Papaja - Papaya |
Odgovori |
Korisnik | |
Malky
Nedavno posijan Pridružen: 14 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 94 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 19 Studeni 2007 u 23:42 |
Imam doma papayu plod. Kak s njom, jel netko probal zasadit kostice?
Evo danas cu probat posadit pa cemo vidjeti jel bude nekaj od toga |
|
Sponzorirani linkovi | |
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
samo koliko mi se cini ona raste kao kokos (palma)
(mozda se varam ) |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
Malky
Nedavno posijan Pridružen: 14 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 94 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da kao kokos, al idem bas vidit kaj bu bilo
|
|
Odranski Obrež, N.Zagreb
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Držimo palčeve Malky,samo nemoj brzo odustati.Tako nešto zna niknuti i nakon 3mjeseca.
|
|
Geko
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Upravo klijam Pridružen: 22 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 118 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Papaju je najbolje sadit na proljeće. Sjeme se treba posušit. Kad se posadi za mjesec dana niče. Prek ljeta se lako održava. Zahtijeva dosta vode, svaki dan i podnosi direktno sunce. U našem klimatu u jednoj vegetacijskoj sezoni narastu pola metra pa možda i nešto više. Ja sam odustao od uzgoja papaje zato što se pojave problemi kada dođe hladnije vrijeme. Ne znam u čemu je problem ali koliko god imala svijetla i topline njoj svi listovi popadaju i na kraju se stabljika posuši. Po mojim pokusima mislim da može biti samo jednogodišnja biljka. Možda ju je netko od vas uspijo održat cijelu zimu!? Ako je, nek mi kaže kako je to uspio.
|
|
Geko
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš sam se malobacio u proucavanje papaje i pise da joj je vijek trajanja jako kratak, i da biljku treba mjenjati svakih 5 godina, tako da izgleda nije jednogodišnja biljka. i da je potrebno ukloniti vecinu muskih stabala. znaci vjerovatno ima muska i ženska papaja!!
I pise da je pogodna za uzgoj kao loncanica u visokim staklenicima ali da tada daje teze plod. Inace se sadi u zemlju, da je bogata humusom i da bude udaljenosti cca 3m.
|
|
Geko
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slažem se sa svim tim. da su kratkog vijeka svega 20-tak godina i da postoji muška i ženska biljka. Možda sam se krivo izrazio a to da po mojim saznanjima može biti jednogodišnja u našem klimatu. Drugačiji su uvjeti uzgoja kod nas a drugačiji u tropima. |
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dosta tesko je uzgojiti biljku koja treba tropsku klimu! Koliko sma skuzio imate svijetla za uzgoj biljaka, tak da je puno lakse osigurati uvijet, još samo toplinu i vlagu. Dali to uzgajate u kuci ili plasteniku-stakleniku?
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Malky nista nepises kako napreduju , jeli niklo stogod???
|
|
Malky
Opcije poruke
Hvala(0)
|
PA cekam i cekam ali nista. Od svih 20 komada ni jedan nije nikla, vjerovatno nekaj krivo sam napravio.
Pricekat cu proljece pa probat ponovno
|
|
Odranski Obrež, N.Zagreb
|
|
Geko
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sve te biljke držim u stanu(dvosoban). A "klijalište" je u mojoj sobi na stolu pod lampom. Sad trenutno čekam da mi mango proklije. Šest sjemenki se ukorijenilo, još samo da se biljke pojave.
|
|
TILjO
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 546 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam isto sadio papaju... Niknulo mi ih je jako puno, pa sam ostavio 10ak najjačih. Narasle su oko 15ak cm i onda su jednostavno istrunile i nekakva se plijesan na njih uhvatila... Već je bila jesen, pa im hladnije vrijeme nije odgovaralo, možda zato... Ali svejedno, bile su u kući. Ma ne znam!
|
|
DANČI
Pustio korijenje Pridružen: 29 Siječanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 378 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kupila ju jučer? ima li tko iskustva sa sadnjom???
|
|
fuksija
Mladi grm Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nista posebno.Oprala sam dobro sjeme, osusila i nakon nekoliko dana posijala u rastresitu zemlju.
Niklo je za 2 tjedna. Sretno! |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
DANČI
Pustio korijenje Pridružen: 29 Siječanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 378 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
eto moja papaja iz sjemenki kooooonačno nikla,nakon duuuugo vremena iščekivanja..
|
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Papajoljupci zar nema ništa novog kod uzgoja papaje?
|
|
Eldarmd
Novo sjeme Pridružen: 02 Siječanj 2010 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da vas obradujem, evo da kucnem u drvo danas je 2.1.2010 i svih 6 papaja su zive, znate u 10 mjesecu sam ih unijeo u kucu, listovi sa strane su otpali, samo na vrhu ima 3-4 lista, i oni se suše, ali odmah izlaze novi, kako na vrhu, tako i sa strane, samo sto ti sa strane ne mogu narasta, valjda sto mena dovoljno toplote, uglavnom biljkama nije nista, samo jos mjesec i pol da prezive, a sigurno hoce, i dolazi koliko-toliko toplije vrijeme. Slike vam mogu polat ako vas interesuje. Samo da znate one su mi u dnevn oj sobi 4 na prozoru i dvije blizu kamina, i jednom ih sedmicno zalijem, jer nije vruće.
Iz Modriče sam (BiH), blizu Slavonskog Broda, da vam dočaram kakva je klima i kakvi su uvijeti... |
|
alias
Novo sjeme Pridružen: 09 Siječanj 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 22 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav ! Ima li koja dobra duša da mi pošalje pismom par sjemenki papaye,bio bi mu jako zahvalan jer se ovdje kod nas nema nigdje za nabavit..
|
|
Antony
Novo sjeme Pridružen: 02 Travanj 2014 Lokacija: Imotski Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pozdrav, evo posadio sam sjemenke papaye prije malo više od mjesec dana i napokon su počele nicati...do sada ih je niklo 27 a vidim da ih još niče!!!
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |