Ispiši stranicu | Zatvori prozor

Haemanthus

Web: Cvijet.info
Kategorija: Cvijeće - Forum o cvijeću
Ime foruma: Lukovice i gomolji
Opis foruma: Sve o lukovičastom i gomoljastom cvijeću.
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1051
Datum ispisa: 24 Lipanj 2024 u 23:30
Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com


Tema: Haemanthus
Objavio: SilveK
Tema: Haemanthus
Datum objave: 16 Veljača 2008 u 20:33
Pozdrav!
Kupila sam lukovicu Haemanthusa (multiflorus) i u nedoumici sam - saditi u teglu ili čekati proljeće pa na gredicu. Ima li tko kakva iskustva s njime?



Odgovori:
Objavio: dada28
Datum objave: 07 Svibanj 2008 u 21:22
Kako si riješila nedoumicu oko sadnje haemanthusa? Kako ti napreduje?

-------------
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..


Objavio: SilveK
Datum objave: 21 Srpanj 2008 u 17:26

Uh, dugo mi je trebalo da dođem do cvijeta, s obzirom da nisam našla o njemu ništa na netu, a na pakiranju nije ništa pisalo osim slike. Dakle, posadila sam ga u teglu i nisam jako zalijala, da ne ponovim fijasko s kalom koja mi je istrulila u tegli. Lukovica jako dugo nije krenula, onda sam ga premjestila s teglom van na terasu i kad ga je jedna dobra kiša jako dobro zalijala počeo je ubrzano nicati. 


-------------
Budi promjena koju želiš vidjeti.


Objavio: SilveK
Datum objave: 21 Srpanj 2008 u 20:53
Za sad postoji samo cvijet, mislim da će  lišće potjerati kasnije. I sad nova dilema: da li ga najesen staviti na mirovanje kao amarilis?


-------------
Budi promjena koju želiš vidjeti.


Objavio: bergenia
Datum objave: 22 Srpanj 2008 u 21:56
Sviđa mi se jako - jako!
Ovo još nisam nigdje vidjela!smile227


Objavio: administrator
Datum objave: 22 Srpanj 2008 u 23:21
ovo je predivno!!!!

Znas li stogod o ovom civjetu, sta i kakve uvijete treba??

jos jednom ... ovo je stvarno predivni cvijet... bravo

-------------
http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=8422&title=najljepi-vrtovi-u-2018" rel="nofollow - >>>PRIJAVI SE<<< Najljepši vrtovi 2018 >>>POGLEDAJ DRUGE VRTOVE<<<


Objavio: cvjetoljubac
Datum objave: 23 Srpanj 2008 u 15:29
ajme lijepog li cvijeta, nisam još vidjela ovako nešto, čini se super, gdje se može nabaviti??????


Objavio: Branka
Datum objave: 23 Srpanj 2008 u 15:44
i mene bi to zanimalo , ako je moguče 


Objavio: SilveK
Datum objave: 23 Srpanj 2008 u 16:54
Kupila sam lukovicu na proljeće u Gra-mi (nešto kao Baumax) . Znam da je  porijeklom iz Afrike, a muči me da li bi bilo pametnije ostaviti ga sad da dalje raste ili postupati s njim kao s amarilisomConfused.
Spada u skulente u porodicu  Amaryllidaceae.  I sad znam da ga treba obilno zaliti nakon sadnje, jer inače neće uopće početi rasti.

Postoji 22 vrste haemanthusa, od kojih su 3 zimzelene: H. albiflos (slonov jezik), H. deformis i H. pauculifoliu - te tri vrste imaju lukovice koje su djelomično zakopane, a dio izložen vanjskim utjecajima pozeleni. Ove druge vrste su duboko zakopane i uobičajeno cvjetaju prije nego puste listove - tu negdje spada moj, znači nije zimzelen. Vidjela sam na Wikipediji da vrsta albiflos čak ima i plodove nakon cvjetanja, neznam da li svi imaju, to ću još vidjeti, i popisano je svih 22 vrsta, multiflorus nije naveden, znači da mu to nije točan naziv, ili?...


Objavio: skitnica
Datum objave: 26 Srpanj 2008 u 18:46
iso-miki pa ovo je da poludiš.reci kol'ko visoko naraste

-------------
mi smo djeca cvijeća


Objavio: SilveK
Datum objave: 27 Srpanj 2008 u 22:29
Nije veliki, nekih 30 cm ukupno.


Objavio: SilveK
Datum objave: 23 Studeni 2008 u 22:22
I na kraju mi je krepaoCry, hoću reči izgnjilila mi lukovica. Naknadno sam ga našla u jednoj knjizi tamo piše da ga se obilno zalijeva u početku vegetacije do cvatnje, zatim se postupno smanjuje dok listovi ne požute i biljka započne zimsko mirovanje: meni ga je još jedna kiša predobro zalijala i to je bio početak kraja.
Inače ime mu potječe od grčke riječi aima: krv i anthos: cvijet.


Objavio: SLAVONKA
Datum objave: 24 Studeni 2008 u 08:12
Šteta što je uginuo bio prekrasan.Znači da mu prvo ide cvjet pa listovi,slično kao amarillis,a valjda i njega.

-------------
čovjek uči dok je živ


Objavio: Felix
Datum objave: 29 Studeni 2008 u 21:33

Haemanthus ili blood lily je lukovica porjeklom iz Južne Afrike. Postoje 22 sorte te biljke. Ima zvjezdaste cvjetove jarkih boja, a neke sorte imaju obrub od latica. Biljke su visoke od 5 do 30 cm. U našim krajevima ne mogu prezimiti vani, pa se sade u tegle ili u staklenike. Odgovara im blago kiselo ili neutralno, dobro drenirano tlo, najbolje mješavina pijeska i komposta. U fazi rasta biljku treba redovito zalijevati. Ako se konzumiraju svi dijelovi biljke mogu izazvati želučane tegobe, a sok biljke može izazvati kožni osip.

fotka s neta

 
i moj haemanthus
 
 

 

 



Objavio: voki
Datum objave: 17 Kolovoz 2009 u 16:03
Kraljevstvo: Plantae
Odeljak: Magnoliophyta
Klasa: Magnoliopsida
Red: Asparagales
Familija: Amaryllidaceae
Rod: Haemanthus

Haemanthus albiflos
OPIS BILJKE
Rod Haemanthus obuhvata oko 50 vrsta višegodišnjih lukovičastih biljaka poreklom iz Afrike, koje cvetaju u letnjem periodu. Sitni cvetovi, često u jarkim bojama sakupljeni su u guste glavice. Kao kućne biljke uzgajaju se najčešće H. albiflos, H. multiflorus i H. katharinae. Naziv roda potiče od latinske reči koja označava krv (krvavi cvet) zbog toga što mnoge vrste imaju crvene cvetove.

H. albiflos zimzelena lukovičasta biljka sa debelim, mesnatim listovima i izduženim, belim, sedećim cvetovima sa reduciranim kruničnim listićima, sakupljenim u četkaste glavice, sa belim braktejama. Bele prašničke niti i žuto zlatni prašnici liče na slikarsku četkicu. Cveta u letnjem periodu, od jula do oktobra, a cvast je manja u odnosu na vrstu H. katharinae. Visina biljke je 5-30 cm, širina 20-30 cm. Obično ima po dva ili četiri (ređe šest) mesnatih, širokih, elipsastih listova bez lisne drške i sa dlačicama na rubu liske. Listovi su oko 15-20 cm dugi i oko 8 cm široki, naspramni. Cvetno stablo je bez listova, visine do 20 cm i nosi i do 50 cvetova. Lukovice su okruglaste, pomalo spljoštene sa bokova, zelene boje, 10-12 cm u promeru, sa 1/2 ili 2/3 iznad površine zemlje. Listovi su suprotni, a vreme cvetanja je od ranog proleća do kasne jeseni, najčešće leti. Biljka stvara mlade lukovice, samooplodna je biljka i nakon cvetanja formiraju se jednosemeni crvenkasti plodovi.

Sorta Pubescens ima dlačice na gornjim stranama listova i prašničke niti roza boje.

NAČIN UZGAJANJA
U rodu Haemanthus postoje vrste koje su zimzelene i one koje zimi odbacuju list, razlikuju se po boji cveta, veličini i obliku listova, cvetnog stabla, krupnoći lukovice i cvetne glavice i po tome da li stvaraju mlade lukovice u osnovi matične biljke.
Lukovice ove vrste sade se kao i amarilisi, odnosno da im vrh lukovice bude iznad površine zemlje. Odgovara im lakše zemljište, odnosno peskoviti supstrat sa dobrom drenažom. Svakih desetak dana prihranjuju se tečnim đubrivima u periodu rasta.

H. albiflos zahteva mirno i svetlo mesto. Za vreme zimskog perioda mirovanja zahteva temperaturu od 10-15 stepeni i svetlo mesto. Može period mirovanja provesti i na višim temperaturama ali je tada cvetanje slabije ili potpuno izostaje. Poželjno je da u jednoj saksiji bude više biljaka. Odgovara im lakše zemljište, odnosno peskoviti supstrat sa dobrom drenažom. Leti se zaliva umereno, a zimi retko. Sadi se u tresetni supstrat. Presađuje se svake 3-4 godine. Traži zasenjivanje od letnjeg, podnevnog sunca. Prihranjuje se tečnim mineralnim đubrivima svake 3-4 nedelje.
U prirodi (pustinjski uslovi) nakon cvetanja cvetne drške se suše i padaju na pesak, ali cvetna drška ostaje čvrsto vezana za biljku, a seme se ne rasipa. Kada dođe kišni period seme klija i ukorenjuje se, a majčinska biljka svojim listovima štiti mlade ponike od nepovoljnih pustinjskih uslova.


NAČIN RAZMNOŽAVANJA
Vegetativno mladim lukovicama koje se odvajaju pri presađivanju i cvetaju za tri godine, setvom semena odmah u jesen po sazrevanju, ili iz sočnih listova lukovice.

SAVETI
Biljka ne zahteva orošavanje, ali povremeno treba listove prebrisati vlažnom krpom zbog prašine. Ne presađuje se svake godine, već svakih 3-4 godina u proleće pre kretanja vegetacije. Svakoga proleća menja se samo površinski sloj supstrata u saksiji.
Haemanthus se dobro uklapa u aranžmane sa sukulentima. Kao i sve biljke iz porodice Amaryllidaceae i biljke iz roda Haemanthus sadrže alkaloide koji mogu nadražiti kožu ili izazvati stomačne tegobe.

BOLESTI I ŠTETOČINE
Zadržavanje vode u saksiji i preobilno zalivanje dovode do trulenja lukovice i propadanja biljke. Direktno sunce dovodi do pojave ožegotina na listovima i njihovog propadanja.
Štitastie vaši, grinje antraknoza i stagnosporoza.






-------------
život je bajka koju sami pišemo...


Objavio: voki
Datum objave: 17 Kolovoz 2009 u 16:06
slika Haemantus albiflos

Haemanthus multiflorus

Haemanthus (Scadoxus) katharinae


-------------
život je bajka koju sami pišemo...


Objavio: voki
Datum objave: 17 Kolovoz 2009 u 16:11
Haemanthus katharinae (Scadoxus multiflorus spp. katharinae)

OPIS BILJKE
Vrstu H. katharinae neki botaničari svrstavaju u zaseban rod Scadoxus. Poreklom je iz Južne Afrike. To je robusna, lukovičasta biljka sa tankim, svetlozelenim listovima u obliku glave koplja, sa talasastim rubova i velikom cvasti (u promeru i do 30 cm) sastavljenom od crvenih ili tamnoružičastih cvetova kojih može biti i do 200 na visokoj, bezlisnoj stabljici i cvetnim drškama dužine 3-5 cm. Pricvetni listovi su crvene boje. Cveta leti, u julu i avgustu. Visina cvetnog stabla je 15-30-60 cm, a visina biljke u cvetanju može biti i veća od 100 cm, a širina oko 30-40 cm. Osnove listova su srasle i formiraju lažno stablo koje je visine oko 15 cm. Dužina listova može biti i do 40 cm, a širina do 15 cm. Na biljci obično ima 4-5 listova. Lukovica je okruglasta, 8-10 cm u promeru, sa gornjom polovinom iznad površine zemlje.

Hibrid Konig Albert (H. katharinae x H. puniceus) ima krupne, jarkocrvene cvasti i pogodan je za baštensko uzgajanje od proleća do jeseni.

NAČIN UZGAJANJA
Lukovice ove vrste sade se kao i amarilisi, odnosno da im vrh lukovice bude iznad površine zemlje. Odgovara im lakše zemljište, odnosno peskoviti supstrat sa dobrom drenažom.
H. katharinae zahteva lagano zasenjeno mesto, ali podnosi i celodnevno sunce. Otporniji je na direktnu sunčevu svetlost od vrste H. albiflos. U periodu proleća i leta zaliva se dosta obilno a zimi oskudno. Zahteva više vode u odnosu na H. albiflos. Prihranjuje se jednom nedeljno tečnim mineralnim đubrivima. Period mirovanja je krajem jeseni i početkom zime. U periodu leta biljka se može izneti na terase. U jesen, pred period mirovanja smanjuje se zalivanje i biljka odbacuje listove, mada može i da ih zadrži cele godine. Uveli listovi se odstranjuju, a u februaru mesecu treba zameniti gornji sloj zemlje u saksiji i početi sa redovnijim zalivanjem. Lukovice ove vrste sade se kao i amarilisi, odnosno da im vrh lukovice bude iznad površine zemlje.

NAČIN RAZMNOŽAVANJA
H. katharinae razmnožava se semenom, a mlade biljke cvetaju tek nakon nekoliko godina. Seme se sije u proleće.
SAVETI
Biljka ne zahteva orošavanje, ali povremeno treba listove prebrisati vlažnom krpom zbog prašine. Ne presađuje se svake godine, već svakih 3-4 godina u proleće pre kretanja vegetacije. Svakoga proleća menja se samo površinski sloj supstrata u saksiji. Kao i sve biljke iz porodice Amaryllidaceae i biljke iz roda Haemanthus sadrže alkaloide koji mogu nadražiti kožu ili izazvati stomačne tegobe.

BOLESTI I ŠTETOČINE
Zadržavanje vode u saksiji i preobilno zalivanje dovode do trulenja lukovice i propadanja biljke.
Štitastie vaši, grinje antraknoza i stagnosporoza.


Haemanthus multiflorus (H. kalbreyeri, H. abyssinicus, Scadoxus multiflorus)
Poreklom iz tropskih, vlažnih, planinskih šuma. Lukovica je okrugla, oko 8 cm u prečniku. Lažno stablo je slabo izraženo, Broj listova je od 3 do 6, dužine 15-30 cm, sa kratkim lisnim drškama i izraženom nervaturom liske. Cvetno stablo je visine 30-80 cm, zelene boje ili sa crvenim šarama. Cvast je oko 15 cm u promeru, sa 40-80 cvetova na cvetnim drškama oko 3 cm, crvene boje. Cveta u proleće i početkom leta.



-------------
život je bajka koju sami pišemo...


Objavio: voki
Datum objave: 17 Kolovoz 2009 u 16:20
Evo malo detaljnije o ovim prelepim biljkama

-------------
život je bajka koju sami pišemo...


Objavio: Lantana
Datum objave: 18 Kolovoz 2009 u 09:24
Evo i moga, poslala mi Silvek lukovicu, malo sam ga zakasnila slikati kad je bio u punom cvatu, na samim vrškovima ovih crvenih cvjetića su kao neke svjetlucave žute točkice, cvijet se osušio, a listovi su mu sada negdje 20 cm visoki.

Silvek ako bude mladih, čuvam za tebe Wink





-------------
život je more


Objavio: OTOK
Datum objave: 18 Kolovoz 2009 u 22:19
Zainteresirali ste me s ovom biljčicom, prekrasna je.

u nekoj mojoj staroj knjizi pronašla sam ovo
za razdoblja vegetacije biljku redovito zalijevajte, od 9. mjeseca znatno smanjiti količinu vode.
kad u proljeće posadite nabavljene lukovice ili one koje su prezimile iz vlastitog uzgoja, zalijte ih samo jednom
zatim ćete ih zaliti tek kad se pojavi cvjetna stapka, te nastaviti s redovitim zalijevanjem
treba puno svjetla, ali ne izravno sunce
nakon uvenuća lišća biljku staviti na hladnije mjesto (12-14 stupnjeva)

ne podnosi često presađivanje, dovoljno je svake dvije do tri godine, kada se mogu odvojiti postrane lukovice i upotrijebiti ih za razmnožavanje


Objavio: Branka
Datum objave: 21 Kolovoz 2009 u 21:07
 pa ja to imam ljudi , evo kao ova vokijeva bijela izgleda , prva po redu i to več nekoliko  godina , nisam ga opče presađivala ni ništa , ja to zovem slonovo uho , a cvijeta svake godine i kasnije ima crvene bibice , mislim da imam  u albumu , sad ču vidit

 tako je otvorite moje malo carstvo i na prvoj stranici imate s lijeve strane se lijepo vidi , več kad je sa bobi cama

pod temom moj vrt u slikama


Objavio: voki
Datum objave: 18 Ožujak 2010 u 15:46
Haemanthus albiflos, tek iznikla biljčica iz semena


-------------
život je bajka koju sami pišemo...


Objavio: Mira K
Datum objave: 30 Srpanj 2011 u 00:35
Prekrasan cvijet! Lovro nas je ponovo podsjetila na njega...


Objavio: jagoda
Datum objave: 30 Srpanj 2011 u 02:12
Prelistavajući trajnice naišla sam i na ovu lijepu biljku. Kad sam malo bolje pogledala, zaključila sam da tu biljku imam, odnosno da sam je dobila od naše drage Free. Ovaj latinski naziv nisam upamtila , nego je zovem slonovo uho. Cvjetala još nije, možda iduće proljeće...
Branka pogledati ću tvoj vrt, da vidim kako izgleda tvoje slonovo uho...WinkWinkWink


-------------
sutra je novi dan


Objavio: mimar
Datum objave: 06 Siječanj 2012 u 16:15
jako zanimljiv cvet, raduje me da mi je procvetao



od svih su ostale samo dve semenke da sazrevaju, ostale se posusile


-------------
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje


Objavio: Lovro
Datum objave: 06 Siječanj 2012 u 17:22
...samo da se prisjetimo mojeg cvijeta Haemanthusa...



...a ovo su, crvenkaste, sjemenkice, tj. kad se skine ta crvena opna,lučice...ili kak bi se to drugačije zvalo u biljnom svijetu, neznam Embarrassed.....uglavnom, neke su već u koverti, a neke budu završile u koverti!





-------------
Varaždin, stari moj grad!


Objavio: monstera
Datum objave: 06 Siječanj 2012 u 22:55
Vidiš draga da znaš!

-------------
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.


Objavio: Mira K
Datum objave: 13 Ožujak 2013 u 01:10
Cure  i dečki pa ovo je prekrasno Thumbs%20Up

-------------
Rijeka



Objavio: Lantana
Datum objave: 13 Ožujak 2013 u 21:14
Ovo su sjemenke Haemanthus albiflos, posadila sam ga u zemlju:



-------------
život je more


Objavio: Lovro
Datum objave: 13 Ožujak 2013 u 21:30
Lantana, ja mislim da više neću ostavljati da sjeme da dozri...predlani sam ostavila, i to je vjerovatno iscrpilo biljku i nije cvala...a od mojih sjemenkica-lučica, tek jedan listić proviril!
Tak je situacija kod mene, tebi želim više sreće! 

-------------
Varaždin, stari moj grad!


Objavio: Lantana
Datum objave: 13 Ožujak 2013 u 21:33
Lovro i meni je crveni nestao, ali bijeli baca nove mladice.

-------------
život je more


Objavio: Carol
Datum objave: 13 Ožujak 2013 u 22:01

Lovro, jako mi se svida tvoj Haemathus. Ja sam ove zime dobila H.Albitlos. Jagoda, i u nasoj literaturi ga zovu "slonovo uho". Jedva cekam da mi procvate.

-------------
Vu plavem trnaci mi hiža stoji

od zelenih veja je videti ni..


Objavio: MermaidDreamer
Datum objave: 09 Travanj 2013 u 12:00
Još uvijek na "zimovanju" , ostali bez cvijetova



sjemenke i suhi cvjetići


beba nikla iz sjemenke


-------------
Nikada ga nije bilo, nikada ga neće biti, a još malo ga ima.


Objavio: desert rose
Datum objave: 09 Travanj 2013 u 12:30
Moram priznati, jako zanimljiv cvijet! Ide na moj popis želja...Thumbs%20Up


Objavio: MermaidDreamer
Datum objave: 09 Travanj 2013 u 12:44
desert rose vrlo je jednostavan, ja ga tretiram kao sukulent

-------------
Nikada ga nije bilo, nikada ga neće biti, a još malo ga ima.


Objavio: desert rose
Datum objave: 09 Travanj 2013 u 13:08
Originalno poslano od člana MermaidDreamer MermaidDreamer napisao:

desert rose vrlo je jednostavan, ja ga tretiram kao sukulent
 
 
E sada sam zaintrigirana! Prvom prilikom kada ga pronađem, ide u košaricu! Wink


Objavio: kamelia
Datum objave: 20 Srpanj 2013 u 22:04
Ovo je moj haemanthus katharinae


http://s1149.photobucket.com/user/kamelia10/media/P1010457_zpse43c99e4.jpg.html" rel="nofollow">


http://s1149.photobucket.com/user/kamelia10/media/P1010458_zpscc056b4b.jpg.html" rel="nofollow">


Objavio: natalija
Datum objave: 20 Srpanj 2013 u 22:44
prelijep je, gdje ga samo nađe...smile55


-------------


Objavio: Mari,5510
Datum objave: 19 Studeni 2013 u 12:35
moj haemantus albiflos ima lijepe i zdrave listove, ali uporno neće cvasti

http://postimage.org/" rel="nofollow">



Objavio: mali kaktus
Datum objave: 19 Studeni 2013 u 16:30
moj svake jeseni cvateTongue

http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/vrtno_cvijece/cvijet/65284.aspx" rel="nofollow">


-------------
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.


Objavio: Mari,5510
Datum objave: 19 Studeni 2013 u 20:01
MK ovi ti nisu jako "nagurani" pa opet cvatuThumbs Up gdje ih imaš, vani, na svjetlom mjestu i ..otkrij mi tajnu molim te


Objavio: mali kaktus
Datum objave: 19 Studeni 2013 u 20:21
Mari,nema nikakve tajne,preko ljeta su u hladu,skoro pa zanemareni,valjda zato i cvatuLOL


-------------
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.


Objavio: mimar
Datum objave: 10 Prosinac 2013 u 09:47
Moji tek sada kreću sa cvetanjem
 


-------------
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje


Objavio: natalija
Datum objave: 10 Prosinac 2013 u 10:35
mimar, krasan je, držiš ga u grijanom?



-------------


Objavio: moon
Datum objave: 10 Prosinac 2013 u 14:55
mimar, krasni zdravi listovi i lijep cvijet


Objavio: mimar
Datum objave: 11 Prosinac 2013 u 08:17
Hvala Smile.
Preko leta je u bašti, u šarenoj hladovini, preko zime ga držim u negrejanoj, svetloj prostoriji. Presadila sam ga u veliku saksiju i tada je dobio velike listove i ubokorio se. Cveta jednom godišnje kada noćne temperature budu znatno iznad dnevnih.


-------------
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje


Objavio: belica
Datum objave: 21 Ožujak 2014 u 06:48
konačno i ja imam primjerak, dugo sam gledala da ću negdje naletiti na njega za kupiti... i  onda ga naslijedim ... super !

http://s1163.photobucket.com/user/belicasmelica/media/P1013280.jpg.html" rel="nofollow">

stavila sam obadva zajedno u malu teglu, valjda nisam pogriješila


-------------
belica,zagreb


Objavio: belica
Datum objave: 30 Rujan 2014 u 07:38
evo ga jupi :)

http://s1163.photobucket.com/user/belicasmelica/media/20140928_150456.jpg.html" rel="nofollow">

http://s1163.photobucket.com/user/belicasmelica/media/20140928_150448.jpg.html" rel="nofollow">


-------------
belica,zagreb


Objavio: božur3
Datum objave: 30 Rujan 2014 u 14:16
A u ovo nisam nikad vidjela, predivan je!Star


Objavio: božur3
Datum objave: 30 Rujan 2014 u 14:16
Je li mirisan?


Objavio: Mari,5510
Datum objave: 21 Listopad 2015 u 12:26
aj, aj! taj "zafrkant" zbilja zna držati u neizvjesnosti! cure, sigurno ste vesele kojima je procvaoTongue


Objavio: Mari,5510
Datum objave: 29 Rujan 2016 u 17:48
I..kako su velike razlike u dnevnoj i noćnoj temperaturi ..potjerao cvijet.       



Ispiši stranicu | Zatvori prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk