Ispiši stranicu | Zatvori prozor

Mahune

Web: Cvijet.info
Kategorija: Ostale biljne vrste - Forum o biljkama
Ime foruma: Povrće
Opis foruma: Sve o povrću
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=7127
Datum ispisa: 14 Studeni 2024 u 03:47
Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com

Tema: Mahune
Objavio: chucky
Tema: Mahune
Datum objave: 24 Srpanj 2012 u 14:56
Imam problem s mahunama.
Imam nisku i visoku vrstu. Obje su lijepo niknule i razvile se. Visoke su oko 2m u visinu.
Zemlja je pognojena i malčirana te ih redovito zalijevam.

Problem je što nemaju niti jedan plod.
Da li netko zna mogući razlog što nemaju plod?

-------------
Tko izgubi dobitak, dobije gubitak

Odgovori:
Objavio: Pustolovka
Datum objave: 24 Srpanj 2012 u 22:51
imam isti problem razlog je prejaka susha

Objavio: monstera
Datum objave: 24 Srpanj 2012 u 23:53
Chucky da dobro ti je Pustolov rekla,prevelika suša,kod mene je isti problem s visokim grahom,uopće niti raste niti cvate,a o plodu onda da i ne sanjam!

-------------
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.

Objavio: ljiljus
Datum objave: 25 Srpanj 2012 u 09:30
Pridružujem se problemu, kod mene ista stvar Unhappy

-------------
Lipik

Objavio: Cimicifuga
Datum objave: 25 Srpanj 2012 u 22:25
I kod mene je isto. Biljke su lijepo izrasle i vidim da imaju dosta pupoljaka - ali niti jedan još nije procvjetao pa nema niti "m" od mahuna.

Da li netko ima iskustva što će dalje biti. Ima li šanse da ipak bude nešto mahuna ili da ih jednostavno počupam?

-------------

Objavio: dadinica
Datum objave: 25 Srpanj 2012 u 22:37
Nemoj čupati Cimcifuga! Bila bi to velika šteta. Mahune su jako čudna biljka koja se jako često "zamladi" kad nakon suše dobije malo kiše i malo se temperatura spusti. Nerijetko se mahune zamlade i kasnije u jesen, tako da ja svoje nikada ne čupam do mraza. Evo moje koje su skoro posve izgorile od sunca, danas vidim ponovo bacaju pupove, a palo je samo malo kiše.

Datum objave: 26 Srpanj 2012 u 10:22

Hvala na savjetu. Moje inače sasvim dobro izgledaju, samo je nešto donjih listova požutilo i otpalo. Ostavit ću ih onda i vidjeti što će se dalje događati.

-------------

Datum objave: 26 Srpanj 2012 u 10:41
Ne zahvaljuj! Vjerojatno na njima neće biti prebogat urod, kako bi bio u dobroj godini, ali će ih ipak biti. Bar koliko da plate uložen trud

Datum objave: 26 Srpanj 2012 u 14:27

Ma kada izračunam da sam plastificirane metalne štapove platila po 20 kn komad, pa sjeme koje je bilo kao vrag skupo jer se radi o nekakvim jako širokim i mesnatim mahunama... mogla sam kupiti 20 kilograma mahuna!!! Ovako sam od sijanja do sada petljala oko njih, zalijevala, okopavala... a ono niti jedne mahune na vidiku. Zbilja je čovjek ponekad malo i blesav... ali kada ti nešto čini zadovoljstvo, pristaneš biti i blesav na kraju!

-------------

Datum objave: 26 Srpanj 2012 u 20:27
Ne jedi se draga moja, ova je godina vanrednog stanja. Ništa se ne može ove godine ocjenjivati, jer ne upada ni u kakav prosjek. Da je godina bila dobra, vjerovatno bi psovala zato đto ne bi znala kud bi s tolikim mahunama

Datum objave: 26 Srpanj 2012 u 23:51
obe godine je sve ured podbacilo pa tako i mahune.ti plastificirani stapovi ti vrijede sij i sljedecih godina i isplatit ce ti se cim prvi put dobro rodi.

Datum objave: 26 Kolovoz 2012 u 23:03
Kako ne zalijevam, moje mahune su velikim dijelom izgubile lišće, a neke su se i posušile.
Jučer sam ugledala DVIJE mahune na njima. Dakle, ne mogu reći da su baš sto posto podbacile! LOL

-------------

Datum objave: 27 Kolovoz 2012 u 16:25
ko je ove godine vidio pet mahuna na motki nek digne dva prsta
samo dzabe sijali nema nista.

Objavio: Ksan
Datum objave: 27 Kolovoz 2012 u 17:02
Originalno poslano od člana PUSTOLOV PUSTOLOV napisao:

ko je ove godine vidio pet mahuna na motki nek digne dva prsta
samo dzabe sijali nema nista.

Potpisujem, ništa ne dižem smile185

-------------
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR

Datum objave: 27 Kolovoz 2012 u 17:17
meni nek ima paradajza ravno mi do mora.kad su samo kise mahune rode ne znas kud ces sa njima,a paradajz napadne plemenjaca.

Objavio: monstera
Datum objave: 27 Kolovoz 2012 u 20:58
Ja nabrala jednu vrečicu,ali samo niskih! Za visoke bolje da ništa ne govorim...

-------------
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.

Objavio: petit
Datum objave: 14 Srpanj 2013 u 23:53
Može li netko dati savjet - sijala sam mahune, niske žute i niske zelene. Cvjetale su i imaju ploda zaista puno malih mahunica. No poblem je što su duge max 3 cm i nikuda se ne miču, ne rastu.  Kada ih se otkine ne mogu se prelomiti jer su jednostavno nekako kožaste tj. suhe, nemaju konac.
Zalijevala sam ih i mislim da imaju dosta vlage, a nije niti presušno, listovi su im zeleni. Zašto u tako kožaste i što je za raditi da im se pomogne.

Objavio: Fiki
Datum objave: 14 Srpanj 2013 u 23:57
Za početak,,,,kakve je kvalitete tlo?,,možda je to čimbenik! 

-------------

Objavio: petit
Datum objave: 15 Srpanj 2013 u 21:43
zemlja je dosta pjeskovita, no stavila sam prošlogodišnji kompost i organsko gnojivo (pokušavam što više organski-biodinamični pristup) tak da mislim da je o.k. I sad ponegdje cvjetaju a mahunice stoje i stoje.

Objavio: Fiki
Datum objave: 16 Srpanj 2013 u 00:11
Po svemu sudeći....mahune obožavaju vlagu,,,pjeskovita zemlja je drenirana,,,,,voda ishlapi,,,,trebaš i svaki dan zalijevati još sada ljeti,,,mahune bez vode su žilave,,,nerastu,,,,načisto propadaju!

-------------

Objavio: jadranka4
Datum objave: 27 Kolovoz 2013 u 20:37
20-og sedmog posijala mahune iz istog pakovanja kao u proljeće. Radi se o niskim žutim sa ljubičastim crtama. Međutim sada puštaju vitice u zrak kao da su visoke, lijepo bujno lišće, ali bez cvijeta. Potpuno različito od proljeća.Naglašavam sjeme je iz iste kutije kao u proljeće. Ima li tko kakvog iskustva? Hoće li uopće cvasti?

Datum objave: 02 Rujan 2013 u 22:54
Mahune su procvjetale!!! Vitice s valjaju po stazi i imaju cvijet. Nadam se i ploduClap

Datum objave: 02 Rujan 2013 u 23:06
Clap Jadranka!
Ploda će biti svakako! Jer, dovoljno im je par lijepih dana da se zametnu, a rastu munjevitom brzinom.
Dakle, za koji dan su svježe mahune za ručak!Wink

A bit će ih i kod mene... zamladile se stare mahune, cvjetaju.

-------------
Pozdravi iz Baranje!

Datum objave: 25 Kolovoz 2014 u 11:59
Nešto smo zanemarili mahunice, a one su super povrće. Drugu turu sijala sam 26-og lipnja, a jučer ubrala dvije kile. Još cvjetaju ko lude. Čini se da je njima ova kišna godina baš potaman. Vode puno, a topline im je očito dovoljno i lijepo rastu. One ne vole vručinu žarkog ljeta.

Ispiši stranicu | Zatvori prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk