Ispiši stranicu | Zatvori prozor

Mliječne gljive

Web: Cvijet.info
Kategorija: Ostale biljne vrste - Forum o biljkama
Ime foruma: Gljive
Opis foruma: Sve o gljivama...
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=4707
Datum ispisa: 09 Rujan 2024 u 03:14
Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com


Tema: Mliječne gljive
Objavio: luna
Tema: Mliječne gljive
Datum objave: 22 Travanj 2010 u 13:33
Danas kolega na poslu priča o nekim gljivama koje izgledaju kao karfiol, nametnici su i moraju biti u mlijeku. Nakon cijeđenja to se mlijeko pije i navodno je jako zdravo. Jel netko imao neka iskustva s tim gljivama?



Odgovori:
Objavio: pšeno
Datum objave: 01 Lipanj 2010 u 16:12
pitaj kolegu kako te gljive izgledaju i gdje ih bere i reći ću ti ostalo..pozdrav ima dosta gljiva koje puštaju mlijeko..ispod kojih drveća ih bere ..to mi je jako bitno....idem na gljivarenje drugi tjedan....


Objavio: sun of eart
Datum objave: 22 Srpanj 2010 u 07:43
Ovako ja imam tu "gljivu"ustvari to i nije gljiva ali u narodu ju tako zovu.
To je naime bakterija koja stvara prirodnom fermentacijom kefir takozvana kefirna zrnca.Izgleda kao karfiol ,u mlijeku mora odstajati 24h da bi se stvorio kefir,tad se kefir procijedi
kroz plastićnu cjediljku (sav pribor koji se koristi mora biti plastičan,u dodiru s metalom ugiba kao i u dodiru s našim prstičima zato se ju nesmije dirati rukama)i imate prirodan kefir koji je jako zdrav.Ja i moja obitelj pijemo ga već par mj.i osječamo se izvrsno.
Naime tu takozvanu gljivu još zovu i:Tibetanska gljiva(jer su je naime uzgojili tibetanski monasi),mlijećna gljiva,kefirna gljiva,a neki kažu i da nije s Tibeta nego s Kavkaza .Ma meni nije ni bitno odakle je bitno mi je da je mom zdravlju puno doprinijela,odkad pijem njen kefir nisam vidjela doktora mjesecima.

Pa dragi moji ako ste kojim slučajem iz Siska ili Glina,Topusko ja vam ju drage volje poklanjam smile151jer se jako brzo množi i imam je stvarno puno.

Samo da navedem "gljivu nije preporučljivo slati poštom zbog tog jer bi gljiva prilikom transporta mogla ostati bez mlijeka ,a ona nakon 24h bez mlijeka ugine).



Ispiši stranicu | Zatvori prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk