sam cesto bila tamo. Jedino kad oglase vecu rasprodaju bilja, onda je to skoro cijeli dan. Cini mi se da zna biti na jesen.
|
||
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
||
dado_84
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
ma ja praniram uvjek da cu doci, sad, da li to stignem i realizirati to je druga prica :) |
||
|
||
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |