Andrographis paniculata |
Odgovori |
Korisnik | |
Omegagold
Novo sjeme Pridružen: 03 Travanj 2013 Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 03 Travanj 2013 u 10:42 |
Andrographis paniculata je biljka porijeklom iz indijskog potkontinenta te se često koristi u Ayurvedi, za zdravstvenu zaštitu i dugovječnost. Koristi se svježe i sušeno lišće, svježi sok od cijele biljke. Tradicionalno se koristi kod bolesti jetre, crijeva, kolika kod djece, opće slabosti, poboljšanju imunosustava. Biljka ima mnogo perspektivnih ljekovitih svojstava, značajno antimikrobno djelovanje i u istraživanjima se pokazala kao biljka koja može smanjiti ozbiljnost i učestalost prehlada i smanjiti prekomjerno propisivanje antibiotika. Ruska studija utvrdila je da andrographis ekstrakt lišća i eleuthero korijen, tj. Sibirski ginseng su učinkovitiji nego Echinacea ekstrakt u smanjenju ozbiljnosti i trajanju simptoma prehlade. Andrographis paniculata u liječenju infekcija gornjih dišnih puteva: sustavni pregled sigurnost i učinkovitost. Rezultati istraživanja pokazuju da Andrographis ima preventivno djelovanje protiv uobičajenih prehlada tijekom zimskog perioda. |
|
Sponzorirani linkovi | |
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kakva je sa uzgojem??
da li je ima samo u prirodi ili se može da i uzgaja???
I glavno pitanje ima li je kod nas da raste???
|
|
makk
Odrastao grm Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Našla sam podatak da se može uzgajati kao kućno cvijeće, pa je za pretpostaviti da bi se moglao uzgajati i u plastenicima.
Ovo je informacija s neta. |
|
Omegagold
Novo sjeme Pridružen: 03 Travanj 2013 Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pojeklom je iz Indije. Nije zahtjevna glede podloge. Sije se do kraja Aprila a presđuje tjekom Ljeta 6 i 7 mjesec. Naraste od 50 do 110 cm. Ja sam naručio sjeme ovih dana treba stiči. Pokušaču sa uzgojem na Pelješcu, Zadru(IŽ) te u Petrinji.
|
|
makk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam našla podatak da raste na sjenovitim i vlažnim staništima, pa ne znam je li mediteranska klima baš pogodna za uzgoj. |
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ne znam ništa o biljci ali da se nadovežem na makkov post...
možda nije pogodna ali se može stvoriti uvjeti... redovito zalijevanje i sjena i evo ti idealni uvjeit...
ali treba probati, jer teorija i praksa nisu jedno te isto
|
|
makk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dok ne proba neće ni znati
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |