Ispiši stranicu | Zatvori prozor

Pashin dnevnik!

Web: Cvijet.info
Kategorija: Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću
Ime foruma: Dnevnik radova
Opis foruma: Pročitajte šta su danas radili naši članovi cvijeću u vrtu ili kući
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=4439
Datum ispisa: 05 Listopad 2024 u 02:38
Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com


Tema: Pashin dnevnik!
Objavio: pasha
Tema: Pashin dnevnik!
Datum objave: 01 Ožujak 2010 u 20:39
Pozdravljam sve i konačno hoću da otvorim svoj dnevnik radova. Čini mi se da se pomalo već snalazim na ovom forumu , mada sam više čitala nego pisala.
Moj vrt se sastoji iz voćnjaka , povrtnja i cvijetnjaka . Tako da će svega biti zastupljeno. Nadam se da ću od količine radova stizati i tipkati ovdje.
Imam dosta fotografija iz predhodnih godina , ali ništa od stare slave , želim da moj vrt i ove godine , akobogda, bude lijep za oko i za fotografisanje i da sotografije postavljam o ovdje.
Na forumu sam dosta novog naučila. Vjerujem da ću sve to pokušati ove godine i primjeniti . Nadam se da ćete mi pomoću u tome.
 
Šro se pripremnih radova tiče , neko sam povrće već posijala u čašice i saksije i rasad već niče. Čini mi se , ponešto i prerano , ali dok bude vrijeme sadnje, mislim da će to biti o.k.
Artičoka mi je ponikala i evo se mislim šta li ću sa njom.
Salata je također ponikla , ali mislim da će ona rano biti u vrtu. Mislim da je otporna.
Baštu , koja je namjenjena za povrće , sam jesenas preorala i navukla dosta stajnjaka. Tek sad , prvi put, učeći od vas ovdje, praviću komposište.
Ne znam da li da prije sitnjenja zemlju pospem krečom. Confused
 
Nova sam u ovome (što se tiče povrća) prošla godina mi se bila prva. Sad imam dvije parcelice po 400 i 500 m2 .
 
sutra ću da pišem šta sam sve posijala , šta je sve poniklo (od rasada) i koja sjemena sam pripremila za sjetvu. Ovdje je kontinentalana klima , treba da kupim krompir sa sadnju i da ga ostavim na odgovarajuće mjesto da oklija, a pojma nemam koje sorte da kupim.
Uopšte se ne sjećam šta sam lani sadila, znam da ga je bilo dosta , ali više crvenog nego bijelog.
 
Eto , ja ću svoje istraživačke pohode u vrtlarstvu , da dijelim sa vama , a vas bih zamolila da mi ukažete na moje greške i počastite me ponekim savjetom. Dobro će mi doći.
Pozz!
  1. Smile



Odgovori:
Objavio: Retriver Sara
Datum objave: 01 Ožujak 2010 u 20:46
draga Pasha, sa zanimanjem ću pratiti tvoj dnevnik radova, naročito u onom cvjetnom dijelu.
sretno i lijepi pozdrav


Objavio: ivna
Datum objave: 02 Ožujak 2010 u 10:20
Bravo Pasha Clap, odvažila si se na dnevnik puno prije mene, mislim s obzirom da sam ja već par mjeseci cvijetni forumaš Embarrassed...Ali čitajući, vidim da ti imaš puno više posla od mene pa si i morala požuriti LOL.


Objavio: pasha
Datum objave: 12 Ožujak 2010 u 15:51
Hehe, ma evo od posla nemam kad da pišem. Šalim se !!!! Snijeg je i ne radi se ništa , a što se rasada tiče , čini se da sam ipak prerano to posijala i da ću sad sve nanovo. Javljam se čim prije! Pozzz!


Objavio: pasha
Datum objave: 23 Ožujak 2010 u 10:41
Smile
Kod mene se štošta izdešavalo u međuvremenu. Ptoljeće ulazi na velika vrata u moj vrt, doduše malo sa zakašnjenjem. Još uvijek nisam ništa uradila oko voćki , a to mi je prioritet.
Sjemena , koja sam posijala , prilično jadno izgledaju , tako da sumnjam da će išta od toga završiti kao sadnica. Možda jedino artičoka. Krastavac je tek poneki nikao , paradaiz je sav ponikao , ali je sav jadan. paprika onako ... Vlasac jedva izašao iz zemlje i pomalo se i celer pomolio. Salata , kako niče i sad tako stoji , od nje definitivno nema ništa.
Ali novost je da sam naručila plastenik. Tako da će ubuduće i sa uzgojem rasada i svog ostalog povrća biti druga priča i drugi metod. Ovo tek trebam da učim. Naravno da neću odustati ni od sadnje povrća na otvorenom. Narućila sam i sadnice jagoda, one što rađaju cijelo ljeto. Kupila sam i dvije sadnice borovnice i njima tražim pogodno mjesto u vrtu. I dosta novih sadnica ruža , samo još ništa nisam posadila.
Voćke moram okrečiti , pripremila  sam živi kreč , ali umjesto modre galice - kupih sumpor. Nešto sam pobrkala...  Sad ponovo moram tražiti recept.
 
U svemu ovome za petnestak dana mi stižu i košnice sa pčelama. Njima se posebno radujem i mislim da će biti lijep ukras u vrtu. a svakako su i korisni insekti.
 
Poz za sve!  


Objavio: ivna
Datum objave: 23 Ožujak 2010 u 12:13
Jedva čekam tvoje svakodnevne izvještaje o radovima jer za razliku od tvoje raskoši i vrta i cvijetnajka i voćnjaka a sad još i pčela ja imam nažalost samo cvijetno dvorište, za ostalo nema niti mjesta niti uvjeta.Ali , mene zanimaju i  pčele pa se nadam da ćeš jedan dio svog dnevnika pokloniti i njima Wink.Dok sam živjela u Slavoniji, pokraj moje njive gdje sam voljela otići često, bile su stacionirane pčele i to dosta njih.Provela sam dosta vremena sa ženom koja se brinula o njima ali nikad se nisam usudila ući u te autobuse gdje su košnice bile stacionirane, strah je ipak bio veći LOL.Ali usput sam jako puno saznala o njima i zato ih još više cijenim.Znači, očekujem tvoju pisanu riječ Pasha, do tad pozdrav!


Objavio: Pecika
Datum objave: 23 Ožujak 2010 u 13:15
Posto sam i ja nova,evo čitam tvoj dnevnik i doista mi se sviđa.sto se tiče kosnica ,ja bi ih tako voljela imati čak i moj otac razmišlja o njima ali mene je strah da me ne upiknu jer sam jako alergicna na ubod. Lijep pozdrav od mlađe pocetnice


Objavio: pasha
Datum objave: 23 Ožujak 2010 u 14:28
Ivna , Pecika , hvala vam što me posjećujete ovdje , a posebno zahvaljujem na podršci za pčelarstvo. Moji ukućani se boje pčela , ali ja nemam taj strah. Kao djete nisam bila alergična , a sad ne znam. Ali insekti baš na mene i ne lete, ni komarci me neće ... ne znam zašto . Mm pojedoše.
Maloprije sam izašla vani da lociram mjesto za plastenik. Dimenzije su 4x8m , meni je to ogromno. Radije bih 4x6m , to mi je nekako mjera.
Planiram odmah posaditi paprike , krastavac , paradaiz, začine , tikvice, dinju ... Možda uzgojiti rasad kupusnjača nije kasno , ne znam. Trebao bi biti montiran tek za 15- tak dana , pa dok ja to nađubrim , preorem i uredim za sijanje , okasnih skrozzzzz!!!! O sadnji cvijeća u dvorištu i na terasama , još je rano da pišem.


Objavio: stefkaja
Datum objave: 23 Ožujak 2010 u 19:37
Dobrodošla pasha..


Objavio: Triša
Datum objave: 23 Ožujak 2010 u 19:51
Uz tebe smo draga, sa zadovoljstvom ćemo te podržati u svim tvojim naumima.

-------------
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"


Objavio: pasha
Datum objave: 24 Ožujak 2010 u 22:53
http://img509.imageshack.us/i/59341173946839685155849.jpg/">
Detalj! Neko ljeto ... Kako li će to sve izgledati ovog proljeća....?! Sad je prilično pusto ...


Objavio: ivna
Datum objave: 24 Ožujak 2010 u 22:58
Opaaaa, smile141.Čekaj, čekaj Pasha za mjesec dana kad se sve zaeleni kako će izgledati prekrasno.Jel to stup ili nadstrešnica terase?
Od mene očekuj svakakva pitanja, moram si sve "izvizualizirati" Big%20smile.


Objavio: pasha
Datum objave: 24 Ožujak 2010 u 23:18

To je detalj iz  jednog dijela dvorišta. Taj dio je natkriven i popločan. Tu je baštenska kućica , pečenjara, korito i vrtna česma i jedna starinska limena peć na drva. Ima puno mjesta i tu bude i velika drvena garnitura za sjedenje. Sve je natkriveno , a ti ovdje vidiš samo mali detalj.

Idem vidjeti imam li u ovom laptopu još koju fotkicu , sve su mi na starom comp.



Objavio: pasha
Datum objave: 28 Ožujak 2010 u 18:01
Nemam puno vremena za pisanje. Samo radi evidencije da upišem:
-jučer maistori pečenjaru obzidali mermerom, čini mi se da će lijepo na kraju izgledati, naručili smo i kovana vratašca.
-pripremamo zemlju za plastenik
-napravili komposište od daske, ali nismo odabrali dobru lokaciju , pa moramo izmjestiti :(
-okopali nekoliko voćki
 
To je sve.
 
Sad idem "obići" vaše dnevnike , da vidim kako radovi napreduju... :)))



Ispiši stranicu | Zatvori prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk